Sector Alarm – Nu ännu smartare

Sector Alarm Ny

Sector Alarm erbjuder fria utryckningar och har en prisbelönt kundtjänst öppen dygnet runt. De är inte billigast men binder inte upp sina kunder i långa avtal och de har ett rimligt pristak. Sector Alarm är en av marknadens veteraner och erbjuder såväl larm med kameradetektor som överfallslarm i standardpaketet.

FÖR- OCH NACKDELAR

 • Egen bemannad och godkänd larmcentral, professionell installation, bra utbyggnadsmöjligheter, pristak
 • Något hög månadskostnad, endast stillbider via kameran, lånar larmet (du äger det ej)

Om Larmkollen – Så har vi utvärderat Sector Alarm
Våra bedömningar bygger på egna tester, klagomål till allmänna reklamationsnämnden, omdömen från kunder samt andra experttester.  Vi gör även intervjuer med de som kan trygghet i bostad bäst: poliser, försäkringsbolag, inbrottstjuvar och brottsoffer.

Priser

Startkostnad: 1 490 kr (billigare med Larmkollen Rabatt)

Installation: Ingår

Månadskostnad: Från 439 kr och det finns ett flertal tillval. En fördel med tillvalen är Sector Alarms pristak, som innebär att man aldrig betalar mer än 519 kr i månaden.

I grundpaketet ingår:

 • 1 st centralenhet
 • 1 st manöverpanel
 • 1 st kameradetektor
 • 1 st rökdetektor
 • 1 st magnetkontakt
 • 1 st larmbricka

Vad betalar andra för Sector Alarm?

Exempelpriser, rapporterade från kunder (en kund per rad).

Inköpt ÅrInstallationAvgift
20141495 kr415 kr
20180 kr349 kr
20010 kr339 kr
20140 kr354 kr
20100 kr444 kr
20171495 kr479 kr
20155000 kr474 kr
20153000 kr479 kr
Genomsnitt2748 kr417 kr

Vill du hjälpa till och berätta vad du betalar för ditt hemlarm idag? Fyll i vår enkät här.

Vanliga frågor och svar

Kan jag se bilderna via kameran?

Vid larm är det är endast larmcentralen som efter att larmet löst ut får stilbilder skickade till sig. Larmcentralen avgör sedan vilken åtgärd som är lämplig. Om larmet har bortaläge aktiverat kan du själv ta stillbilder. En nyhet från Sector Alarm är inomhuskameror, om du köper till en sådan kan du se en live-stream dygnet runt.

Pris och rabatt?

Larmet kostar mellan 439-519 kr / månad. Via Larmkollen kan ni få rabatt på startkostnaden om ni använder det här formuläret

Fria utryckningar?

Det ingår alltid kostnadsfria utryckningar oavsett om det är falsklarm eller skarpt.

Kan man byta batterier själv?

Det går enkelt att själv byta batterier till larmkomponenterna. Alternativt beställa hjälp för 790 kr.

Om Sector Alarms hemlarm

Sector Alarm erbjuder ett hemlarm tillverkat av Honeywell som är certifierat. Larmet har använder både IP och GSM för att kommunicera med larmcentralen.

Larmet är enkelt att använda och tryggt både funktionellt och servicemässigt.

Funktionalitet

Servicenivån är hög och inkluderar trygghetslarm, personlig kontakt dygnet runt och inte minst kopplingen till larmcentralen. Viktigast av allt är kanske ändå att det ingår fria utryckningar; med andra ord finns det aldrig någon anledning att stänga av larmet av rädsla för dyra falsklarm.

För den som valt ett larm med kameradetektor kan Sector Alarms larmcentral även gå in och bekräfta eventuella intrång eller rökutveckling och kontakta räddningstjänst eller polis omedelbart. Oavsett eventuella kamerakontroller åker en väktare ut och kontrollerar bostaden.

blank

Nya övervakningskameror

Med de nya kameradetektorerna från Sector Alarm går det nu att ta stillbilder från hemmet när larmet är i bortaläget. Nytt från Oktober 2020 är även inomhus och utomhus övervakningskameror som går att köpa till. Om du lägger till dessa kan du live-streama från hemmet när du vill samt direkt få ett meddelande när rörelse upptäcks. Men dessa kameror övervakas då inte av larmcentralen utan är endast tillgängliga för era användare.

Just nu går det att välja mellan tre olika övervakningskameror. Den första är en vanlig inomhus variant med 117° synvinkel och HD upplösning. Nästa variant är en med brett synfält, 180° synvinkel, som även har högtalare och är helt bärbar. Den sista är en dörrklocka med HD kamera (180° synvinkel) som också är integrerad i Sector Alarms app.

Smart lås – Yale Doorman

Sector Alarm har stöd för Yale Doorman (smart lås) vilket gör att det går att låsa upp dörren i appen om man väljer att lägga till de låset.

Vi upplever att Sector Alarms teknik och service skapar en trygg miljö utan problem eller svårigheter att hantera larmet.

App

blank
Exempelbilder från vårt testlarm, vi har tagit bort våra namn från historiken annars ser man vem som gjort vad där i den högra bilden.

Sector Alarms app är väldigt enkel och bjuder inte på mycket extra. Det går att ställa in borta / hemma läge snabbt. Se historik över vem som larmat av/på. Ställa in hur notiser ska skickas (e-post och push). Låsa eller låsa upp låset om ni har installerat Yale Doorman.

Nytt för i år är att det går att ta stillbilder via kameradetektorerna och se i appen.

Betyg på smartphone apparna:

 • iOS – 1.7/5 av 82 betyg
 • Android – 2.9/5 av 1416 betyg

Tillval och extratjänster

Alla tillval kostar som väntat extra, som regel i form av en fast månadskostnad plus ett installationspris. I det här fallet är pristaket välkommet – den som vill säkra upp lite extra kommer snart upp i pristaket även om månadskostnaden för de olika sensorerna bara är 15 kr. En annan fördel är att larmet inte har någon bindningstid, dock 3 månaders uppsägningstid.

MånPris
Kameradetektor med temperaturvakt15 kr1 790 kr
Rökdetektor15 kr1 190 kr
Magnetkontakt15 kr690 kr
Larmbricka0 kr99 kr
Fjärrkontroll0 kr690 kr
Rörelsedetektor15 kr1 790 kr
Chockdetektor15 kr1 190 kr
Vatten- & temperaturavkännare15 kr1 190 kr
Manöverpanel0 kr1 790 kr
Inomhussirén0 kr1 490 kr
Utomhussirén med blixtljus0 kr1 990 kr

Installation – professionell installation ingår

Installation ingår i priset och väl på plats kan installatören enkelt slutanpassa larmet för er så ni får ett optimalt skydd.

När vi vart med vid installationer upplever vi Sector Alarms personal som mycket kunnig och hjälpsam.

Vad händer när larmet går?

Sector Alarm har egen larmcentral och precis som övriga tar de hjälp av lokala vaktbolag vid behov. Larmcentralen kan agera snabbt och påkalla väktare, brandkår eller polis beroende på situation. Fria utryckningar gör det bekymmerslöst.

Om företaget

Sector Alarm är tillsammans med Verisure störst på hemlarm i Sverige. De är ett stort företag, dvs ett tryggt val, som gör hemlarm till en service. Deras modell med att du ”lånar” ett hemlarm så länge du betalar en avgift är kanske inte för alla men den är i varje fall väldigt tydlig. Är man snäll skulle man kunna likna det med moderna prenumerationstjänster så som Spotify och Netflix.

Läs vår intervju med Sector Alarm – ”Tillväxt, ny teknik och framtidens hemlarm” om du vill veta lite mer om hur de tänker runt hemlarm och sin tjänst.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Sector Alarm AB (556597-1081)
Omsättning (tkr):1 151 975 (2020)
Resultat (tkr):184 831 (2020)
Antal anställda:118 (2020)
Bolaget registrerat:2000
Adress: DRAKEGATAN 10, 412 50 Göteborg
Övrigt:

Vad säger andra om Sector Alarm? – tester och betyg

Förutom våra egna tester av Sector Alarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga.

KällaBetyg
PC för Alla4/5 (September, 2021)
Villaägarnas RiksförbundRekommenderas
Trustpilot4.6/5 av 4 412 omdömen (November, 2021)
Google Reviews
Reco4.0/5 av 137 omdömen (November, 2021)

Betyg från Larmkollens kunder:

Sector Alarm AB
Average rating:  
 35 reviews
 by JL (verifierad)

Dålig och långsam app jämfört med andra.

 by Gunnar Lennstrand (Verifierad)

Hittills inga nackdelar. Larmet är ju inte satt på prov ännu: Inget inbrott, Inget SOS-larm.
Allt bara fungerar !

 by Annika A (Verifierad)

Vi är mycket nöjda!

 by Peter (Verifierad)

Trevlig installatör. Skulle behövt lite mer uppmärksamhet när han drog kablar till central enheten då kablarna klämdes av dörren till elskåpet/nätverks skåpet,
så fick ta fram bågfilen och skapa ett hål åt dem. Märkte detta efter han åkt, annars kanske han hade haft en bättre lösning. Annars inget att klaga på

 by Klas Lindberg (Verifierad)

Snabb installation, bra info av installatören. Funkar som utlovat.

 by Mats Peterback (Verifierad)

Snabba och med en bra leverans. Blev något dyrare än vad reklamen säger.

 by Karin Lindström (Verifierad)

Är jätte nöjd på alla sätt . Enkelt , inga konstigheter alls .

 by Pettersson Torbjörn (Verifierad)

Utmärkt service, snabb kontakt och bra app

 by Lena Sundqvist (Verifierad)

Månadskostnaden är alldeles för hög. Jag beställde ett visst antal kameror och andra tillbehör men när installatören kom så gav han info om att dubbelt så många kameror behövdes i mitt hus. Upplever nu att månadskostnaden har nått en smärtgräns på 479 kr/mån.

 by Lennart Svensson (Verifierad)

Vi har haft problem vid uppstarten. Installatören gjorde ett bra jobb, men vissa delar av larmet var ej kopplat till vår fiber. Av denna anledning kunde jag inte styra vissa komponenter själv. Efter några kontakter med kundtänst och en servicetekniker som kom så löste sig alla problem. Jag är nöjd med installationen, vissa barnsjukdomar får man räkna med.

 by Marita Loft (Verifierad)

Snabb kontakt. Bra kundservice och installation.

 by Christian (Verifierad)

Undvik detta skräpföretag. Att det tar 16s att från det att kod skrivs till larmet tystnar när man lyckats aktivera det av misstag tycker de är helt normal funktion och vill kan/vill inte göra något åt. Jag har haft olika larm i snart 20 år och aldrig varit med om ett larm som funkar så dåligt som Sector Alarms. Och de tar inte ansvar för sitt larm när den dåliga funktionen är ett faktum.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Övergripande
OperatörslåstOperatörslåst
LarmtypUppkopplat till larmcentral
InstallationProfessionel installation
Kostnader och villkor
Startkostnad1490 kr (billigare med Larmkollen Rabatt)
InstallationskostnadIngår
Månadsavgift439-519 kr
Drift & serviceavtalIngår
LarmcentralIngår, Sector Alarm larmcentral
UtryckningskostnadFria utryckningar
Lägsta kostnad år 16 758 kr
Lägsta kostnad år 25 268 kr
AvtalstidIngen bindningstid
Uppsägningstid3 mån
Prova på period14 dagars ångerrätt
Nyckelservice & Inre kontrollJa/Ja
Om hemlarmet
Larmtillverkare/produktHoneywell
Certifierad av SBSCJa
UppkopplingDubbla kommunikationsvägar (bredband och GSM - 4G modem)
Går att använda utan InternetJa
BatteribackupJa
Smartphone appJa
TrygghetslarmJa
Koppling till smarta hemJa
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningJa, Yale Doorman
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
KameradetektorJa
InomhuskameraNej
UtomhuskameraNej
RökdetektorJa
LäckagedetektorJa
UtomhussirenJa

Larmkollens betyg:

Sector Alarm är ett väletablerat företag med stor organisation och hundratusentals nöjda kunder i hela landet, men tjänsten är inte bland de billigare på marknaden utan satsar istället på att erbjuda en helhetslösning. Du som kund betalar en månadsavgift för deras tjänster och medans du är ”medlem” får du låna hemlarmet, säger du upp avtalet får du lämna tillbaka utrustningen.

Sammanfattningsvis: Fördelarna med Sector Alarm får ändå sägas överväga nackdelarna – larmen rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen och är certifierade av Svensk brand & säkerhetscertifiering. Dessutom är kundtjänsten tillgänglig dygnet runt och har mycket gott rykte. Sector Alarm är ett av de tre största larmföretagen i Sverige och erbjuder prisgaranti och fria utryckningar.

FÖR- OCH NACKDELAR

 • Egen bemannad och godkänd larmcentral, professionell installation, bra utbyggnadsmöjligheter, pristak
 • Något hög månadskostnad, endast stillbider via kameran, lånar larmet (du äger det ej)

För att ta del av Larmkollen Rabatten på Sector Alarm använd formuläret här.

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter
Stefan Tärnell

Stefan Tärnell

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen och huvudansvarig för innehållet och produktutvecklingen av sajten. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren och har en gedigen bakgrund av att testa teknikprodukter och hemlarm.

Kontakt: E-post - Linkedin