Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: Arlo Go 2 – GSM/Wifi kamera med batteri

Arlo Go 2 är en batteridriven utomhuskamera som fungerar med simkort (4G/LTE) och/eller Wifi. Go 2 börjar säljas nu i slutet av Maj i Sverige och behöver du en kamera som ska placeras utanför Wifi täckning är detta ett mycket bra alternativ.

Nyckelspecifikationer: 

  • 4G/LTE och Wifi stöd
  • Riktigt bra bild i 1080p
  • Lång batteritid (3 månader via 4G och upp till 8 månader med Wifi)

Det fungerar okej att använda den här kameran med Micro-SD kort och slippa betala för Arlo Secure. Men du tappar de flesta funktioner så räkna med att betala 29 kr per månad så får du molnlagring med smart igenkänning mm. De första 3 månaderna ingår utan kostnad.

blank
Priser från: 2022-05-17

Arlo har gjort sig kända för sina små batteridrivna övervakningskameror med molnlagring och mängder av smarta funktioner. Go 2 är något större i formen på grund av det större batteriet jämfört med sina Wifi syskon i Arlo familjen men ser i övrigt ut mest som Arlo kameror gör.

Det här är en produkt som sätter standarden på många sätt när det kommer till användarvänlighet och kvalitet. Det tar mindre än 5 minuter innan man är redo att börja använda Arlo Go 2.

Arlo GO 2, vad som är med i paketet
Det som följer med i förpackningen

Installation

Som vi redan nämnt går det otroligt enkelt att installera kameran. I med batteriet, ladda ned Arlo appen, låt kameran scanna av QR koden på din telefon och några minuter senare är det klart.

Det går att installera kameran utan sim kort om man så önskar för att sedan komplettera med det i efterhand. Vi valde att enbart installera via ett simkort från Telia och upplevde inga som helst problem.

blank

När kameran är ansluten till appen är det dags att, om man vill, göra några justeringar. Vårt tips är att enbart göra smarta notifikationer på sådant som ni faktiskt är intresserad av, så som personer. Även om kameran gör ett utmärkt jobb att se om en fågel sitter i närheten av kameran är det mest roligt i början att titta på fågelfilmer. Se även till att ta bort eventuella zoner ni inte vill få rörelselarm på. Eller om ni för den delen bara vill göra en zonindelning för att enklare förstå vart något händer direkt när ni får notisen.

Något som är viktigt vid installationen är att se till att kameran sitter på ett sådant sätt att den inte skapar massa händelser i onödan. Ju mer kameran behöver jobba desto kortare räcker batteriet, och skillnaden kan vara stor. Vi testade att sätta den på ett sådant sätt att den ofta får larma för rörelser för att se hur länge batteriet räcker. Med ca 300 rörelselarm går ungefär 40% av batteriet så en korrekt placering, utan onödiga rörelser, är helt avgörande för om man skall uppleva att batteriet räcker länge eller kort.

blank

Arlo Go 2 i vardagen

För de allra flesta så ska man inte märka av Arlo Go 2 efter man har installerat den. Du vill förmodligen inte få larm i tid och tid. Men du vill gärna veta att saker och ting fungerar som de ska och då kan vi rapportera att du snabbt och tydligt får notiser när något händer, vi ser i genomsnitt 3-4 sekunder från händelse till notis. Kameran lyckas alltid särskilja vanliga rörelser, djur och människor utan problem.

Arlo har bra funktioner för att identifiera paket, människor, djur eller övrig rörelse. Alla dessa funktioner kräver ett abonnemang för att fungera.

När det kommer till bildkvalitén så upplever vi att den överlag är hög och klarar av bilder med både ljusa och mörka partier mycket bra. Att kameran ”bara” har 1080P som upplösning spelar ingen som helst roll annat än om du skulle behöva zooma in på något långt bort i bilden.

Övervakningskameran har också en relativt kraftig spotlight lampa som kan tändas automatiskt eller manuellt beroende på inställning.

blank

Vi måste också berömma kameran för dess exeptionella mikrofon som är bland de bästa vi har testat, den är nästan läskigt bra och kan plocka upp ljud och röster kristallklart på långt avstånd. Det går självklart att via appen ”prata” med kameran, t.ex. om någon skall lämna av ett paket så går det att ha en kort och enkel kommunikation med personen.

Det här är helt enkelt ett utmärkt kamera som gör precis det den lovar att göra så länge den installeras korrekt.

  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
4.6

Arlo GO 2 sammanfattning

För dig som söker en övervakningskamera som fungerar med simkort bör du definitivt överväga Arlo Go 2, det är en av de bästa kamerorna i konsumentsegmentet. Har du redan ett Arlo system och behöver utöka till en plats utan Wifi täckning är valet troligen självklart. Hög bildkvalitet, enkel att använda och rätt installerad mycket bra batteritid. Men en varning för om man installerar den fel så att den får konstant larma för rörelser, då äts batteriet upp rasande snabbt.

Senaste artiklar

blank

Test: Arlo Pro 4

Arlo Pro 4 är den senaste modellen i Arlos Pro serie har nya spännande funktioner och en upplösning som närmar

Läs Mer »