Sector Alarm – Komplett trygghetspaket

sector alarm

Sector Alarm erbjuder fria utryckningar och har en prisbelönt kundtjänst öppen dygnet runt. De är inte billigast men binder inte upp sina kunder i långa avtal och de har ett rimligt pristak. Sector Alarm är en av marknadens veteraner och erbjuder såväl larm med kameradetektor som överfallslarm i standardpaketet.

Vi gillar; Egen bemannad larmcentral, professionell installation, trygga larmprodukter, få klagomål, fria utryckningar oavsett orsak, bra utbyggnadsmöjligheter, SBSC godkänd produkt och larmcentral, låg startkostnad och pristak

Vi gillar inte; Något hög månadskostnad, ingen live kamera, hyrlarm

Priser

Startpaket med kamera- och rökdetektor kostar 1 490 kr. Väljer man bort kameradetektorn blir kostnaden för startpaketet istället 0 kr.

Månadskostnaden börjar på 399 kr och det finns ett flertal tillval. En fördel med tillvalen är Sector Alarms pristak, som innebär att man aldrig betalar mer än 459 kr i månaden.

Service

Servicenivån är hög och inkluderar trygghetslarm, personlig kontakt dygnet runt och inte minst kopplingen till larmcentralen. Viktigast av allt är kanske ändå att det ingår fria utryckningar; med andra ord finns det aldrig någon anledning att stänga av larmet av rädsla för dyra falsklarm. Kommunikationen mellan larm och larmcentral sker via GSM-nätet och en sekundär kanal via bredband, vilket är bra!

För den som valt ett larm med kameradetektor kan Sector Alarms larmcentral även gå in och bekräfta eventuella intrång eller rökutveckling och kontakta räddningstjänst eller polis omedelbart. Oavsett eventuella kamerakontroller åker en väktare ut och kontrollerar bostaden, så Sector Alarm behöver alltså extranycklar för att kontrollera och larma på igen. Sector Alarm  har hela Sverige som arbetsområde men har inte täckning på precis alla orter i Sverige, så tag kontakt om du bor på mindre ort för att försäkra dig att det är möjligt att bli kund för dig. Precis som med andra larmtjänster bör man kontakta Sector Alarm för att ta reda på vilka vaktbolag som används och hur utryckningarna fungerar lokalt.

Tillval och extratjänster

Alla tillval kostar som väntat extra, som regel i form av en fast månadskostnad plus ett installationspris. I det här fallet är pristaket välkommet – den som vill säkra upp lite extra kommer snart upp i pristaket även om månadskostnaden för de olika sensorerna bara är 15 kr. En annan fördel är att larmet inte har någon bindningstid, dock 3 månaders uppsägningstid.

Produkt Mån Pris
Kameradetektor med temperaturvakt 15 kr 1790 kr
Rökdetektor 15 kr 1190 kr
Magnetkontakt 15 kr 690 kr
Larmbricka 0 kr 99 kr
Fjärrkontroll 0 kr 690 kr
Rörelsedetektor 15 kr 1790 kr
Chockdetektor 15 kr 1190 kr
Vatten- & temperaturavkännare 15 kr 1190 kr
Manöverpanel 0 kr 1790 kr
Inomhussirén 0 kr 1490 kr
Utomhussirén med blixtljus 0 kr 1990 kr

 

Vad ingår och vad är unikt?

I grundpaketet ingår 1 st centralenhet, 1 st manöverpanel, (1 st kameradetektor), 1 st rökdetektor, 1 st magnetkontakt och 1 st larmbricka. Ett ganska normalt startpaket men som för de flesta kommer innebära att några av ovan tillbehör behöver läggas till. Exempelvis så har Verisure två rökdetektorer i sitt standardpaket som kostar 7 990 kr mot Sector Alarms 1 490 kr.  Sector har ett maxtak på 459 kr / månaden och dit kommer de flesta ganska snabbt.

En sak som gör Sector Alarm lite unika är deras trygghetslarm där du enkelt kan påkalla väktare om du är hemma och känner dig otrygg för vad som händer utanför (även andra har den här funktionen men inte alla). De har även nyckelservice så om någonting skulle hända kan de utföra en inre kontroll av er bostad. Sectors kundtjänst anses vara bland de bättre och har vunnit priser för årets kundtjänst flera år. De vill helt enkelt att äga larm skall vara bekymmersfritt oavsett vart deras kunder befinner sig någonstans.

Sector Alarms App

 

Appen verkar göra jobbet utan att direkt imponera på kunderna men överlag så verkar den numera (2016/10) fungera utan problem. En användare skriver “Plötsligt händer det” och syftar på att äntligen fungerar allting som det ska. Genomsnittliga betyg för appen är lite på den lägre sidan, som till stor del syftar på historiska brister i appen. Finns till iOS och Android.

Vad säger andra om Sector Alarm?

  • PC för Alla: 9/10
  • Villaägarnas Riksförbund rekommenderar Sector Alarm som hemlarmsleverantör.

Användarebetyg:

sectoralarm Genomsnittligt betyg: ★★★★★ 4.7 från 4 kunder
5 1

★★★★★
5 5 1
Bra och proffsiga. Väldigt kunniga installatörer. Gedigen utrustning. Vi känner oss mycket trygga med Sector Alarm.

★★★★★
5 5 1
Trevligt bemötande, snabb installation och tydliga instruktioner. Men framförallt uppskattat vi flexibiliteten i innehållet i larm paketet, som helst kan anpassas utifrån våra behov, att man inte är bunden till förutbestämda paket.

★★★★☆
4 5 1
Jag har inte haft mitt larm så länge att jag kan uttala mig. Men jag fick ett mycket bra intryck av honom som gjorde installationen.

★★★★★
5 5 1
Proffsigt bemötande, smidig installation av lyhörd tekniker som kom med bra förslag för vår planlösning. Mycket bra uppföljning. Rekommenderas!

Sammanställning

Larmtyp HYR
Larmkostnad 0 kr
Startkostnad 1490 kr
Installation Ingår
Månadsavgift 399-459 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Utryckningskostnad Fria utryckningar
Avtalstid Ingen bindningstid
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Uppkoppling Bredband och GSM
Kamera Ja (Kameradetektor)
Självriskreducering Upp till 3000 kr
Lägsta kostnad år 1 6 278 kr
Lägsta kostnad år 2 4 788 kr

Larmkollens betyg:

Sector Alarm är ett väletablerat företag med stor organisation och tusentals nöjda kunder i hela landet, men tjänsten är inte bland de billigare på marknaden utan satsar istället på att erbjuda en helhetslösning. Dessutom blir man i nuläget inte ägare till larmutrustningen utan hyr den, så man får inte behålla larmet efter avslutat abonnemang, en ickefråga för de flesta.

Sammanfattningsvis: Fördelarna med Sector Alarm får ändå sägas överväga nackdelarna – larmen rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen och är certifierade av Svensk brand & säkerhetscertifiering. Dessutom är kundtjänsten tillgänglig dygnet runt och har mycket gott rykte. Sector Alarm är ett av de tre största larmföretagen i Sverige och erbjuder prisgaranti och fria utryckningar.

Läs mer på www.sectoralarm.se

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Plus:
  • Väletablerat och pålitligt företag
  • Pristak
  • Rekommenderas av Stöldskyddsföreningen
  • Personlig kontakt dygnet runt
  • Rökdetektor
Minus:
  • Du äger inte själv larmet

Sector Alarm jämfört med..

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 399 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 278 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 788 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 3 990 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 349 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

8 178 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 188 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 375 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 259 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

3 483 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 108 kr
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.