Svenska Alarm – Billigast på lång sikt

Svenska Alarm

Svenska Alarm belönar trogna kunder med lågt pris – larmet betalas av på sex år för 289 kr / månad. Larmet kan kopplas till larmcentral för 1 500 kr per år. Rökdetektor och kamera ingår i grundpaketet. Finns i billigare variant utan kamera och väktarberedskap. När larmet är avbetalat kostar det enbart 1 500 kr per år för väktartjänst.

Vi gillar; låg startkostnad, installation, låga ägandekostnader på sikt, friköpt & ej operatörslåst, beprövad teknik
Vi gillar inte; lång avbetalningstid, begränsad app, icke bemannad larmcentral

Priser

Ett av Svenska Alarms försäljningsargument är att du själv blir ägare till larmet samt att det ej är operatörslåst (Verisure är friköpt efter 60 månader men är då fortfarande operatörslåst till Verisure).

 Startkostnad 0 kr

Installationskostnad,  2 250 kr 1 125 kr – 50% Larmkollen Rabatt och då ingår professionell installation (läs mer om rabatten längre ned).

Månadskostnad, Larmet betalas av på 72 månader á 289 kr sedan utöver det tillkommer en kostnad 1 500 kr/år för inkoppling till väktartjänst.

Det ger en totalkostnad på 30 933 kr för paketet ”Hemlarm med kamera” (över sex år). Svenska Alarms kunder kan också välja att köpa loss larmet direkt för 14 990 kr och välja att lägga till larmtjänsten för 1500 kr per år.

Den stora fördelen för Svenska Alarm’s kunder kommer efter de sex första åren då larmet är avbetalat och kunden enbart betalar 1 500 kr / år för att få tillgång till väktartjänst. Kunden kan dock välja att betala att köpa loss larmet direkt till en betyligt lägre kostnad istället för den något dyra avbetalningen.

I “Hemlarm med kamera” ingår: 
Centralenhet med siren och GSM-modul
Kameradetektor
Rökdetektor med siren
Magnetkontakt
Extern knappsats
Larmdekaler & skylt

Rabatt på Svenska Alarm med Larmkollen

Ta reda på ditt hemliga pris på Svenska Alarm. Larmkollen erbjuder våra besökare en unik rabatt hos Svenska Alarm.  Rabatten är endast tillgänglig om du väljer att lämna dina kontaktuppgifter här på Larmkollen till Svenska Alarm.

Ta reda på ditt pris

Tillval och extratjänster

Tillbehören betalas av under 72 månader.

Produkt pris
Handsändare 18 kr /mån
Magnetkontakt 18 kr / mån
3 Taggar 18 kr / mån
Extern knappsats 30 kr / mån
Rörelsedetektor 30 kr / mån
Rökdetektor 30 kr / mån
Kameradetektor 36 kr / mån
Extern utomhussiren 36 kr / mån
Knappsats med taggar 36 kr / mån
Utomhuskamera   119 kr / mån

Larmcentral och väktare

Väktarberedskap kostar 1 500 kr per år. Larmcentralen som används är inte en traditionellt bemannad och övervakad larmcentral utan är istället en “automatisk larmcentral”. När larmet går kallas en väktare ut direkt och sedan har kunden 5 minuter på sig att avbryta via Svenska Alarms smartphone app.

I appen ser man bilder och bör relativt enkelt kunna avgöra om det är falsklarm eller ej. Falsklarm debiteras 900 kr medan det är “fria utryckningar” om det är ett skarpt larm.

Om företaget

Svenska Alarm har snart funnits i 10 år och påvisat en god tillväxt och få missnöjda kunder. De använder beprövad och certifierad teknik när det kommer till hemlarmet i kombination med deras automatiska larmcentral gör att de står ut på marknaden.

Svenska Alarm är medlemmar i  Swelarm och utrustningen är godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) och certifierad av Svensk Brand- och Säkerhetssertifiering (SBSC). De är även certifierad anläggningsfirma enligt SBSC sedan 2015.

Ni kan också läsa vår längre intervju på Smarto.se med Svenska Alarms VD Christofer.

Svenska Alarms app

Säkerhetsföretagens larmappar för smarta mobiler har blivit en allt viktigare faktor när man jämför hemlarm.

Deras app är relativt enkel och bjuder inte på några speciellt avancerade funktioner men gör sitt jobb.

Nuvarande version har 3.8 i betyg till iPhone och de senaste betygen ger en tydlig indikation på att appen blivit bättre än tidigare.

Vad säger andra om Svenska Alarm?

Förutom våra egna tester av Svenska Alarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns.

Källa Betyg
PC För Alla  8.0/10 (mars 2018)
Expressen låg månadskostnad
Hem & Hyra 67 % (september 2016)

 

Betyg från Larmkollens kunder:

svenskaalarm Overall rating: 4.4 out of 5 based on 17 reviews.

★★★★★
5 5 1
Enkla att ha att göra med, anpassade larmet efter våra behov, trevliga och lösningsfokuserade! Rekommenderas :)

★★★★★
5 5 1
Bra pris, snabb leverans och väl fungerande larm!

★★★★★
5 5 1
Höll vad dom lova, snabb och bra installation. Täcker även garaget. Bra larm till låg totalkostnad

★★★★★
5 5 1
Snabb leverans, lätt att få kontakt med supporten, lätt installerat och enkelt larm att sköta

★★★★★
5 5 1
Riktigt bra service och engagemang, från början till slut. Larmet funkar perfekt!

★★★★☆
4 5 1
Bra bemötande, mkt trevlig montör. Bra pris. Fick ej info vilka betalningsalternativ som fanns från säljare, dvs avbetalning eller köpa loss produkterna. Avbetalningsalternativet dyrt i längden.

★★★☆☆
3 5 1
Tråkigt att Svenska Alarm offererar ett pris utan att informera om att det kan tillkomma kostnader

★★★☆☆
3 5 1
fördelar med att inskaffa svensk alarm en trygghet i sin vardag . Nackdelar har ej kommit på det ännu . Det borde flera göra som bor i mitt område .

★★★★☆
4 5 1
Snabb leverans. Tydliga och hyfsade priser. Bra support. Apparaten har problem med mobiltäckning men funkar med internet.

★★★★★
5 5 1
Snabbt enkelt från offert till installation Användarvänlighet hög och kompetent säljare till ett bra pris.

 

Sammanställning

Larmtyp Friköpt & Ej operatörslåst
Installation 2 250 kr (1 125 kr med larmkollen rabatt)
Startkostnad 0 kr
Månadsavgift 289 kr (avbetalning 72 månader)
Larmcentral (Alarmview) 1500 kr / år
Leveranstid  1-2 veckor
Utryckningskostnad  Fritt vid inbrott (annars 900 kr)
Avtalstid 72 månader
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM (bredbandsmodul som tillval)
Rökdetektor Ja (med inbyggd siren)
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Magnetkontakt 1st ingår
Lägsta kostnad år 1 6 093 kr
Lägsta kostnad år 2 4 68 kr

Larmkollens betyg:

Svenska Alarm erbjuder ett bra baspaket med ett larm från Visonic och med en liten annorlunda lösning på att tillkalla väktare, en automatisk larmcentral. Komponenterna är certifierade och rekommenderade av Stöldskyddsföreningen. Larmcentralen får ses som både ett plus och ett minus. Plus för att väktare kommer automatiskt vid larm och för den relativt låga kostnaden på 1 500 kr per år. Minus för att det är en helt obemannad larmcentral.

Prismässigt ligger Svenska Alarm i mellansegmentet under de första sex åren. När larmet är avbetalt är Svenska Alarm en av de billigaste lösningarna med en kostnad på 1 500 kr per år för kopplingen till larmcentral.

Sammanfattningsvis: Billigt på lång sikt men med en något dyr avbetalning, tänk på att det är möjligt att köpa loss larmet direkt.

Läs mer på www.svenskaalarm.se

(OBS! För att få tillgång till Larmkollen Rabatten på Svenska Alarm krävs att ni lämnar era kontaktuppgifter via formulären här på Larmkollen.se)

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"marknad@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"leads@sensoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tobias.entin@gardaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Pressa priset direkt!!

Med Larmkollen får du färdigförhandlade unika rabatter från några av Sveriges bästa larmbolag. Välj vilka är du intresserad av.

Namn:*true

icon-user
Telefon:*true

icon-phone
E-post: *true

icon-mail

(*) Företag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Plus:
  • Månadskostnaden betalar av på larmet
  • Kompetent app för iPhone/Android
  • Låg startavgift
  • Endast 1500 kr per år för väktartjänst när larmet är betalt
  • Väktartjänst ingår
  • Friköpt och ej operatörslåst
Minus:
  • Ej bemannad larmcentral
  • Något dyr avbetalningsplan på sex år