Verisure – Sveriges populäraste larm

Verisure (tidigare Securitas Direct) erbjuder ett trygghetskoncept med uppkoppling till egen larmcentral som också är Sveriges största larmcentral. Företaget är Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem.

Vi gillar; Egen bemannad larmcentral, professionell installation, snygga och trygga larmprodukter, inga allvarliga klagomål från kunder trots Verisure dryga 300 000 kunder, fria utryckningar oavsett orsak, mycket bra utbyggnadsmöjligheter, bra app, SBSC godkänd produkt och larmcentral

Vi gillar inte; Dyrt – både hög start och månadskostnad, operatörslåst larm, Verisure behåller äganderätten i 5 år

Priser – Fyra alternativ att välja på

Varje paket går att komplettera med extra detektorer och andra tillbehör. Samtliga alternativ har säker kommunikation med larmcentralen via både GSM och bredband. Professionell installation ingår alltid.


Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Kameradetektor 1 st
Röstenhet med Siren 1 st
Vibrationsdetektor 2 st
Larmbricka 1 st
Rökdetektor 2 st
Larmskyltar
Pris 4 990 kr
Månadsavgift 499 kr


för 10 490 kr inklusive installation är Total Verisures dyraste startpaket. 
Startkostnaden blir nu väldigt hög framförallt om man då även ser till den löpande månadskostnaden på 499 kr.

Priset är alltså fortfarande för komponenter som man inte riktigt äger fullt ut samt är ganska meningslösa utan ett abonnemang hos Verisure.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Rökdetektor 2 st
Kameradetektor 2 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 7 st
Trygghetspanel 1 st
Larmbricka 1 st
Larmskyltar
Pris 10 490 kr
Månadsavgift 499 kr


För dig som bor i lägenhet och Verisure har anpassat månadskostnaden men fokuserar på att ge ett bra grundskydd. För dig som vill ha rökdetektor med rekommenderas “Trygg Total Lägenhet” istället.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Kameradetektor 1 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 1 st
Larmbricka 1 st
Pris 5 990 kr
Månadsavgift 329 kr

Övrigt om Verisure Start Lägenhet:

– Inre väktartjänst vid larm
– Nyckelförvaring (möjliggör åtgärd vid larm – öppna för räddningstjänst – mycket viktigt i lägenhet)
– Kontaktlarm/SOS. Nära till hjälp vid akut situation


För dig som bor i lägenhet och Verisure har anpassat månadskostnaden men fokuserar på att ge ett bra skydd med 2st rökdetektorer samt kamera.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Rökdetektor  2 st
Kameradetektor 1 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 1 st
Larmbricka 1 st
Pris 8 490 kr
Månadsavgift 359 kr

Övrigt om Verisure Trygg Lägenhet:

– Inre väktartjänst vid larm
– Nyckelförvaring (möjliggör åtgärd vid larm – öppna för räddningstjänst – mycket viktigt i lägenhet)
– Kontaktlarm/SOS. Nära till hjälp vid akut situation

Rabatt på Verisure för dig som använder Larmkollen

Nu kan vi äntligen erbjuda en rabatt på Verisure till dig som använder Larmkollen.se. Rabatten gäller på alla grundpaketen men blir endast tillgänglig för dig om du använder kontaktformuläret här på Larmkollen.

Det förbinder dig inte till köp utan du får först en personlig offert och rådgivning om vilka komponenter som är viktiga för just ditt boende.

Rådgivning och Offert

 

Vill du hjälpa till och berätta vad du betalar för ditt hemlarm idag? Fyll i vår enkät här.

Funktionalitet – Tryggt och enkelt

Larmet ansluts till Verisure’s egen larmcentral via GSM och bredband. Centralenheten har en batteribackup som räcker upp till 36 timmar, som gör att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Fungerar både över bredband och GSM

Larmcentralen kan agera snabbt på både inbrott och brand och påkalla väktare, polis eller brandkår – utan att kunden behöver göra någonting.

Det går med fördel att bygga larmet så man får ett fullgott skalskydd i sitt boende och via larmpanelen kan man enkelt välja vilket läge larmet skall stå i “hemma/natt/borta“.

Komponenterna är trådlösa och certifierade. Alla komponenter har sabotageskydd (vilket kräver eftertanke vid batteribyte). Batterierna räcker 2-5 år och de kostar 39-149 kr/st beroende på enhet.

Kan styras via en smartphone app

Det finns en app för iPhone, Android och Windows-telefoner som kan användas för att kontrollera statusen på larmet, för att larma på/av på distans mm.

Verisures smartphone app är välanvänd och får överlag ganska höga betyg av användarna med 3.4/5 i genomsnitt för iOS (99 betyg) och 4/5 i genomsnitt för Android versionen (3 269 betyg). Funktionsmässigt är de lika för närvarande.

Tillval och extratjänster – Starkt utbud

Verisure har har goda utbyggnadsmöjligheter, det som framförallt saknas är utomhussiren. Förutom de vanliga tillvalen finns möjlighet att koppla till låsmodul mot Yale Doorman eller energimodul för luftvärmepumpen. Tänk på att Verisure behåller äganderätten på larmet under fem år. Det går dock att köpa ut larmet innan den perioden om man så vill (2 000 – 7 000 kr)

Microenhet 790 kr
Rökdetektor 1 290 kr + 15 kr / mån
Kameradetektor 1 590 kr + 20 kr / mån
Inomhusirén 1 290 kr
Manöverpanel 1 290 kr
Vibrationsdetektor 750 kr + 15 kr / mån
Smart plug 390 kr
Larmbricka 190 kr
Smart energimodul 1 449 kr
Batterier 39 till 138 kr
Vattendetektor  590 kr + 19 kr /mån

Installation – Professionell installation ingår

Verisure säljs enbart med professionell installation där installatören förutom att installera larmet även kan gå igenom svaga punkter i hemmet (ur säkerhetssynpunkt.

För en utförlig genomgång av installationen rekommenderar vi läsning på vår systersajt Smarto.se men kom ihåg att komma tillbaka hit om ni vill ha rabatt på Verisure’s larm.

installation-verisure

Installatören jobbar med vårt testlarm

Larmcentralen – Vad händer när larmet går?

Verisure har egen larmcentral i Linköping och tar hjälp av flera olika vaktbolag beroende på vilket som är bäst representerat på orten. Vill ni veta mer om Verisure’s larmcentral så läs vårt reportage här.

Sirenen låter ordentligt med sina 105 dB

Samtidigt som larmet kommer till larmcentralen når den även de telefoner som är angivna med SMS.

Det är en stor fördel att ha en bemannad larmcentral som snabbt kan sätta in rätt åtgärd oavsett om det är inbrott eller brand.

Vad säger andra om Verisure?

Förutom våra egna tester av Verisure och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Den enskilt vanligaste negativa kommentaren eller missnöje är runt priset och prishöjningar som sker ibland.

Källa Betyg
Smarto.se   4.9/5
Testfakta.se VÅR FAVORIT (Verisure var bäst i test)
Reco.se  1113 kundbetyg med 4.5/5 i genomsnitt (Oktober 2018)
PC FÖR ALLA   9/10 "Bäst i test" (Mars 2018)
Trustpilot  550 kundbetyg med 8.8/10 (Januari 2019)

 

Betyg från Larmkollens kunder:

verisure
4,6 rating based on 12 345 ratings
Overall rating: 4.6 out of 5 based on 45 reviews.

verisure
★★★★★
Vi fick "testa" larmet första natten då vi slog på skalskyddet och det reagerade när vi drog ner persiennerna. Proffsigt med en larmcentral som började "prata" via högtalaren direkt, allt sköttes snyggt och dagen efter ställdes känsligheten in för just det fönstrets vibrationskontakt, utan att behöva komma hem till oss. Smidigt!
- Alexandra

verisure
★★★★☆
Trevlig säljare, förhandlingsbart pris på materialet Hade kontakt med flera larmföretag, men kvalitén på både försäljningsteknik och larm gjorde valet enkelt
- Lasse

verisure
★★★★★
Bra bemötande både vid "insäljning" och installation. Professionellt utförande av installationen.
- Ingrid

verisure
★★★★☆
Bra dialog inför offertframtagande och som blev som vi ville ha larmet. Larmet är driftsäkert och lättskött.
- Hans

verisure
★★★★★
Känns tryggt och seriöst. Proffsig och trevlig kontakt samt installation. Många trygga o säkra funktioner. Jättebra och användarvänlig app. Rekommenderar starkt denna leverantör och deras produkter. Namn* Tommy
- Tommy

verisure
★★★★☆
Bra produkter och en hel del tjänster men är ett företag som konstant höjer sina månadsavgifter fast man har köpt loss sitt larm för dyra pengar.
- Michael

verisure
★★★★★
Snabbt o tryggt. Bra funktioner!
- Peter

verisure
★★★★★
Bra kundservice, tydligt information och råd för att välja paket. Installation efter några dagar och hjälpsam förklaring av larmsystemet. 100% nöjd!!
- Patricia

verisure
★★★★☆
Högst servicenivå och bäst funktionalitet. Drar av en stjärna för att kostnaden också ligger högst.
- Åke

verisure
★★★★★
toppenbra enda som inte är bra är appen som inte visar rätt om jag är inne eller ute. Vilket är livsviktigt om de ska ta in rökdykare eller inte vid brand.
- DIF

Sammanställning

Larmtyp Friköpt efter 5 år
Larmkostnad 4 990 kr – 10 490 kr
Installation Ingår
Månadsavgift 329 kr – 499 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Uppkoppling Bredband och GSM
Utryckningskostnad Fria utryckningar
Avtalstid Ingen bindningstid
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Rökdetektor  Ingår
Kameradetektor Ja
Smart-kamera Tillval

Larmkollens betyg:

Verisure är ett av de mest kompletta alternativen på marknaden idag. Mycket har hänt under de senaste åren på produktsidan hos företaget. De har ett tydligt fokus att erbjuda mer än endast inbrott och brandlarm med deras smartahem satsning. Någonting som verkar uppskattas hos många av deras nya kunder.

Snygg, smart och säker

Verisures produkter bör först och främst ses som ett hyrlarm eftersom det krävs att man är kund under fem år innan man får behålla produkter om man skulle avsluta sitt avtal (möjligt att köpa ut i förtid). Eftersom produkterna är så starkt kopplade till Verisures ekosystem så får man ett ganska “dumt larm” om man väljer att behålla det och säga upp avtalet då det endast kommer fungera som ett lokalt larm utan möjlighet att koppla det till någon annan larmcentral.

Höga startkostnader och operatörslåst på minussidan

Sammanfattningsvis: För dig som enbart letar efter lägsta månadskostnaden finns det billigare alternativ. Annars erbjuder Verisure ett modernt trygghetskoncept med stora möjligheter att bygga ut och anpassa efter dina behov till en rimlig månadskostnad. Drygt 300 000 kunder i Sverige gör dem till marknadsledare.

Fyll i kontaktformuläret för fri rådgivning och offert med Larmkollen rabatt.

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"marknad@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"leads@sensoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"leads@cubsecalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Pressa priset direkt!!

Med Larmkollen får du färdigförhandlade unika rabatter från några av Sveriges bästa larmbolag. Välj vilka är du intresserad av.

(*) Företag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

Plus:
  • Egen larmcentral
  • Installation ingår
  • Snygga larmprodukter
  • Dubbla kommunikationer
  • Fria utryckningar oavsett orsak
  • Mycket bra smartphone app
Minus:
  • Hög start och månadskostnad
  • Operatörslåst larm
  • Friköpt först efter 5 år

Verisure jämfört med...

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 4990kr+

Larmcentral:

Mån.avgift: 499 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

10 978 kr

Lägsta kostnad år 2:

5 988 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 1125 kr

Väktartjänst:

Avbetalning: 289 kr/mån

Fria utryckningar:

Avbetalningstid: 72 mån

Rökdetektor:

Larmcentral: 1500 kr/år

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 093 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 988 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 419 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 518 kr

Lägsta kostnad år 2:

5 028 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 495 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299-379 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 083 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr