Verisure – Sveriges populäraste larm

Verisure

Verisure (tidigare Securitas Direct) erbjuder ett trygghetskoncept med uppkoppling till egen larmcentral som också är Sveriges största larmcentral. Företaget är Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem.

Vi gillar; Egen bemannad larmcentral, professionell installation, snygga och trygga larmprodukter, inga allvarliga klagomål från kunder trots Verisure dryga 300 000 kunder, mycket bra utbyggnadsmöjligheter, bra app, SBSC godkänd produkt och larmcentral

Vi gillar inte; Dyrt - både hög start och månadskostnad, operatörslåst larm, Verisure behåller äganderätten i 5 år

Priser - Fyra alternativ att välja på

Varje paket går att komplettera med extra detektorer och andra tillbehör. Samtliga alternativ har säker kommunikation med larmcentralen via både GSM och bredband. Professionell installation ingår alltid.

Villa Start

Huvudenhet1 st
Manöverpanel1 st
Kameradetektor1 st
Röstenhet med Siren1 st
Vibrationsdetektor2 st
Larmbricka1 st
Rökdetektor2 st
LarmskyltarJa
Startkostnad4 990 kr
Månadskostnad499 kr

Verisure Total


för 10 490 kr inklusive installation är Total Verisures dyraste startpaket. 
Startkostnaden blir nu väldigt hög framförallt om man då även ser till den löpande månadskostnaden på 499 kr.

Huvudenhet1 st
Manöverpanel1 st
Kameradetektor2 st
Rökdetektor2 st
Röstenhet med Siren1 st
Vibrationsdetektor7 st
Larmbricka1 st
Trygghetspanel1 st
Rökdetektor2 st
LarmskyltarJa
Startkostnad10 490 kr
Månadskostnad499 kr

Start Lägenhet


För dig som bor i lägenhet och Verisure har anpassat månadskostnaden men fokuserar på att ge ett bra grundskydd. För dig som vill ha rökdetektor med rekommenderas "Trygg Total Lägenhet" istället.

Huvudenhet1 st
Manöverpanel1 st
Kameradetektor1 st
Röstenhet med siren1 st
Vibrationsdetektor1 st
Larmbricka1 st
Startkostnad5 990 kr
Månadskostnad329 kr

Verisure Total Lägenhet


För dig som bor i lägenhet och Verisure har anpassat månadskostnaden men fokuserar på att ge ett bra skydd med 2st rökdetektorer samt kamera.

Huvudenhet1 st
Manöverpanel1 st
Rökdetektor2 st
Kameradetektor1 st
Röstenhet med siren1 st
Vibrationsdetektor1 st
Larmbricka1 st
Startkostnad8 490 kr
Månadskostnad359 kr

Verisure rabatt / kampanjkod

Nu kan vi äntligen erbjuda en rabatt på Verisure till dig som använder Larmkollen.se. Rabatten gäller på alla grundpaketen men blir endast tillgänglig för dig om du använder kontaktformuläret här på Larmkollen.

Det förbinder dig inte till köp utan du får först en personlig offert och rådgivning om vilka komponenter som är viktiga för just ditt boende.

Ta mig till rabatten.

Vanliga frågor och svar

 • Vad kostar Verisure?

  Verisure kostar från 499 kr för villa och från 329 kr i månaden för lägenhetslarm. Startpriset varierar stort beroende på vilka tillval som görs.

 • Vem äger larmet?

  Om larmet sägs upp under de första fem åren kommer Verisure och skruvar ned och hämtar allt. Sägs avtalet upp efter fem år så tas enbart skyltar ned och uppkoppling via larmcentral och app fungerar ej längre.

 • Är det fria utryckningar?

  Som de flesta andra larmföretag erbjuder Verisure fria utryckningar vid verifierat larm. Har kunden själv orsakat larmet kommer den debiteras för utryckningen.

 • Används GSM?

  Både GSM/GPRS och bredband med krypterad överföring används.

Funktionalitet - Tryggt och enkelt

Larmet ansluts till Verisure's egen larmcentral via GSM och bredband. Centralenheten har en batteribackup som räcker upp till 36 timmar, som gör att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Fungerar både över bredband och GSM

Larmcentralen kan agera snabbt på både inbrott och brand och påkalla väktare, polis eller brandkår - utan att kunden behöver göra någonting.

Det går med fördel att bygga larmet så man får ett fullgott skalskydd i sitt boende och via larmpanelen kan man enkelt välja vilket läge larmet skall stå i "hemma/natt/borta".

Komponenterna är trådlösa och certifierade. Alla komponenter har sabotageskydd (vilket kräver eftertanke vid batteribyte). Batterierna räcker 2-5 år och de kostar 39-149 kr/st beroende på enhet.

Kan styras via en smartphone app

Det finns en app för iPhone, Android och Windows-telefoner som kan användas för att kontrollera statusen på larmet, för att larma på/av på distans mm.

Verisures smartphone app är välanvänd och får överlag ganska höga betyg av användarna med 4.4/5 i genomsnitt för iOS (2 244 betyg) och 4.1/5 i genomsnitt för Android versionen (4 475 betyg). Funktionsmässigt är de lika för närvarande.

Tillval och extratjänster - Starkt utbud

Verisure har har goda utbyggnadsmöjligheter, det som framförallt saknas är utomhussiren. Förutom de vanliga tillvalen finns möjlighet att koppla till låsmodul mot Yale Doorman eller energimodul för luftvärmepumpen. Tänk på att Verisure behåller äganderätten på larmet under fem år. Det går dock att köpa ut larmet innan den perioden om man så vill (2 000 - 7 000 kr)

Installation - Professionell installation ingår

Verisure säljs enbart med professionell installation där installatören förutom att installera larmet även kan gå igenom svaga punkter i hemmet (ur säkerhetssynpunkt.

För en utförlig genomgång av installationen rekommenderar vi läsning på vår systersajt Smarto.se men kom ihåg att komma tillbaka hit om ni vill ha rabatt på Verisure's larm.

installation-verisure
Installatören jobbar med vårt testlarm

Larmcentralen - Vad händer när larmet går?

Verisure har egen larmcentral i Linköping och tar hjälp av flera olika vaktbolag beroende på vilket som är bäst representerat på orten. Vill ni veta mer om Verisure's larmcentral så läs vårt reportage här.

Sirenen låter ordentligt med sina 105 dB

Samtidigt som larmet kommer till larmcentralen når den även de telefoner som är angivna med SMS.

Det är en stor fördel att ha en bemannad larmcentral som snabbt kan sätta in rätt åtgärd oavsett om det är inbrott eller brand.

Vad säger andra om Verisure?

Förutom våra egna tester av Verisure och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Den enskilt vanligaste negativa kommentaren eller missnöje är runt priset och prishöjningar som sker ibland.

Källa Betyg
Smarto.se   4.9/5
Testfakta.se VÅR FAVORIT (Verisure var bäst i test)
Reco.se  1113 kundbetyg med 4.5/5 i genomsnitt (Oktober 2018)
PC FÖR ALLA   9/10 "Bäst i test" (Mars 2018)
Trustpilot  550 kundbetyg med 8.8/10 (Januari 2019)

Betyg från Larmkollens kunder:

Verisure
Betyg:  
 44 Användare
av Alexandra (verifierad)

Vi fick "testa" larmet första natten då vi slog på skalskyddet och det reagerade när vi drog ner persiennerna. Proffsigt med en larmcentral som började "prata" via högtalaren direkt, allt sköttes snyggt och dagen efter ställdes känsligheten in för just det fönstrets vibrationskontakt, utan att behöva komma hem till oss. Smidigt!

av Lasse (verifierad)

Trevlig säljare, förhandlingsbart pris på materialet Hade kontakt med flera larmföretag, men kvalitén på både försäljningsteknik och larm gjorde valet enkelt

av Ingrid (verifierad)

Bra bemötande både vid "insäljning" och installation. Professionellt utförande av installationen.

av Hans (verifierad)

Bra dialog inför offertframtagande och som blev som vi ville ha larmet. Larmet är driftsäkert och lättskött.

av Tommy (verifierad)

Känns tryggt och seriöst. Proffsig och trevlig kontakt samt installation. Många trygga o säkra funktioner. Jättebra och användarvänlig app. Rekommenderar starkt denna leverantör och deras produkter.

av Michael (verifierad)

Bra produkter och en hel del tjänster men är ett företag som konstant höjer sina månadsavgifter fast man har köpt loss sitt larm för dyra pengar.

av Peter (verifierad)

Snabbt o tryggt. Bra funktioner!

av Patricia (verifierad)

Bra kundservice, tydligt information och råd för att välja paket. Installation efter några dagar och hjälpsam förklaring av larmsystemet. 100% nöjd!!

av Åke (verifierad)

Högst servicenivå och bäst funktionalitet. Drar av en stjärna för att kostnaden också ligger högst.

av DIF (verifierad)

Toppenbra enda som inte är bra är appen som inte visar rätt om jag är inne eller ute. Vilket är livsviktigt om de ska ta in rökdykare eller inte vid brand.

av Carl-Erik Persson (verifierad)

Fungerade bra och trevliga montörer. Relativt lätt att larma på och av. .....

av Mats (verifierad)

Bra installation och så här långt bra funktion. Får återkomma om ev rekommendation.

Sida 1 av 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Larmtyp Friköpt efter 5 år
Larmkostnad 4 990kr - 10 490kr
Installation Ingår
Månadsavgift 329 kr - 499kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Uppkoppling Bredband och GSM
Utryckningskostnad Kunden debiteras vid oaktsamhet
Avtalstid Ingen bindningstid
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Rökdetektor Ingår
Kameradetektor Ja
Smart-kamera Tillval

Larmkollens betyg:

Verisure är ett av de mest kompletta alternativen på marknaden idag. Mycket har hänt under de senaste åren på produktsidan hos företaget. De har ett tydligt fokus att erbjuda mer än endast inbrott och brandlarm med deras smartahem satsning. Någonting som verkar uppskattas hos många av deras nya kunder.

Verisures produkter bör först och främst ses som ett hyrlarm eftersom det krävs att man är kund under fem år innan man får behålla produkter om man skulle avsluta sitt avtal (möjligt att köpa ut i förtid). Eftersom produkterna är så starkt kopplade till Verisures ekosystem så får man ett ganska "dumt larm" om man väljer att behålla det och säga upp avtalet då det endast kommer fungera som ett lokalt larm utan möjlighet att koppla det till någon annan larmcentral.

Höga startkostnader och operatörslåst på minussidan

Sammanfattningsvis: För dig som enbart letar efter lägsta månadskostnaden finns det billigare alternativ. Annars erbjuder Verisure ett modernt trygghetskoncept med stora möjligheter att bygga ut och anpassa efter dina behov till en rimlig månadskostnad. Drygt 300 000 kunder i Sverige gör dem till marknadsledare.

Fyll i kontaktformuläret för fri rådgivning och offert med Larmkollen rabatt.

Plus:
 • Egen larmcentral
 • Installation ingår
 • Snygga larmprodukter
 • Dubbla kommunikationer
 • Mycket bra smartphone app
Minus:
 • Hög start och månadskostnad
 • Operatörslåst larm
 • Friköpt först efter 5 år

Verisure jämfört med...

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 4990kr+

Larmcentral:

Mån.avgift: 499 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

10 978 kr

Lägsta kostnad år 2:

5 988 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 1125 kr

Väktartjänst:

Avbetalning: 289 kr/mån

Fria utryckningar:

Avbetalningstid: 72 mån

Rökdetektor:

Larmcentral: 1500 kr/år

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 093 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 988 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 419 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 518 kr

Lägsta kostnad år 2:

5 028 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 495 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299-379 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 083 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr