Svenska Alarm – Billigast på lång sikt

Svenska Alarm

Svenska Alarm belönar trogna kunder med lågt pris – larmet betalas av på sex år för 269 kr / månad. Larmet kan kopplas till larmcentral för 1 500 kr per år. Rökdetektor och kamera ingår i grundpaketet. Finns i billigare variant utan kamera och väktarberedskap. När larmet är avbetalat kostar det enbart 1 500 kr per år för väktartjänst.

Vi gillar; låg startkostnad, installation, låga ägandekostnader på sikt, friköpt & ej operatörslåst, beprövad teknik
Vi gillar inte; lång avbetalningstid, begränsad app, icke bemannad larmcentral

Priser

Ett av Svenska Alarms försäljningsargument är att du själv blir ägare till larmet samt att det ej är operatörslåst (Verisure är friköpt efter 60 månader men är då fortfarande operatörslåst till Verisure).

 Startkostnad 0 kr

Installationskostnad,  2 250 kr 1 125 kr – 50% Larmkollen Rabatt och då ingår professionell installation (läs mer om rabatten längre ned).

Månadskostnad, Larmet betalas av på 72 månader á 269 kr sedan utöver det tillkommer en kostnad 1 500 kr/år för inkoppling till väktartjänst.

Det ger en totalkostnad på 29 493 kr för paketet ”Hemlarm med kamera” (över sex år). Verisures billigaste paket kostar strax över 27 000 kr för de första sex åren beroende på vilka tillbehör som väljs till. Svenska Alarms kunder kan också välja att köpa loss larmet direkt för 13 806 kr och välja att lägga till larmtjänsten för 1500 kr per år.

Den stora fördelen för Svenska Alarm’s kunder kommer efter de sex första åren då larmet är avbetalat och kunden enbart betalar 1 500 kr / år för att få tillgång till väktartjänst. Kunden kan dock välja att betala att köpa loss larmet direkt till en betyligt lägre kostnad istället för den något dyra avbetalningen.

I “Hemlarm med kamera” ingår: 
Centralenhet med siren och GSM-modul
Kameradetektor
Rökdetektor med siren
Magnetkontakt
Extern knappsats
Larmdekaler & skylt

Rabatt på Svenska Alarm med Larmkollen

Ta reda på ditt hemliga pris på Svenska Alarm. Larmkollen erbjuder våra besökare en unik rabatt hos Svenska Alarm.  Rabatten är endast tillgänglig om du väljer att lämna dina kontaktuppgifter här på Larmkollen till Svenska Alarm.

Ta reda på ditt pris

Tillval och extratjänster

Tillbehören betalas av under 72 månader.

Produkt pris
Handsändare 18 kr /mån
Magnetkontakt 18 kr / mån
3 Taggar 18 kr / mån
Extern knappsats 30 kr / mån
Rörelsedetektor 30 kr / mån
Rökdetektor 30 kr / mån
Kameradetektor 36 kr / mån
Extern utomhussiren 36 kr / mån
Knappsats med taggar 36 kr / mån
Utomhuskamera   119 kr / mån

Larmcentral och väktare

Väktarberedskap kostar 1 500 kr per år. Larmcentralen som används är inte en traditionellt bemannad och övervakad larmcentral utan är istället en “automatisk larmcentral”. När larmet går kallas en väktare ut direkt och sedan har kunden 5 minuter på sig att avbryta via Svenska Alarms smartphone app.

I appen ser man bilder och bör relativt enkelt kunna avgöra om det är falsklarm eller ej. Falsklarm debiteras 900 kr medan det är “fria utryckningar” om det är ett skarpt larm.

Inte lika tryggt som en bemannad larmcentral men betydligt bättre än en självövervakad lösning där kunden själv får påkalla väktare eller polis.

Om företaget

Svenska Alarm är ett relativt nystartat företag som har växt snabbt och med få klagomål från kunder. Beprövad och certifierad teknik när det kommer till hemlarmet i kombination med deras automatiska larmcentral gör att de står ut på marknaden.

Svenska Alarm är medlemmar i  Swelarm och utrustningen är godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) och certifierad av Svensk Brand- och Säkerhetssertifiering (SBSC). De är även certifierad anläggningsfirma enligt SBSC sedan 2015.

Ni kan också läsa vår längre intervju på Smarto.se med Svenska Alarms VD Christofer.

Svenska Alarms app

Säkerhetsföretagens larmappar för smarta mobiler har blivit en allt viktigare faktor när man jämför hemlarm.

Deras app är relativt enkel och bjuder inte på några speciellt avancerade funktioner men gör sitt jobb.

Nuvarande version har 3.4 i betyg till iPhone och de senaste betygen ger en tydlig indikation på att appen blivit bättre än tidigare.

Betyg från Larmkollens kunder:

svenskaalarm Genomsnittligt betyg: ★★★★☆ 4.1 från 12 kunder
5 1

★★★★☆
4 5 1
Bra bemötande, mkt trevlig montör. Bra pris. Fick ej info vilka betalningsalternativ som fanns från säljare, dvs avbetalning eller köpa loss produkterna. Avbetalningsalternativet dyrt i längden.

★★★☆☆
3 5 1
Tråkigt att Svenska Alarm offererar ett pris utan att informera om att det kan tillkomma kostnader

★★★☆☆
3 5 1
fördelar med att inskaffa svensk alarm en trygghet i sin vardag . Nackdelar har ej kommit på det ännu . Det borde flera göra som bor i mitt område .

★★★★☆
4 5 1
Snabb leverans. Tydliga och hyfsade priser. Bra support. Apparaten har problem med mobiltäckning men funkar med internet.

★★★★★
5 5 1
Snabbt enkelt från offert till installation Användarvänlighet hög och kompetent säljare till ett bra pris.

★★★★★
5 5 1
Vi är jättenöjda med både installation och hur det fungerar. Lätt att använda och vi har haft turen att slippa ett skarpt larm än.

★★★★☆
4 5 1
Bra info innan, inget påtryckande utan som sagt info och svar på frågor. När det väl blev bestämt för larm tog det inte många dagar innan det var monterat i huset.

★★★★★
5 5 1
Mycket bra service till ett bra pris! Vi är helnöjda! Kan varmt rekommendera andra att anlita Svenska Alarm!

★★★★☆
4 5 1
Funkat jättesmidigt med installation. De är lätta att få tag på till skillnad från ett annat larmbolag vi övervägde. Utrustningen och dekalerna ser trevliga ut. Larmet hörs väldigt bra. Appen kan bli bättre (vore bra att kunna aktivera skalskyddet med den) men funkar bra.

★★★★☆
4 5 1
Snabbt och enkelt levererat och enkel funktion utan dyra månadsavgifter. Jag kan inte tänka mig att jag hade fått mer från annat företag.

 

Sammanställning

Larmtyp Friköpt & Ej operatörslåst
Installation 2 250 kr (1 125 kr med larmkollen rabatt)
Startkostnad 0 kr
Månadsavgift 269 kr (avbetalning 72 månader)
Larmcentral (Alarmview) 1500 kr / år
Leveranstid  1-2 veckor
Utryckningskostnad  Fritt vid inbrott (annars 900 kr)
Avtalstid 72 månader
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM (bredbandsmodul som tillval)
Rökdetektor Ja (med inbyggd siren)
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Magnetkontakt 1st ingår
Lägsta kostnad år 1 5 853 kr
Lägsta kostnad år 2 4 728 kr

Larmkollens betyg:

Svenska Alarm erbjuder ett bra baspaket med ett larm från Visonic och med en liten annorlunda lösning på att tillkalla väktare, en automatisk larmcentral. Komponenterna är certifierade och rekommenderade av Stöldskyddsföreningen. Larmcentralen får ses som både ett plus och ett minus. Plus för att väktare kommer automatiskt vid larm och för den relativt låga kostnaden på 1 500 kr per år. Minus för att det är en helt obemannad larmcentral.

Prismässigt ligger Svenska Alarm i mellansegmentet under de första sex åren. När larmet är avbetalt är Svenska Alarm en av de billigaste lösningarna med en kostnad på 1 500 kr per år för kopplingen till larmcentral.

Sammanfattningsvis: Billigt på lång sikt men med en något dyr avbetalning, tänk på att det är möjligt att köpa loss larmet direkt.

Läs mer på www.svenskaalarm.se

(OBS! För att få tillgång till Larmkollen Rabatten på Svenska Alarm krävs att ni lämnar era kontaktuppgifter via formulären här på Larmkollen.se)

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Få offert direkt!

Namn:*true

icon-user
Telefon:*true

icon-phone
E-post: *true

icon-mail

* = Larmbolag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- * Företag med Larmkollen Rabatt

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Plus:
  • Månadskostnaden betalar av på larmet
  • Kompetent app för iPhone/Android
  • Låg startavgift
  • Endast 1500 kr per år för väktartjänst när larmet är betalt
  • Väktartjänst ingår
  • Friköpt och ej operatörslåst
Minus:
  • Ej bemannad larmcentral
  • Något dyr avbetalningsplan på sex år
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.