SecuritasHome – Installera enkelt själv och smarta hem

securitashome

Securitas har äntligen lanserat ett nytt modernare hemlarm ”SecuritasHome” med smarta hem funktioner. De har valt att använda Alarm.com plattformen vilket ger en beprövad mjukvara med goda utbyggnadsmöjligheter när de kommer till smarta hem. Larmet installerar du enkelt själv men vill du ha hjälp med professionell installation går det att köpa till. 

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Securitas larmcentral, egna väktare, IP och GSM kommunikation, Securitas larmskyltar, mycket bra smarta hem funktioner
  • Operatörslåst larm, 24 månaders bindningstid, produkten är ej certifierad av SBSC, 3G modem

Om Larmkollen – Så har vi utvärderat SecuritasHome
Våra bedömningar bygger på egna tester, klagomål till allmänna reklamationsnämnden, omdömen från kunder samt andra experttester.  Vi gör även intervjuer med de som kan trygghet i bostad bäst: poliser, försäkringsbolag, inbrottstjuvar och brottsoffer.

Priser

Startkostnad: 495 kr

Månadskostnad: 299 kr (bas), 329 kr (plus), 379 kr (premium)

Larmet är friköpt men operatörslåst till Securitas larmcentral. Månadskostnaden garanteras under 24 månader men efter det har Securitas rätt att ändra priset. Det går för närvarande att få ett lägre pris efter 24 månader om man tar bort fria utryckningar.

Vi anser att de mest prisvärda alternativet är ”Plus” och de är enligt Securitas själva det larmet som de säljs absolut mest av.

För det mindre företaget som inte har krav på specifik larmklassning från sitt försäkringsbolag säljs samma grundprodukt även via SecuritasPro.

BasPlusPremium
Ansluten till larmcentral✔️✔️✔️
Sabotageskydd✔️✔️✔️
Bildverifiering✔️✔️✔️
Titta in-funktion Pircam✔️✔️✔️
Fria väktarutryckningar*✔️✔️✔️
Aviseringar✔️✔️✔️
Historik✔️✔️✔️
Tillfälliga användare✔️✔️✔️
Engångsanvändare✔️✔️✔️
Flera zoner på samma larm✔️✔️✔️
Flera anläggningar på samma konto✔️✔️✔️
Geo-tjänster✔️✔️✔️
Styra fjärrströmbrytare✔️✔️
Skapa schema✔️✔️
Möjlighet att styra ett elektroniskt lås (Danalock V3 och ID Lock 150)✔️✔️
Live video✔️
Videoinspelning vid larm✔️
Rörelseaktiverad videoinspelning✔️
Koppla in upp till fyra videokameror✔️
Styra fjärrströmbrytare✔️
Händelsestyrda regler✔️
Skapa schema✔️
Startkostnad:495kr495kr495kr
Pris/mån299kr329kr379kr

* Inom 50 km från ett av 170 lokalkontor i Sverige.

Dessutom självfallet dekaler att sätta upp på fönster och dörrar med Securitas välkända logotype på.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar SecuritasHome?

Pris från 299 kr i månaden med 24 månaders bindningstid.

Hur installerar man larmet?

Du installerar enkelt larmet själv, råd och tips över telefon från supporten finns. Alternativt kan Securitas rekommendera en lokal installatör (kostnad tillkommer).

Måste jag ha internetuppkoppling?

Nej det ingår ett 3G simkort som är inkluderat i priset. Det rekommenderas dock att larmet även kopplas in med kabel till din bredbandsuppkoppling för högre säkerhet.

Om Securitas hemlarm

Larmet ansluts till Securitas larmcentral över IP ”internet” genom din bredbandsanslutning. Om det av något skäl inte skulle gå växlar den över till en egen mobiluppkoppling.

Funktionalitet

Securitas använder den mycket bra och välanvända Alarm.com plattformen, som idag har 6 miljoner system kopplade till sig. Det är ett mycket smart drag av dem som gör att de får tillgång till avancerade och välbeprövade funktioner.

Systemet stöder Z-Wave som gör att du kan integrera andra produkter i ditt hemlarm enkelt. Eller skapa händelser baserat på när ett larm löser ut osv, bara fantasin sätter gränser.

Google Home stöds idag, och stödet fungerar riktigt bra. Inget stöd finns för Apple Home Kit.

Övervakningskamerorna har stöd för smart igenkänning, dvs de kan förstå om det är en människa, djur eller en bil som syns i bilden. Det betyder att du enkelt kan välja att inte larma vid djur t.ex. Inget stöd för ansiktsigenkänning finns för närvarande.

App

Securitas Hemlarm går att styra från din smarta telefon med en app som finns för både iPhone och Android. I telefonen kan du också se bilder från kameran. Securitas har egen anpassad version av Alarm.coms app som är på Svenska.

blank

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 2.8/5 av 72 betyg
  • Android – 4.0/5 av 125 betyg

Tillval och extratjänster

Troligen kommer du behöva utöka från de baspaket du utgår ifrån. Som tur är har Securitas relativt bra priser på sina tillbehör.

ProduktPris
Fjärrkontroll495 kr
Manöverpanel995 kr
Rökdetektor745 kr
Fjärrströmbrytare495 kr
IP-kamera1 495 kr
Rörelsedetektor med kamera1 495 kr
Rörelsedetektor (husdjur upp till 20 kg)745 kr
Magnetkontakt495 kr

Installation – installera enkelt själv

Att installera ett larm från Securitas är relativt enkelt men kräver noggrannhet och lite tid för att bli riktigt bra. Vanligtvis tar det 2-3 timmar för ett standardpaket. Det finns bra steg-för-steg instruktioner och skulle frågetecken uppstå når du snabbt Securitas kundtjänst.

Känner du dig obekväm med teknik och att den här typen av installation erbjuder Securitas hjälp med installation via partner (kostnad ca 1500-3000 kr).

Centralenhet
Centralenheten i vårt testexemplar
blank
Larmskyltar och välkomstbrev.

För oss gick allting smidigt att installera och vi upplevde att instruktioner och app gav tydliga instruktioner för vad vi skulle göra.

Support

Förutom den vanliga supporten så är även personalen på Securitas larmcentral utbildad i deras produkt. De betyder att ni 24 timmar om dygnet när som helst på året kan få produktsupport på ert hemlarm, via larmcentralen. De frågor som inte kan lösas där går vidare till den tekniska kundtjänsten men enligt Securitas själva klarar de att lösa 80% direkt i larmcentralen.

Vad händer när larmet går?

SecuritasHome hör till de bästa larmleverantörerna när det gäller utryckningar och servicenivå. Fria väktarutryckningar ingår i abonnemanget för alla som bor inom en radie av fem mil från närmaste lokalkontor (170 kontor i Sverige).

Över 100 000 larm ansluta till Securitas larmcentral och 8 400 väktare

1 minut och 5 sekunder i genomsnitt från det att ett larm kommer in till centralen till att en väktare tagit emot det.

Nyckelservice, som innebär att väktaren går in i bostaden vid utryckning för att göra en inre kontroll, kostar 20 kronor i månaden.

Kontaktlarm, vilket innebär att du kan larma via en knapptryckning. Larmcentralen ringer då till dig och skickar väktare vid uteblivet eller felaktigt svar.

Om företaget

Securitas är välkänt över hela världen när det kommer till säkerhet och bevakning. Majoriteten av de väktare som används av andra larmföretag kommer från Securitas. Att sälja egna hemlarm till privatkunder är en mycket liten del av deras verksamhet men det är tryggt med stora Securitas i ryggen.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Securitas AB (556302-7241)
Omsättning (tkr):107 786 000 (2021)
Resultat (tkr):4 331 000 (2021)
Antal anställda:-
Bolaget registrerat:1987
Adress:LINDHAGENSPLAN 70, 112 43 Stockholm
Övrigt:

Siffrorna blir något missvisande för SecuritasHome då det inte finns någon särredovisning av just den affärsenheten.

Vad säger andra om SecuritasHome?

Förutom våra egna tester av Securitas hemlarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga.

KällaBetyg
PC För Alla4.0/5, Januari 2022
Trustpilot4.4/5 av 290 omdömen (Juni, 2023)
Reco-
Google Reviews-

Betyg från Larmkollens kunder:

SecuritasHome
Average rating:  
 19 reviews
 by LS (Verifierad)

Har redan larm sen många år, nu komplettering i fritidshus.

 by Pavel (Verifierad)

Allt fungerar bra.
Fick aktiveringslänk 1 vecka senare än expekterad.

 by Ingrid S (Verifierad)

Bra pris, både på materielen och abonnemanget
Mycket bra support
Snabb reaktion på larm har "råkat" lösa ut både magnetkontakt och rökdetektor (omedelbar telefonkontakt där jag kunnat verifiera att det var ett falsklarm)
Fjärrmanöverdosa är inte bra (oskyddad) har satt på larmet när jag satt mig ner och haft den i fickan
Helhetsbilden blir att det är ett mycket prisvärt larm (både inköp och drift)

 by Torbjörn (Verifierad)

Bra och enkel beskrivning av larmet.

 by Egon Gustafsson (Verifierad)

Bestämde oss för Securitas pga bra pris och grannar i närheten som har samma system. Vi fick utrustningen snabbt och det var ganska enkelt att montera och installera. Efter någon vecka fick vi problem med centralenheten men supporten hjälpte till och vi fick en ny enhet som installerades med hjälp av telefon supporten. Behövde inte ens installera om larmenheterna utan det sköttes över nätet. Inga larm annars ännu så jag är nöjd.

 by Anders Fredriksson (Verifierad)

+ Bra upplägg. Jag gillar att man köper sin utrustning och sedan betalar en lägre månadskostnad för de tjänster man vill ha ut av sitt hemlarm. Jag tycker att produkterna håller hög klass både vad gäller funktion och design och jag tycker också att utbudet av produkter i systemet är fullt tillräckligt. Larmplattform och appen är också helt OK. Larmet var enkelt att installera och konfigurera.

- Jag anser att samtliga säkerhetsfunktioner (inbrott- och brandlarm) borde ingå i PLUS-abonnemanget, d.v.s. även kameraövervakning med rörliga bilder. Jag själv skiljer på säkerhetsfunktioner och funktioner för fastighetsautomation. Som det är nu får jag betala för att kunna ha alla funktioner (premium) fastän det bara säkerhetsfunktionerna jag är intresserad av (ännu i alla fall).

 by Bo Bengtsson (Verifierad)

Känns som bara fördelar. Om man skall önska någon ändring tycker jag att man själv skulle kunna gör fler inställningar från appen.

 by Patrik Svahn (verifierad)

Smidigt att montera själv, funkar kanonbra bra support och de tar kontakt direkt efter att larmet gått. Och skickar väktare riktigt snabbt

 by Ulf Alkner (Verifierad)

Förträfflig service. Bra pris på baspaketet med fria utryckningar. Lätt att själv installera.

 by Jörgen (verifierad)

Lätt och smidigt
Grym app
Kameror med analys
Bra prisbild
Funkar klockrent

 by Dennis (Verifierad)

Jättebra service och snabb utryckning vid larm

 by Mikael Svensson

Klockrent och prisvärt larm. Bra och interaktiv guide på internet som var väldigt enkel att följa, 5 komponenter driftsatta på ca 1,5 timme. Tryggt även att Securitas sköter åtgärder med tanke på deras täckning med väktare överallt, grannen had är inbrott i somras. Securitas där på 5! Minuter och polisen efter ca 20 min.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Övergripande
OperatörslåstFriköpt & operatörslåst
LarmtypUppkopplat till larmcentral
InstallationInstallera enkelt själv (möjligt att köpa till installation)
Kostnader och villkor
Startkostnad495 kr
InstallationskostnadInstalleras enkelt själv
Månadsavgift299-379 kr
Drift & serviceavtalIngår
LarmcentralSecuritas larmcentral
UtryckningskostnadFria utryckningar (inom 50 kilometer från Securitas lokalkontor)
Lägsta kostnad år 14 083 kr
Lägsta kostnad år 23 588 kr
Avtalstid24 mån
Uppsägningstid3 mån
Prova på period14 dagars ångerrätt
Nyckelservice & Inre kontrollJa, 20 kr / mån
Om hemlarmet
Larmtillverkare/produktClimax
Certifierad av SBSCNej
UppkopplingVia ethernet (samt via mobilnät 3G vid strömavbrott). 4G är på gång.
Går att använda utan InternetJa men rekommenderas ej
BatteribackupJa
Smartphone appJa
TrygghetslarmJa
Koppling till smarta hemJa
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningJa, Danalock V3 samt ID Lock 150
Google Home/Apple HomeKitJa/Nej
KameradetektorJa
InomhuskameraJa
UtomhuskameraJa
RökdetektorJa
LäckagedetektorJa
UtomhussirenJa, med blixt

Larmkollens betyg:

SecuritasHome är ett prisvärt larm med professionell övervakning från Securitas egen larmcentral. Mycket god täckning av väktare över hela landet skapar trygga förutsättningar.

Relativt låga priser för tillbehör och komponenter för utbyggnad av larmanläggningen, som ej påverkar månadskostnaden.

Sammanfattningsvis: Ett komplett hemlarm som i och med nylanseringen 2019 får flera smarta funktioner och en bättre mjukvara. De gör SecuritasHome mer intressant än någonsin tidigare.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Securitas larmcentral, egna väktare, IP och GSM kommunikation, Securitas larmskyltar, mycket bra smarta hem funktioner
  • Operatörslåst larm, 24 månaders bindningstid, produkten är ej certifierad av SBSC, 3G modem

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter
Stefan Tärnell

Stefan Tärnell

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen och huvudansvarig för innehållet och produktutvecklingen av sajten. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren och har en gedigen bakgrund av att testa teknikprodukter och hemlarm.

Kontakt: E-post - Linkedin

Hemlarm - jämför och spara

Pressa priset på hemlarm och spara pengar. Med Larmkollen går det snabbt och enkelt att hitta rätt leverantör – helt kostnadsfritt.

blank
Några av de många larmbolag Larmkollen jämför

Hitta rätt larm

Dina behov

Fyll i formuläret med dina önskemål samt kontaktuppgifter.

Vi matchar

Vi matchar rätt larmföretag som får offerera och tävla om dig som kund

Du väljer

Du får ta emot 2-3 offerter. Är du inte nöjd så förbinder du dig ej till köp.

Vad säger våra kunder om oss?