Om Larmkollen

Syftet med Larmkollen är att öka transparensen på hemlarmsmarknaden och att hjälpa alla som vill få ett säkrare och tryggare hem.

Vi vill vara den naturliga startpunkten för dig som vill öka säkerheten i hemmet och framförallt när det kommer till hemlarm.

Kvalitet är ett viktigt ledord för oss och vi för kontinuerligt dialog med de olika larmföretagen för att se till att vi har korrekt och uppdaterad information på Larmkollen.se.

Att skapa ett säkrare hem handlar inte bara om att skaffa ett hemlarm. Det finns mycket mer man kan göra för att minska risken för inbrott. På bloggen finns intervjuer och artiklar som kan hjälpa dig få ett säkrare hem – med eller utan hemlarm.

Några bra artiklar att börja med:
DNA Märkning
Bästa hemförsäkringen
Checklista inför semestern
Grannsamverkan
Vad gör polisen efter inbrottet
Allt du behöver veta om säkerhetsdörrar 
Certifieringar och tillstånd
Hur skapar man ett brandsäkert hem?
Så jobbar väktare för att skydda ditt hem

Vilka företag är med på Larmkollen och varför?

För det första, ingen betalar för att synas på Larmkollen och det går inte att köpa sig in.

Alla larmföretag som vi listar på Larmkollen kan vi rekommendera. Alla är inte lika bra eller lika säkra men Svenskarna har olika behov när det gäller hemlarm.

Således har vi efter noggranna tester, undersökningar och kontinuerliga genomgångar valt ut de företagen som syns på Larmkollen. De flesta företag finns kvar på Larmkollen länge men ibland tar vi bort företag och ibland lägger vi till företag för att se till att ni alltid kan hitta de bästa alternativen hos oss.

Det finns bra larmföretag som inte listas på Larmkollen, framförallt är det små lokala företag som vi inte tar med. Då Larmkollen riktar sig nationellt till hela Sverige kan vi inte ta med lokala aktörer som inte säljer eller installerar över hela landet.

Om det finns många företag som säljer samma produkt kommer vi bara lista de bästa i den gruppen.

Larmföretagen skall vara ärliga med sin prissättning och ha en positiv attityd mot sina kunder – och vara långsiktiga.

Vi vill ge en så objektiv bild vi kan om de olika företagen med såväl deras styrkor som svagheter. Vi gör allt för att gräva fram dolda kostnader eller missnöjda kunder som klagat till t.ex. ARN (Allmänna reklamationsnämnden).

För många blir hemlarm en stor kostnad över tiden och vi ger exempel på kostnader under det första och andra året, men räkna gärna själv vidare på vad de blir över 10 eller 20 år.

Hur tjänar Larmkollen pengar?

När en kund gör en offertförfrågan till ett larmföretag eller använder prisboxarna som finns i några produktester, där går länkarna till Prisjakt.

  • Inga sponsrade artiklar (Native Content).
  • Ingen bannerannonsering.
  • Ingen yttre påverkan på hur vi granskar och skriver om larmföretagen.

Kundbetyg och omdömen

De flesta kundbetyg är från verifierade kunder, de är tydligt markerade med (verifierad). Om vi inte lyckas verifiera kunden så saknas (verifierad) vid kundens namn.

Det är synnerligen viktigt för oss att alla kundomdömen som skrivs är från riktiga brukare. De behöver naturligtvis inte vara positiva men de ska vara äkta och sakliga.

Därför mailar vi bara ut till kunder som haft larm ett tag och det finns ingen möjlighet att skriva ett betyg direkt på Larmkollen utan att verifiera sig.

För att ett kundomdöme skall bli godkänt krävs:
Att personen kan verifiera att den är kund
Att recensionen är saklig och tydlig med både för och nackdelar
Minst 100-150 ord där man kan få en tydlig bild av företaget/produkten
Att det inte handlar om en defekt produkt

Larmkollen Rabatten?

En av våra mål med Larmkollen har varit att kunna erbjuda riktigt bra priser, både genom jämförelse men också genom unika rabatter.

Vi jobbar ständigt för att se till att ni som besöker Larmkollen kan få så bra rabatter på hemlarm som möjligt.

Så långt det är möjligt försöker vi publicera våra rabatter men ibland är det inte möjligt utan de krävs att ni gör ett offertförfarande för att få tillgång till prisinformationen.

Vilka ligger bakom Larmkollen.se?

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen.se som drivs via OOZ Marketing AB. Larmkollen startades i slutet av 2012.

Stefan har mångårig erfarenhet från olika prisjämförelsesajter och har jobbat i internetbranschen sedan 1998. Mer på Linkedin.

Vill ni komma i kontakt med Stefan direkt går det att maila på stefan@larmkollen.se. Vi svarar dock inte på om larm x är bättre än larm y osv..

Övriga testare och journalister

Larmkollen.se samarbetar med flera frilansande skribenter som har mångårig journalistisk erfarenhet. Vi har långa samarbeten med de vi jobbar med så att de får lång erfarenhet av hemlarm och på så vis enklare kan jämföra från år till år.

Vi använder oss även av en faktagranskare som idag jobbar inom polisen med utredningar av grova brott och inbrott.

Experter från branschen intervjuas ofta för att vi skall kunna få många perspektiv på de vi skriver om.

Larmkollen i Media

Medlem i:

blank