Sector Alarm – Komplett trygghetspaket

Sector Alarm erbjuder fria utryckningar och har en prisbelönt kundtjänst öppen dygnet runt. De är inte billigast men binder inte upp sina kunder i långa avtal och de har ett rimligt pristak. Sector Alarm är en av marknadens veteraner och erbjuder såväl larm med kameradetektor som överfallslarm i standardpaketet.

Vi gillar; Egen bemannad larmcentral, professionell installation, trygga larmprodukter, få klagomål, fria utryckningar oavsett orsak, bra utbyggnadsmöjligheter, SBSC godkänd produkt och larmcentral, låg startkostnad och pristak

Vi gillar inte; Något hög månadskostnad, ingen live kamera, hyrlarm

Priser

Startpaket med kamera- och rökdetektor kostar 1 490 kr nu 995 kr med Larmkollen Rabatt. Väljer man bort kameradetektorn blir kostnaden för startpaketet istället 0 kr.

Månadskostnaden börjar på 409 kr och det finns ett flertal tillval. En fördel med tillvalen är Sector Alarms pristak, som innebär att man aldrig betalar mer än 469 kr i månaden.

Service

Servicenivån är hög och inkluderar trygghetslarm, personlig kontakt dygnet runt och inte minst kopplingen till larmcentralen. Viktigast av allt är kanske ändå att det ingår fria utryckningar; med andra ord finns det aldrig någon anledning att stänga av larmet av rädsla för dyra falsklarm. Kommunikationen mellan larm och larmcentral sker via GSM-nätet och en sekundär kanal via bredband, vilket är bra!

För den som valt ett larm med kameradetektor kan Sector Alarms larmcentral även gå in och bekräfta eventuella intrång eller rökutveckling och kontakta räddningstjänst eller polis omedelbart. Oavsett eventuella kamerakontroller åker en väktare ut och kontrollerar bostaden, så Sector Alarm behöver alltså extranycklar för att kontrollera och larma på igen. Sector Alarm  har hela Sverige som arbetsområde men har inte täckning på precis alla orter i Sverige, så tag kontakt om du bor på mindre ort för att försäkra dig att det är möjligt att bli kund för dig. Precis som med andra larmtjänster bör man kontakta Sector Alarm för att ta reda på vilka vaktbolag som används och hur utryckningarna fungerar lokalt.

Tillval och extratjänster

Alla tillval kostar som väntat extra, som regel i form av en fast månadskostnad plus ett installationspris. I det här fallet är pristaket välkommet – den som vill säkra upp lite extra kommer snart upp i pristaket även om månadskostnaden för de olika sensorerna bara är 15 kr. En annan fördel är att larmet inte har någon bindningstid, dock 3 månaders uppsägningstid.

Produkt Mån Pris
Kameradetektor med temperaturvakt 15 kr 1790 kr
Rökdetektor 15 kr 1190 kr
Magnetkontakt 15 kr 690 kr
Larmbricka 0 kr 99 kr
Fjärrkontroll 0 kr 690 kr
Rörelsedetektor 15 kr 1790 kr
Chockdetektor 15 kr 1190 kr
Vatten- & temperaturavkännare 15 kr 1190 kr
Manöverpanel 0 kr 1790 kr
Inomhussirén 0 kr 1490 kr
Utomhussirén med blixtljus 0 kr 1990 kr

 

Vad ingår och vad är unikt?

I grundpaketet ingår 1 st centralenhet, 1 st manöverpanel, (1 st kameradetektor), 1 st rökdetektor, 1 st magnetkontakt och 1 st larmbricka. Ett ganska normalt startpaket men som för de flesta kommer innebära att några av ovan tillbehör behöver läggas till.  Sector har ett maxtak på 469 kr / månaden och dit kommer de flesta ganska snabbt.

En sak som gör Sector Alarm lite unika är deras trygghetslarm där du enkelt kan påkalla väktare om du är hemma och känner dig otrygg för vad som händer utanför (även andra har den här funktionen men inte alla). De har även nyckelservice så om någonting skulle hända kan de utföra en inre kontroll av er bostad. Sectors kundtjänst anses vara bland de bättre och har vunnit priser för årets kundtjänst flera år. De vill helt enkelt att äga larm skall vara bekymmersfritt oavsett vart deras kunder befinner sig någonstans.

Sector Alarms App

Sector Alarm App

Sector Alarms app har länge varit en del som varit svagare än övriga delar i larmet. Nu verkar det dock som de äntligen fått till det. En användare skriver “Plötsligt händer det” och syftar på att äntligen fungerar allting som det ska. Genomsnittliga betyg för appen är lite på den lägre sidan, som till stor del syftar på historiska brister i appen. Finns till iOS och Android.

Vad säger andra om Sector Alarm?

Förutom våra egna tester av Sector Alarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Enskilt vanligaste negativa kommentaren är om priset.

Källa Betyg
PC för Alla 7/10 (Mars 2018)
Villaägarnas Riksförbund  Rekommenderas
Trustpilot 8.7/10 (1 164+ omdömen)

 

Betyg från Larmkollens kunder:

sectoralarm Genomsnittligt betyg: ★★★★★ 4.6 från 9 kunder
5 1

★★★★★
5 5 1
Kanonbra!!! Trevliga, glada och vi fick all information om hur larmet fungerar. Kan verkligen rekommendera dem

★★★★★
5 5 1
Tycker det har fungerat jättebra.! Bra telefonservice när det har behövts! Appen fungerar bra! Jag är nöjd !

★★★★☆
4 5 1
Har inget att klaga på. Det är som förväntningarna var innan. Lite mindre snack vid monteringen hade inte varit fel.

★★★★☆
4 5 1
Trevligt och proffsigt bemötande. Snabb återkoppling vid larm ( som visade sig vara falskt ), känns tryggt.

★★★★★
5 5 1
Strålande service. Enda missnöjet gäller att de avtal som formulerades på telefon sedan ändrades något och att den montör som var ute försökte sälja på både det ena och det andra. Mycket hade dessutom verkat ingå i just telefonförsäljningen men var inte riktigt så bra som det framlades då. Alltså se över diskrepansen mellan det ni lovar och det ni sedan kan leverera.

★★★★★
5 5 1
Bra och proffsiga. Väldigt kunniga installatörer. Gedigen utrustning. Vi känner oss mycket trygga med Sector Alarm.

★★★★★
5 5 1
Trevligt bemötande, snabb installation och tydliga instruktioner. Men framförallt uppskattat vi flexibiliteten i innehållet i larm paketet, som helst kan anpassas utifrån våra behov, att man inte är bunden till förutbestämda paket.

★★★★☆
4 5 1
Jag har inte haft mitt larm så länge att jag kan uttala mig. Men jag fick ett mycket bra intryck av honom som gjorde installationen.

★★★★★
5 5 1
Proffsigt bemötande, smidig installation av lyhörd tekniker som kom med bra förslag för vår planlösning. Mycket bra uppföljning. Rekommenderas!

 

Sammanställning

Larmtyp HYR
Larmkostnad 0 kr
Startkostnad 1490 kr
Installation Ingår
Månadsavgift 409-469 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Utryckningskostnad Fria utryckningar
Avtalstid Ingen bindningstid
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Uppkoppling Bredband och GSM
Kamera Ja (Kameradetektor)
Självriskreducering Upp till 3000 kr
Lägsta kostnad år 1 6 398 kr
Lägsta kostnad år 2 4 908 kr

Larmkollens betyg:

Sector Alarm är ett väletablerat företag med stor organisation och tusentals nöjda kunder i hela landet, men tjänsten är inte bland de billigare på marknaden utan satsar istället på att erbjuda en helhetslösning. Dessutom blir man i nuläget inte ägare till larmutrustningen utan hyr den, så man får inte behålla larmet efter avslutat abonnemang, en ickefråga för de flesta.

Sammanfattningsvis: Fördelarna med Sector Alarm får ändå sägas överväga nackdelarna – larmen rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen och är certifierade av Svensk brand & säkerhetscertifiering. Dessutom är kundtjänsten tillgänglig dygnet runt och har mycket gott rykte. Sector Alarm är ett av de tre största larmföretagen i Sverige och erbjuder prisgaranti och fria utryckningar.

Läs mer på www.sectoralarm.se

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Få offert direkt!

Namn:*true

icon-user
Telefon:*true

icon-phone
E-post: *true

icon-mail

Larmkollen Rabatt hos alla larmföretag.

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Kontakt / Offert

Plus:
  • Väletablerat och pålitligt företag
  • Pristak
  • Rekommenderas av Stöldskyddsföreningen
  • Personlig kontakt dygnet runt
  • Rökdetektor
Minus:
  • Du äger inte själv larmet

Sector Alarm jämfört med..

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 409 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 398 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 908 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 3 990 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: från 349 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

8 178 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 188 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 375 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 259 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 12 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

3 483 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 108 kr
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.