Verisure – Sveriges populäraste hemlarm

Verisure (tidigare Securitas Direct) erbjuder ett trygghetskoncept med uppkoppling till egen larmcentral som också är Sveriges största larmcentral. Företaget är Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem.

Vi gillar; Egen bemannad larmcentral, professionell installation, snygga och trygga larmprodukter, inga allvarliga klagomål från kunder trots Verisure dryga 300 000 kunder, fria utryckningar oavsett orsak, mycket bra utbyggnadsmöjligheter, bra app, SBSC godkänd produkt och larmcentral

Vi gillar inte; Dyrt – både hög start och månadskostnad, operatörslåst larm, Verisure behåller äganderätten i 5 år

Priser – Fyra alternativ att välja på

Varje paket går att komplettera med extra detektorer och andra tillbehör. Samtliga alternativ har säker kommunikation med larmcentralen via både GSM och bredband. Professionell installation ingår alltid.

För dig som primärt vill ha ett inbrottslarm och klarar dig utan en uppkopplad rökdetektor. Det ger dig ett mindre komplett hemlarm än Trygg eller Plus.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Kameradetektor 1 st
Röstenhet med Siren 1 st
Vibrationsdetektor 1 st
Larmbricka 1 st
Larmskyltar
Pris 3 990 kr
Månadsavgift 349 kr

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Rökdetektor 2 st
Kameradetektor 2 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 2 st
Larmbricka 1 st
Smartplug 1 st
Larmskyltar
Pris 7 990 kr
Månadsavgift 399 kr

för 10 900 kr inklusive installation är Trygg Plus Verisures dyraste startpaket. Startkostnaden blir nu väldigt hög framförallt om man då även ser till den löpande månadskostnaden på 499 kr.

Priset är alltså fortfarande för komponenter som man inte riktigt äger fullt ut samt är ganska meningslösa utan ett abonnemang hos Verisure.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Rökdetektor 3 st
Kameradetektor 3 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 4 st
Trygghetspanel 1 st
Vattendetektor 1 st
Larmbricka 1 st
Smart plug 1 st
Larmskyltar
Pris 10 990 kr
Månadsavgift 499 kr

För dig som bor i lägenhet och Verisure har anpassat månadskostnaden men fokuserar på att ge ett bra skydd med 2st rökdetektorer samt kamera.

Huvudenhet 1 st
Manöverpanel 1 st
Rökdetektor  2 st
Kameradetektor 1 st
Röstenhet med siren 1 st
Vibrationsdetektor 1 st
Larmbricka 1 st
Pris 5 990 kr
Månadsavgift 349 kr

Övrigt om Verisure Trygg Lägenhet:

– Inre väktartjänst vid larm
– Nyckelförvaring (möjliggör åtgärd vid larm – öppna för räddningstjänst – mycket viktigt i lägenhet)
– Kontaktlarm/SOS. Nära till hjälp vid akut situation

Rabatt på Verisure för dig som använder Larmkollen

Nu kan vi äntligen erbjuda en rabatt på Verisure till dig som använder Larmkollen.se. Rabatten gäller på alla grundpaketen men blir endast tillgänglig för dig om du använder kontaktformuläret här på Larmkollen.

Det förbinder dig inte till köp utan du får först en personlig offert och rådgivning om vilka komponenter som är viktiga för just ditt boende.

Rådgivning och Offert

Funktionalitet – Tryggt och enkelt

Larmet ansluts till Verisure’s egen larmcentral via GSM och bredband. Centralenheten har en batteribackup som räcker upp till 36 timmar, som gör att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Fungerar både över bredband och GSM

Larmcentralen kan agera snabbt på både inbrott och brand och påkalla väktare, polis eller brandkår – utan att kunden behöver göra någonting.

Det går med fördel att bygga larmet så man får ett fullgott skalskydd i sitt boende och via larmpanelen kan man enkelt välja vilket läge larmet skall stå i “hemma/natt/borta“.

Komponenterna är trådlösa och certifierade. Alla komponenter har sabotageskydd (vilket kräver eftertanke vid batteribyte). Batterierna räcker 2-5 år och de kostar 39-149 kr/st beroende på enhet.

Kan styras via en smartphone app

Det finns en app för iPhone, Android och Windows-telefoner som kan användas för att kontrollera statusen på larmet, för att larma på/av på distans mm.

Verisures smartphone app är välanvänd och får överlag ganska höga betyg av användarna med 3.5/5 i genomsnitt för iOS (169 betyg) och 4.1/5 i genomsnitt för Android versionen (2672 betyg). Funktionsmässigt är de lika för närvarande.

Tillval och extratjänster – Starkt utbud

Verisure har har goda utbyggnadsmöjligheter, det som framförallt saknas är utomhussiren. Förutom de vanliga tillvalen finns möjlighet att koppla till låsmodul mot Yale Doorman eller energimodul för luftvärmepumpen. Tänk på att Verisure behåller äganderätten på larmet under fem år. Det går dock att köpa ut larmet innan den perioden om man så vill (2 000 – 7 000 kr)

Minienhet 790 kr
Rökdetektor 1 290 kr
Kameradetektor 1 590 kr + 20 kr / mån
Inomhusirén 1 290 kr
Manöverpanel 1 290 kr
Vibrationsdetektor 690 kr + 10 kr / mån
Smart plug 399 kr
Larmbricka 200 kr
Smart energimodul 1 449 kr
Batterier 39 till 138 kr
Vattendetektor   1 st 590 kr + 19 kr /mån

Installation – Professionell installation ingår

Verisure säljs enbart med professionell installation där installatören förutom att installera larmet även kan gå igenom svaga punkter i hemmet (ur säkerhetssynpunkt.

För en utförlig genomgång av installationen rekommenderar vi läsning på vår systersajt Smarto.se men kom ihåg att komma tillbaka hit om ni vill ha rabatt på Verisure’s larm.

installation-verisure

Installatören jobbar med vårt testlarm

Larmcentralen – Vad händer när larmet går?

Verisure har egen larmcentral i Linköping och tar hjälp av flera olika vaktbolag beroende på vilket som är bäst representerat på orten. Vill ni veta mer om Verisure’s larmcentral så läs vårt reportage här.

Sirenen låter ordentligt med sina 105 dB

Samtidigt som larmet kommer till larmcentralen når den även de telefoner som är angivna med SMS.

Det är en stor fördel att ha en bemannad larmcentral som snabbt kan sätta in rätt åtgärd oavsett om det är inbrott eller brand.

Vad säger andra om Verisure?

 • Smarto.se ger Verisure 4.9/5
 • Testfakta.se skrev “VÅR FAVORIT” (Verisure var bäst i test)
 • Reco.se 1066 kundbetyg med 4.6/5 i genomsnitt (April 2017)
 • PC FÖR ALLA – 9/10 “Rekommenderar” (November 2016)

Betyg från Larmkollens kunder:

verisure Genomsnittligt betyg: ★★★★★ 4.6 från 23 kunder
5 1

★★★★★
5 5 1
Snabb respons på förfrågan, bra säljare och snabb installation, kunnig installatör som fick larm och app att fungera direkt.

★★★★★
5 5 1
Kunnig, informativ säljare som inte försökte sälja det dyraste utan föreslog ett passande alternativ och därefter ett billigare och hur man kunde komplettera dem

★★★★★
5 5 1
Proffsig installation, bra kvalitet! Ska man vara kritisk så är väl både larmet och månadskostnaden i överkant prismässigt. Men kvalitet kostar sägs det ju. Otroligt nöjd!

★★★★★
5 5 1
Trevligt bemötande av både säljare och installatör. Ingen påträngande dörrförsäljning. Larmet är lätt att handha.

★★★★☆
4 5 1
Modernt larm och proffsig installation. Enda nackdelen jag kan hitta är att webkamerorna inte går att använda live (endast tillgängliga för larmpersonal vid pågående inbrott)

★★★☆☆
3 5 1
tillmötesgående, så just nu är vi överens.

★★★★★
5 5 1
Proffsigt. Allt gick smidigt och i tid, frim första samtalet till installationen blev klart. Gillade att de var den enda som erbjudit en demo på plats. Mycket nöjd kund!

★★★★☆
4 5 1
Bra information om deras hemlarm och snabb leverans/installation. Jag hade någon referens genom annan bekant som har samma. Jag är nöjd med detta hemlarm.

★★★★★
5 5 1
Efter många turer och ett ångerköp som kostade pengar kom jag/vi fram till att man fick bäst hjälp för pengarna om man använder Securitas Direct, Verisure larm.

★★★★★
5 5 1
Bra information, service och utbud. Vi har även valt att komplettera med Yale Doorman som kopplas ihop med larmet och kan på så sätt låsa och larma samtidigt. Mycket smidigt.

Sammanställning

Larmtyp Friköpt efter 5 år
Larmkostnad 3 490 kr – 7 990 kr – 10 990 kr
Installation Ingår
Månadsavgift 329 kr – 399 kr – 499 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Uppkoppling Bredband och GSM
Utryckningskostnad Fria utryckningar
Avtalstid Ingen bindningstid
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Rökdetektor  Ingår (tillval i Trygg bas)
Kameradetektor Ja
Smart-kamera Tillval

Larmkollens betyg:

Verisure är ett av de mest kompletta alternativen på marknaden idag. Mycket har hänt under de senaste åren på produktsidan hos företaget. De har ett tydligt fokus att erbjuda mer än endast inbrott och brandlarm med deras smartahem satsning. Någonting som verkar uppskattas hos många av deras nya kunder.

Snygg, smart och säker

Verisures produkter bör först och främst ses som ett hyrlarm eftersom det krävs att man är kund under fem år innan man får behålla produkter om man skulle avsluta sitt avtal (möjligt att köpa ut i förtid). Eftersom produkterna är så starkt kopplade till Verisures ekosystem så får man ett ganska “dumt larm” om man väljer att behålla det och säga upp avtalet då det endast kommer fungera som ett lokalt larm utan möjlighet att koppla det till någon annan larmcentral.

Höga startkostnader och operatörslåst på minussidan

Sammanfattningsvis: För dig som enbart letar efter lägsta månadskostnaden finns det billigare alternativ. Annars erbjuder Verisure ett modernt trygghetskoncept med stora möjligheter att bygga ut och anpassa efter dina behov till en rimlig månadskostnad. Drygt 300 000 kunder i Sverige gör dem till marknadsledare.

Läs mer på www.verisure.se

(OBS! För att få tillgång till Larmkollen Rabatten på Verisure krävs att ni lämnar era kontaktuppgifter via formulären här på Larmkollen.se)

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Offert med rabatt

Plus:
 • Egen larmcentral
 • Installation ingår
 • Snygga larmprodukter
 • Dubbla kommunikationer
 • Fria utryckningar oavsett orsak
 • Mycket bra smartphone app
Minus:
 • Hög start och månadskostnad
 • Operatörslåst larm
 • Friköpt först efter 5 år

Verisure jämfört med...

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 3 990 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 349 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

8 178 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 188 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 1125 kr

Väktartjänst:

Avbetalning: 269 kr/mån

Fria utryckningar:

Avbetalningstid: 72 mån

Rökdetektor:

Larmcentral: 1500 kr/år

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

5 853 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 728 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 399 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 278 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 788 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 375 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 259 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

3 483 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 108 kr
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.