Verisure – Ett av Sveriges populäraste hemlarm

verisure

Verisure erbjuder ett trygghetskoncept med uppkoppling till egen larmcentral som också är Sveriges största larmcentral. Företaget är Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem. Modern teknik och många tillval gör det till ett larm du definitivt bör utvärdera.

De har ett tydligt fokus att erbjuda mer än endast inbrott och brandlarm med deras smartahem satsning.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Egen godkänd och bemannad larmcentral, professionell installation, snygga och trygga larmprodukter, dubbla kommunikationer, bra smartphone app
  • Dyrt - både hög start och månadskostnad, operatörslåst larm, Verisure behåller äganderätten i 5 år

Om Larmkollen – Så har vi utvärderat Verisure
Våra bedömningar bygger på egna tester, klagomål till allmänna reklamationsnämnden, omdömen från kunder samt andra experttester.  Vi gör även intervjuer med de som kan trygghet i bostad bäst: poliser, försäkringsbolag, inbrottstjuvar och brottsoffer.

Priser – Fyra startpaket att utgå ifrån

Varje paket går att komplettera med extra detektorer och andra tillbehör. Samtliga alternativ har säker kommunikation med larmcentralen via både GSM och bredband. Professionell installation ingår alltid.

I genomsnitt rapporterar Larmkollens besökare in att de betalar 496 kr i månaden för Verisure.

Villa startVilla storLgh startLgh stor
ZeroVision® inbrottsskydd0st1st0st1st
Vibrationsdetektor4st8st1st2st
Kameradetektor2st2st1st2st
Rökdetektor2st2st2st2st
Röstenhet1st1st1st1st
Larmpanel1st1st1st1st
Larmbricka1st1st1st1st
Trygghetspanel0st1st0st1st
Huvudenhet1st1st1st1st
LarmskyltarJaJaJaJa

Vad betalar andra?

Tänk på att månadskostnaden varierar mycket beroende på hur stort larmpaket som kunden har valt.

Vill du hjälpa till och berätta vad du betalar för ditt hemlarm idag? Fyll i vår enkät här.

Vanliga frågor och svar

Verisure pris?

Verisure kostar från 499 kr för villa och från 329 kr i månaden för lägenhetslarm. Startpriset varierar stort beroende på vilka tillval som görs.
Enligt Larmkollens besökare betalar de i genomsnitt 496 kr i månaden.

Går det att få rabatt?

Nya kunder kan få rabatt via Larmkollen om ni använder det här formuläret

Vem äger larmet?

Om larmet sägs upp under de första fem åren kommer Verisure och skruvar ned och hämtar allt. Sägs avtalet upp efter fem år så tas enbart skyltar ned och uppkoppling via larmcentral och app fungerar ej längre.

Är det fria utryckningar?

Som de flesta andra larmföretag erbjuder Verisure fria utryckningar vid verifierat larm. Har kunden upprepade gånger själv orsakat larmet kommer den debiteras för utryckningen.

Om Verisure hemlarm

Verisure har egen produkt och teknikutveckling, något de är ganska ensamma om i Sverige. Deras hemlarm håller hög teknisk kvalité och är godkänt av SBSC.

Funktionalitet

Larmet ansluts till Verisure's egen larmcentral via GSM och bredband. Centralenheten har en batteribackup som räcker upp till 36 timmar, som gör att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Larmcentralen kan agera snabbt på både inbrott och brand och påkalla väktare, polis eller brandkår – utan att kunden behöver göra någonting.

Det går med fördel att bygga larmet så man får ett fullgott skalskydd i sitt boende och via larmpanelen kan man enkelt välja vilket läge larmet skall stå i ”hemma/natt/borta”.

Komponenterna är trådlösa och certifierade. Alla komponenter har sabotageskydd (vilket kräver eftertanke vid batteribyte). Batterierna räcker 2-5 år och de kostar 39-149 kr/st beroende på enhet. Vill man ha hjälp av Verisure att byta batterierna kostar de 0-795 kr (beroende på avtal) plus kostnad för batterierna.

App

blank
Skärmdump från iOS appen
blank
Skärmdump från iOS appen
blank
Skärmdump från iOS appen
blank
Skärmdump från iOS appen

Av de larmappar vi testat är Verisures helt klart den mest kompletta, den balanserar användarvänlighet med mycket funktioner på ett utmärkt sätt. Appen fungerar överlag mycket bra utan att vara långsam eller buggig. Du kan även till viss del ställa in vad du vill ska synas på hemskärmen i appen.

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 4.3/5 av 2 478 betyg
  • Android – 4.0/5 av 7 659 betyg

Tillval och extratjänster – starkt utbud

Verisure har har goda utbyggnadsmöjligheter, det som framförallt saknas är utomhussiren. Förutom de vanliga tillvalen finns möjlighet att koppla till låsmodul mot Yale Doorman eller energimodul för luftvärmepumpen. Tänk på att Verisure behåller äganderätten på larmet under fem år. Det går dock att köpa ut larmet innan den perioden om man så vill (2 000 – 7 000 kr).

blank

En intressant nyhet från Verisure är något som länge funnits för proffsanläggningar nämligen en rökgenerator (Zerovision) men som nu finns för hemlarm. Det är larmoperatören som aktiverar denna vid verifierat inbrott och röken fyller ett rum på 30 kvm på 1 minut.

Övervakningskameror – både för inom och utomhus

En av våra återkommande klagomål på Verisure har varit bristen på bra övervakningskameror att koppla in i systemet. Övriga hemlarmsföretag har tyvärr inte heller levererat riktigt bra lösningar historiskt. Men äntligen i och med Verisures köp av Arlos Europeiska verksamhet kan de erbjuda de bästa från två världar. Arlo har sedan länge blivit ett populärt val bland konsumenter med deras snygga kameror som är enkla att installera tack vare batteridrift och en bra app. I och med köpet av Arlo så kan man enkelt integrera Arlo i sitt befintliga Verisure system. Larmcentralen kan då få tillgång till dessa bilder för att enklare fatta rätt beslut om åtgärd. Larmkollen har testat de flesta Arlo kameror som säljs i Sverige och en av våra favoriter är Arlo Pro 3.

Arlo Pro 3

Installation – professionell installation ingår

Verisure säljs enbart med professionell installation där installatören förutom att installera larmet även kan gå igenom svaga punkter i hemmet (ur säkerhetssynpunkt.

installation-verisure
Installatören jobbar med vårt testlarm

Vad händer när larmet går?

Verisure har egen larmcentral i Linköping och tar hjälp av flera olika vaktbolag beroende på vilket som är bäst representerat på orten. Vill ni veta mer om Verisure's larmcentral så läs vårt reportage här.

Samtidigt som larmet kommer till larmcentralen når den även de telefoner som är angivna med SMS.

Det är en stor fördel att ha en bemannad larmcentral som snabbt kan sätta in rätt åtgärd oavsett om det är inbrott eller brand.

I de fallet kunden har en ”Directenhet” kan larmcentralen även prata direkt med huset där larmet har gått. Möjligen avskräcka en inbrottstjuv genom att meddela att väktare och polis är på väg.

Artiklar om Verisure

blank

Vad händer när larmet går – följ med till larmcentralen hos Verisure

De tar emot 3 500 larm varje dygn från 300 000 kunder och skickar väktare, polis och räddningstjänst till hem över hela Sverige. Vi besökte larmcentralen hos Verisure för att...

blank

Verisure jämfört med Sector Alarm

Verisure och Sector Alarm är de två största larmföretagen i Sverige med hundratusentals kunder. Vi gör en djupdykning i likheter och olikheter mellan de två bolagen.

blank

Vilket larmföretag har bäst smartphone app?

Hemlarms appen är ett av de viktigaste gränssnitten vi har för att använda våra hemlarm. Människors krav på vad man kan göra i sina appar är höga och många hemlarmsföretag...


Om företaget

Det är svårt att säga annat än att Verisure är ett tryggt och mycket populärt val. Det är långtifrån billigast men med kontinuerlig produktutveckling av hård och mjukvara kan man som kund känna sig trygg med att inte bli fast i ett gammalt larmsystem.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Verisure Sverige AB (556153-2176)
Omsättning (tkr):2 394 022 (2021)
Resultat (tkr):673 110 EBITDA (2021)
Antal anställda:440 (2021)
Bolaget registrerat:1971
Adress:GUMPEKULLAVÄGEN 8, 582 78 Linköping
Övrigt:Äger även Alert Alarm

Vad säger andra om Verisure – tester och betyg

Förutom våra egna tester av Verisure och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Den enskilt vanligaste negativa kommentaren eller missnöje är runt priset och prishöjningar som sker ibland.

KällaBetyg
Smarto.se 4.9/5
Testfakta.se”VÅR FAVORIT” (Verisure var bäst i test)
Reco.se4.5/5 av 1 579 betyg (Juni 2023)
PC FÖR ALLA4.5/5 (Januari 2023)
Trustpilot4.4/5 av 8 856 betyg (Juni 2023)
Google Reviews-

Betyg från Larmkollens kunder:

Verisure
Average rating:  
 119 reviews
 by Bengt Lundgren (Verifierad)

Det gick snabbt att få offert och få larmet installerat men sen började det mindre roliga.
Fel på fakturan. Komponent som vart lovad men fick ringa och påminna om.
Men efter ett flertal samtal så fick jag prata med en på kundtjänst som kunde sin sak.
Larmet fungerar smidigare än mitt tidigare larm men månadskostnaden är också betydligt högre.

 by Gälldin Holmberg Barbro (Verifierad)

Snabb och trevlig första kontakt, efter offertförfrågan. En säljare kom redan efter någon dag och tittade på mina förutsättningar, gav råd och lyssnade lyhört in mina behov. Jag fick ett bra erbjudande och det var lätt att besluta mig för Verisure. Installatören var även han mycket sympatisk och kunnig och gjorde ett bra installationsjobb.
Apor som används för vissa styrfunktioner är lätt att använda. Jag har inget negativt att skriva om Verisure. Det skulle väl isåfall vara att dekalerna är ganska synliga. Så att några grannar undrat. Men å andra sidan är det ju väldigt positivt att det syns. Då har ju larmet den avskräckande effekten man eftersträvar

 by Bo Jakobsson (Verifierad)

Toppen!

 by Urban (Verifierad)

Går att förhandla fram ett förslag till priset som annars är ganska högt.

 by Jan Lundberg (Verifierad)

Väldigt proffsig och övertygande information

 by Oscar (Verifierad)

Professionella, hjälpsamma. Bra produkter och smarta/moderna lösningar. Trevliga säljare och superbra kundtjänst!

 by Maria Nyman (Verifierad)

Proffsigt kille som kom ut och hjälpte oss. Snabba och väldigt bra att de kunde komma ut fysiskt. Jag är en skeptiker men de var grymt. Vi är nöjda.

 by Bosse (Verifierad)

Bra säljare och snabb service, fick mitt larm installerat samma kväll som säljaren var på plats och detta bara 2 dagar efter jag gjort larmkollen. Framförallt tog både säljare och tekniker sig tid till mina behov och var supertrevliga och kunniga.

 by L Isberg (Verifierad)

Hittills har allt fungerat bra - jag är nöjd.

 by Hans Berggren (Verifierad)

Verkar proffsiga. Först på bollen av de olika larmföretagen. Seviceinriktade

 by Per-Eric Nilzén (Verifierad)

Professionellt bemötande av tekniker. Bra modern utrustning - 5G klar. Nackdelen är att de tar bra betalt. Man måste bevaka och förhandla priset men det går med rätt argument.

 by Lawrence (Verifierad)

Jag är helt förnjöd

Page 1 of 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Övergripande
OperatörslåstOperatörslåst
LarmtypUppkopplat till larmcentral
InstallationProfessionell installation
Kostnader och villkor
Startkostnad4 990 kr ++ (billigare med Larmkollen Rabatt)
InstallationskostnadIngår
Månadsavgift496 kr (genomsnitt)
Drift & serviceavtalIngår
LarmcentralIngår, Verisure Larmcentral
UtryckningskostnadFria (kunden debiteras vid oaktsamhet)
Lägsta kostnad år 110 942 kr
Lägsta kostnad år 25 952 kr
AvtalstidIngen bindningstid
Uppsägningstid3 mån
Prova på period14 dagars ångerrätt
Nyckelservice & Inre kontrollJa/Ja
Om hemlarmet
Larmtillverkare/produktEssence Group
Certifierad av SBSCJa
UppkopplingDubbla kommunikationsvägar (Ethernet+wifi samt GSM 2G/3G/4G)
Går att använda utan InternetJa
BatteribackupJa
Smartphone appJa
TrygghetslarmJa
Koppling till smarta hemJa
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningJa, Yale Doorman
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
KameradetektorJa
InomhuskameraJa
UtomhuskameraJa
RökdetektorJa
LäckagedetektorJa
UtomhussirenNej

Larmkollens betyg:

Verisure är ett av de mest kompletta alternativen på marknaden idag. Mycket har hänt under de senaste åren på produktsidan hos företaget. De har ett tydligt fokus att erbjuda mer än endast inbrott och brandlarm med deras smartahem satsning. Någonting som verkar uppskattas hos många av deras nya kunder.

Produkterna bör först och främst ses som ett ”hyrlarm” eftersom det krävs att man är kund under fem år innan man får behålla produkter om man skulle avsluta sitt avtal (möjligt att köpa ut i förtid). Eftersom produkterna är så starkt kopplade till Verisures ekosystem så får man ett ganska ”dumt larm” om man väljer att behålla det och säga upp avtalet då det endast kommer fungera som ett lokalt larm utan möjlighet att koppla det till någon annan larmcentral.

Sammanfattningsvis: För dig som enbart letar efter lägsta månadskostnaden finns det billigare alternativ. Annars erbjuder Verisure ett modernt trygghetskoncept med stora möjligheter att bygga ut och anpassa efter dina behov till en rimlig månadskostnad. Drygt 300 000 kunder i Sverige gör dem till marknadsledare.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Egen godkänd och bemannad larmcentral, professionell installation, snygga och trygga larmprodukter, dubbla kommunikationer, bra smartphone app
  • Dyrt - både hög start och månadskostnad, operatörslåst larm, Verisure behåller äganderätten i 5 år

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter
Stefan Tärnell

Stefan Tärnell

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen och huvudansvarig för innehållet och produktutvecklingen av sajten. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren och har en gedigen bakgrund av att testa teknikprodukter och hemlarm.

Kontakt: E-post - Linkedin

Hemlarm - jämför och spara

Pressa priset på hemlarm och spara pengar. Med Larmkollen går det snabbt och enkelt att hitta rätt leverantör – helt kostnadsfritt.

blank
Några av de många larmbolag Larmkollen jämför

Hitta rätt larm

Dina behov

Fyll i formuläret med dina önskemål samt kontaktuppgifter.

Vi matchar

Vi matchar rätt larmföretag som får offerera och tävla om dig som kund

Du väljer

Du får ta emot 2-3 offerter. Är du inte nöjd så förbinder du dig ej till köp.

Vad säger våra kunder om oss?