Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Översikt – Arlo mycket att välja på

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Arlo är en produktfamilj av trådlösa övervakningskameror med allt från HD-upplösning till 4K. De har gemensamt att de är små, enkla att montera och oftast batteridrivna. De styrs av en mycket bra app och det kommer varje år nya kameror inom Arlo familjen.

Trådlösa wifi kameror

Det som en gång började som ”Netgear Arlo” bestod då av en hub med två trådlösa batteridrivna kameror. När vi testade den första gången imponerades vi av enkelheten och snabbheten. I dag finns en nyare variant av samma baspaket kvar och är troligen det vanligaste alternativet som köps. Den räcker mer än väl för de allra flesta.

Arlo Ultra som vi ännu inte hunnit testat under längre tid har 4K HDR upplösning och inbyggd siren. Upplösningen och prislappen riktar den här produkten mellan hemmamarknaden och företagskunder.

Arlo Ultra

Arlo Pro 3 erbjuder 2K upplösning och inbyggd siren och fungerar med Google och Alex Hub. Den har ett vidare synfält än tidigare med 160° och man kan se i färg även i mörker. Även här är pris och prestanda närmare företagsmarknaden.

Läs Larmkollens test: Arlo Pro 3

Arlo Pro 3

Arlo Pro 3 Floodlight fungerar med eller utan Arlo hubb och erbjuder en kraftull belysning som mer än väl räcker för att lysa upp ett stort område.

Läs Larmkollens test: Arlo Pro 3 Floodlight

Arlo Pro 3 Floodlight

Arlo Pro som fortfarande säljs (kom ut 2017) finns att få tag i relativt billigt och är ett något mer prisvärt alternativ för hemmet.

Läs Larmkollens test: Arlo Pro

Arlo Ultra

Batteridriven GSM kamera

Arlo Go är 4G uppkopplad och IP65 klassad (regn, kyla och värme) vilket gör den utmärkt att sätta upp precis vart du vill (kom ihåg reglerna för kameraövervakning bara). Arlo Go har även inbyggd SD kortplats vilket gör att det går att lagra material lokalt. Upplösningen och bildkvalité är något lägre än övriga Arlo kameror för att säkerställa batteritiden.

Arlo Go

Trådbundna inomhuskameror

Det forms även två inomhuskameror som är trådbundna Arlo Q och Arlo Q Plus som vi inte har testat.

Video ringklockor

Arlo Video DoorbellLäs test

Övrigt

Det finns mängder av tillbehör att köpa till din Arlo kamera, alltifrån solpaneler till kamouflage skins i silikon.

Priser på Arlos molntjänst

Om man köper Arlo produkter blir man mer eller mindre tvingad till att ta en månadskostnad också. Det kostnadsfria alternativet är helt enkelt inte tillräckligt bra i praktiken jämfört med någon av Arlo abonnemang.

Ingen planPremiumElite
live streaming30 dagar lagring30 dagar lagring
2K video lagring4K video lagring
1-5 kameror1-5 kameror
Ingen personigenkänning personigenkänning personigenkänning
inga aktivitetszoneraktivitetszoneraktivitetszoner
0 kr / mån29-95 kr / mån49-145 kr /mån

Appen

Appen är relativt enkel att använda och får också överlag mycket höga betyg hos Google Play respektive Apple App Store. Det går att göra relativt många inställningar i appen och den har utvecklats starkt sedan första versionen.

Vad vi gillar med Arlo

Det finns relativt mycket att gilla med Arlo-systemet och några mindre roliga saker. Först och främst fungerar kamerorna bra och ger mycket bra bilder i varierande ljus.

  • Notifieringar skickas snabbt via e-post och som pushnotiser
  • Kamerorna är små och snygga, och enkla att montera och justera för optimal position
  • Vädertåliga – de går att montera utomhus
  • Helt trådlösa
  • Stöd för IFTTT vilket gör att den kan prata med t.ex Philips Hue och Nest. Tända alla lampor när larmet går etc.

Appen gör sitt jobb och det är enkelt att bjuda in familjemedlemmar som användare. Det är också möjligt att larma på och av – aktivera respektive avaktivera kamerorna – automatiskt beroende på position

Arlo och Verisure

I slutet av 2019 har Verisure köpt den europeiska delen av Arlo och numera är det möjlighet att helt integrera Arlo kameror i ditt system från Verisure.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Senaste artiklar