Svenska Alarm – Billigast på lång sikt

Svenska Alarm

Svenska Alarm belönar trogna kunder med lågt pris – larmet betalas av på sex år för 269 kr / månad. Larmet kan kopplas till larmcentral för 1 500 kr per år. Rökdetektor och kamera ingår i grundpaketet. Finns i billigare variant utan kamera och väktarberedskap. När larmet är avbetalat kostar det enbart 1 500 kr per år för väktartjänst.

Vi gillar; låg startkostnad, installation, låga ägandekostnader på sikt, friköpt & ej operatörslåst, beprövad teknik

Vi gillar inte; lång avbetalningstid, begränsad app, icke bemannad larmcentral

Priser

Ett av Svenska Alarms försäljningsargument är att du själv blir ägare till larmet samt att det ej är operatörslåst (Verisure är friköpt efter 60 månader men är då fortfarande operatörslåst till Verisure).

 Startkostnad 0 kr

Installationskostnad,  2 250 kr 0 kr med Larmkollen Rabatt och då ingår professionell installation (läs mer om rabatten längre ned).

Månadskostnad, Larmet betalas av på 72 månader á 269 kr sedan utöver det tillkommer en kostnad 1 500 kr/år för inkoppling till väktartjänst.

Det ger en totalkostnad på 28 368 kr för paketet ”Hemlarm med kamera” (över sex år). Verisures billigaste paket kostar strax över 27 000 kr för de första sex åren beroende på vilka tillbehör som väljs till. Svenska Alarms kunder kan också välja att köpa loss larmet direkt för 13 806 kr och välja att lägga till larmtjänsten för 1500 kr per år.

I ”Hemlarm med kamera” ingår: 
Centralenhet med siren och GSM-modul
Kameradetektor
Rökdetektor med siren
Magnetkontakt
Extern knappsats
Larmdekaler & skylt

2 250 kr i rabatt på Svenska Alarm med Larmkollen

Vi gör så att du kan spara 2 250 kr på installationskostnaden som Svenska Alarm tar ut, dvs du får helt fri installation. Rabatten är endast tillgänglig om du väljer att lämna dina kontaktuppgifter här på Larmkollen till Svenska Alarm.

Du förbinder dig inte till köp genom att göra det och får fri konsultation på exakt hur du skall sätta samma ett paket som passar just ditt boende.

[]
1
Step 1

Namn:*

Telefon:*

Previous
Next

Den stora fördelen för Svenska Alarm’s kunder kommer efter de sex första åren då larmet är avbetalat och kunden enbart betalar 1 500 kr / år för att få tillgång till väktartjänst. Kunden kan dock välja att betala att köpa loss larmet direkt till en betyligt lägre kostnad istället för den något dyra avbetalningen.

Alternativ helt utan månadskostnad finns

Svenska Alarm erbjuder även ett billigare alternativ om du klarar dig utan kamera samt möjlighet att tillkalla väktare (du får SMS vid alarm) då är kostnaden 229kr / månad i 72 månader, därefter är larmet betalt och du betalar ingen månadskostnad.

Sammanfattningsvis när det gäller prisbilden kan man säga att ju längre du vilja äga samma larmsystem ju mer kan du spara genom att välja Svenska Alarm.

Tillval och extratjänster

Tillbehören betalas av under 72 månader.

Produkt pris
Handsändare 18 kr /mån
Magnetkontakt 18 kr / mån
3 Taggar 18 kr / mån
Extern knappsats 30 kr / mån
Rörelsedetektor 30 kr / mån
Rökdetektor 30 kr / mån
Kameradetektor 36 kr / mån
Extern utomhussiren 36 kr / mån
Knappsats med taggar 36 kr / mån
Utomhuskamera  91 kr / mån

Larmcentral och väktare

Väktarberedskap kostar 1 500 kr per år. Larmcentralen som används är inte en traditionellt bemannad och övervakad larmcentral utan är istället en ”automatisk larmcentral”. När larmet går kallas en väktare ut direkt och sedan har kunden 5 minuter på sig att avbryta via Svenska Alarms smartphone app.

I appen ser man bilder och bör relativt enkelt kunna avgöra om det är falsklarm eller ej. Falsklarm debiteras 900 kr medan det är ”fria utryckningar” om det är ett skarpt larm.

Inte lika tryggt som en bemannad larmcentral men betydligt bättre än en självövervakad lösning där kunden själv får påkalla väktare eller polis.

Om företaget

Svenska Alarm är ett relativt nystartat företag som har växt snabbt och med få klagomål från kunder. Beprövad och certifierad teknik när det kommer till hemlarmet i kombination med deras automatiska larmcentral gör att de står ut på marknaden.

Svenska Alarm är medlemmar i  Swelarm och utrustningen är godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) och certifierad av Svensk Brand- och Säkerhetssertifiering (SBSC). De är även certifierad anläggningsfirma enligt SBSC sedan 2015.

Ni kan också läsa vår längre intervju på Smarto.se med Svenska Alarms VD Christofer.

Svenska Alarms app

Säkerhetsföretagens larmappar för smarta mobiler har blivit en allt viktigare faktor när man jämför hemlarm.

Deras app är relativt enkel och bjuder inte på några speciellt avancerade funktioner men gör sitt jobb.

Nuvarande version har 3.5 i betyg till iPhone och de senaste betygen ger en tydlig indikation på att appen blivit bättre än tidigare.

 

Sammanställning

Larmtyp Friköpt & Ej operatörslåst
Installation 2250 kr (0 kr med larmkollen rabatt)
Startkostnad 0 kr
Månadsavgift 229-269 kr (avbetalning 72 månader)
Larmcentral (Alarmview) 1500 kr / år
Leveranstid  1-2 veckor
Utryckningskostnad  Fritt vid inbrott (annars 900 kr)
Avtalstid 72 månader
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM (bredbandsmodul som tillval)
Rökdetektor Ja (med inbyggd siren)
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Magnetkontakt 1st ingår
Lägsta kostnad år 1 4 728 kr
Lägsta kostnad år 2 4 728 kr

Larmkollens betyg:

Svenska Alarm erbjuder ett bra baspaket med ett larm från Visonic och med en liten annorlunda lösning på att tillkalla väktare, en automatisk larmcentral. Komponenterna är certifierade och rekommenderade av Stöldskyddsföreningen. Larmcentralen får ses som både ett plus och ett minus. Plus för att väktare kommer automatiskt vid larm och för den relativt låga kostnaden på 1 500 kr per år. Minus för att det är en helt obemannad larmcentral.

Prismässigt ligger Svenska Alarm i mellansegmentet under de första sex åren. När larmet är avbetalt är Svenska Alarm en av de billigaste lösningarna med en kostnad på 1 500 kr per år för kopplingen till larmcentral.

Sammanfattningsvis: Billigt på lång sikt men med en något dyr avbetalning, tänk på att det är möjligt att köpa loss larmet direkt.

Läs mer på www.svenskaalarm.se

(OBS! För att få tillgång till Larmkollen Rabatten på Svenska Alarm krävs att ni lämnar era kontaktuppgifter via formulären här på Larmkollen.se)

[]
1
Step 1

Rabatt på Svenska Alarm?

Personlig rådgivning och offert med vår otroliga Larmkollen rabatt.

Namn:*

Telefon:*

OBS. Förbinder dig ej till köp utan är endast rådgivning från Svenska Alarm

Previous
Next

Rabatt på Svenska Alarm

Plus:
  • Månadskostnaden betalar av på larmet
  • Kompetent app för iPhone/Android
  • Låg startavgift
  • Endast 1500 kr per år för väktartjänst när larmet är betalt
  • Väktartjänst ingår
  • Friköpt och ej operatörslåst
Minus:
  • Ej bemannad larmcentral
  • Något dyr avbetalningsplan på sex år
Just nu stängt för nya omdömen. Nytt betygssystem kommer under Q1 2017