Securitas Hemlarm

Securitas är på väg att lansera ett nytt modernare hemlarm som bygger på https://www.alarm.com plattform. I väntan på att de nya larmet är redo att säljas har Securitas upphört med försäljning av deras gamla hemlarm. 

Securitas Hemlarm förtjänar en särskild titt helt enkelt därför att leverantören finns på så många orter i Sverige och har en attraktiv prislapp. Securitas hemlarm ansluts till den egna larmcentralen via internet, med mobilnätet som en extra säkerhet.

Vi gillar; Låg start och månadskostnad, egen bemannad larmcentral, egna väktare, IP och GSM kommunikation, bra tillbehörslista, larmskyltar internationellt känt varumärke

Vi gillar inte; Installation ingår ej, operatörslåst larm, ingen live kamera, begränsad app

Priser – Låg start och månadskostnad

Securitas Hemlarm har ett attraktivt pris på 259 kronor i månaden och är därmed bland de billigaste på marknaden. Till skillnad från många andra leverantörer ökar inte månadskostnaden om du bygger ut ditt hemlarm med fler komponenter.

Startkostnaden ligger på 375 kronor. Larmet är friköpt men operatörslåst till Securitas larmcentral.

Funktionalitet – Bra grundtrygghet

Grundpaketet i Securitas Hemlarm innehåller en centralenhet med inbyggd siren, en kombinerad rörelsedetektor och ir-kamera som ser i mörker, en rökdetektor, en magnetkontakt för dörr och en separat manöverpanel.

securitas-dekalDessutom självfallet dekaler att sätta upp på fönster och dörrar med Securitas välkända logotype på.

Tryggt! Larmet fungerar både över bredband och med GSM som backup!

Larmet ansluts till Securitas larmcentral över IP “internet” genom din bredbandsanslutning. Om det av något skäl inte skulle gå växlar den över till en egen mobiluppkoppling. Centralenheten har en batteribackup på ca 8 timmar som gör att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Securitas Hemlarm går att styra från din smarta telefon med en app som finns för både iPhone och Android. I telefonen kan du också se bilder från ir-kameran, om larmet har gått.

Securitas smartphone app känns omodern och begränsad

Det finns även larmhistorik – som när larmet har slagits till/från och när det har utlösts det finns dock ingen ingen “live-kamera”. Överväg istället att komplettera med en övervakningskamera från Netgear Arlo som vi testar här.

Samma funktioner och information kan du också nå genom en webbläsare på en dator om du loggar in på Securitas “Mina Sidor”.

Som Larmkollens besökare får du en unik rabatt genom att ange koden ”larmkollen” på Securitas Hemlarms hemsida eller genom att använda kontaktformuläret här på Larmkollen.

Tillval och extratjänster – Mycket bra utbyggnadsmöjligheter

Du kan utöka larmpaketet med komponenter så att anläggningen också kan larma för bland annat vattenläckage, sönderslagna fönster, eller för att helt enkelt utöka antalet områden som täcks av rörelsedetektorer.

Produkt Ord. pris Larmkollen pris
Fjärrkontroll 695 kr 556 kr
Manöverpanel 1 195 kr 956 kr
Rökdetektor 1 195 kr 956 kr
Rörelsedetektor (husdjur upp till 20 kg) 1 195 kr 956 kr
Magnetkontakt 695 kr 556 kr
Vattendetektor 1 195 kr 956 kr
Glaskrossensor 1 995 kr 1 596 kr
Inomhussiren 1 195 kr 956 kr
Utomhussiren 1 695 kr 1 356 kr
Rörelsedetektor med kamera (husdjur upp till 20 kg) 1 695 kr 1 356 kr
Garage/förådsdetektor (husdjur upp till 60 kg) 1 995 kr 1 596 kr
Nyckelservice 20 kr/mån 20 kr/mån

Installation

Att installera ett larm från Securitas är relativt enkelt men kräver noggrannhet och lite tid för att bli riktigt bra. Till din din hjälp har du den medföljande bruksanvisningen, Securitas “Mina Sidor” samt telefonsupport från Securitas (0771-13 12 11).

Känner du dig obekväm med teknik och att den här typen av installation rekommenderar vi ett hemlarm med installation. Det är viktigt att installationen blir bra för att säkerheten skall bli så hög som möjligt. Ta vårt Larmtest och välj “Installation” för att se vilka alternativ som finns.

Service och Larmcentral

Securitas hör till de bästa larmleverantörerna när det gäller utryckningar och servicenivå. Fria väktarutryckningar ingår i abonnemanget för alla som bor inom en radie av fem mil från närmaste lokalkontor. Eftersom Securitas larmcentral driver verksamhet från inte mindre än 1 500 orter över hela landet är sannolikheten hög att du ska få tillgång till fria utryckningar.

Över 100 000 larm ansluta till Securitas larmcentral och 8 400 väktare

1 minut och 5 sekunder i genomsnitt från det att ett larm kommer in till centralen till att en väktare tagit emot det.

Nyckelservice, som innebär att väktaren går in i bostaden vid utryckning för att göra en inre kontroll, kostar 20 kronor i månaden.

Kontaktlarm, vilket innebär att du kan larma via en knapptryckning. Larmcentralen ringer då till dig och skickar väktare vid uteblivet eller felaktigt svar.

Vad säger andra om Securitas?

 • Smarto.se – 4.5/10
 • Tidningen M3 – 8/10

Användarebetyg:

securitas Genomsnittligt betyg: ★★★★☆ 4.4 från 27 kunder
5 1

★★★★☆
4 5 1
+ Pris, bra larmoperatörer och kontak - Appen är begränsad. Klurigt att sätta upp larmet själv och mindre bra instruktioner och tips om var sakerna är bäst lämpade att sitta. Totalt set ändå nöjd (än så länge)

★★★★☆
4 5 1
Gjorde en ordentlig undersökning av marknaden. Hembesök av tre företag. För abonnemang med väktarservice fann jag små variationer i den tekniska utrustningen och lite större i den långsiktiga kostnaden, men alla är långsiktigt riktigt dyra. Securitas hemlarm betydligt lägre kostnad både på kort och lång sikt. Tekniska utrustningen enkel, men okey. Installationen okey att göra själv.

★★★★☆
4 5 1
Larmet går lätt att installera. Klar fördel att månadsavgiften inte ökar när man utökar med komponenter. En lite mera uppdaterad app vore önskvärt.

★★★★★
5 5 1
Snabba och tydliga svar på alla frågor. Larmet fungerar precis som tänkt. Larmcentralen ringer utan fördröjning om larmet går.

★★★★★
5 5 1
Billigast och rätt funktion för oss och vårt behov. Förvisso fick vi installera själva, men det gick helt OK.

★★★★★
5 5 1
Väldigt seriösa. Superbra att ha att göra med. Det här är ju riktiga Securitas med hela deras styrka till skillnad från Securitas Direct - varumärket som såldes till Verisure men som inte har ett dugg med Securitas att göra. Men jag ville ha ett larm som jag kan koppla mig till för att läsa av status och larmkoder och det klarar tyvärr inte deras hemlarm. Annars hade jag blivit kund.

★★☆☆☆
2 5 1
kommunikation vid installation som innefattade problem med uppkoppling var ej proffsig. Ett minus är väl att tillbehören för att utöka o komplettera sitt kit är väldigt dyra. Ca: 1100kr för en brandvarnare, ca 700kr för en enkel magnetkontakt till fönster/dörr. Sedan är väl en kamera med rörliga bilder med live På plus sidan är en relativt låg månadskostnad när man väl har kompletterat sitt kit.

★★★★☆
4 5 1
Hemlarmet är prisvärt, flexibelt, inga dolda kostnader. Bra kundservice. Plattform och app är väldigt sega. Sensorerna skulle må bra av lite modernisering av utseende.

★★★★☆
4 5 1
Snabbt o enkelt att få hem larmet. Lättinstallerat och bra support. Kanske något lång svarstid på tfn för att vara ett larmföretag

★★★★★
5 5 1
Allt har fungerat väldigt bra, installationsanvisningarna var lätta att följa, kontakten med Securitas fungerade också bra, har inte haft några problem över huvudtaget.

 

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad 375 kr
Installation Ingår ej (installeras av kunden)
Månadsavgift 259 kr
Leveranstid 2-5 dagar (fri frakt)
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Utryckningskostnad Fria utryckningar (inom 50 kilometer från Securitas lokalkontor)
Avtalstid 12 månader
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Kommunikation Via bredband samt GSM vid strömavbrott
Rökdetektor Ja (koppling till larmcentralen)
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor (koppling till larmcentralen)
Lägsta kostnad år 1 3 483 kr
Lägsta kostnad år 2 3 108 kr

Larmkollens betyg:

Securitas Hemlarm är ett av de billigaste larmen med bemannad larmcentral med åtgärd, där både startkostnad och månadsavgift är låga. Trots den attraktiva prislappen har Securitas inte kompromissat med kvalitet eller funktioner.

Hyggligt låga priser för tillbehör och komponenter för utbyggnad av larmanläggningen, som ej påverkar månadskostnaden.

 • Uppkoppling via såväl bredband som mobilnät ger extra trygghet.
 • Nyckelservice för 20 kr/mån hamnar också på plussidan.

Ett stort minus för att smartphone appen ligger efter utvecklingsmässigt och erbjuder begränsad funktionalitet, det tycker vi är synd 2016/2017 från ett stort företag som Securitas.

Sammanfattningsvis: Ett komplett hemlarm till en låg totalkostnad om än utan smarta hem funktioner.

Läs mer på www.securitaslarm.se

(OBS! För att få tillgång till Larmkollen Rabatten på Securitas krävs att ni lämnar era kontaktuppgifter via formulären här på Larmkollen.se alternativt anger koden “larmkollen” på Securitas hemsida)

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Få offert direkt!

Namn:*true

icon-user
Telefon:*true

icon-phone
E-post: *true

icon-mail

Larmkollen Rabatt hos alla larmföretag.

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Kontakt / Offert

Plus:
 • Fria utryckningar
 • Du blir ägare till larmet
 • Larmdekaler och skyltar med "Securitas" namn på
 • Rökdetektor ingår i grundpaketet
 • Sabotageskydd och 8 timmars batteribackup
Minus:
 • Installation ingår ej
 • Begränsad funktionalitet i appen
 • Ingen live kamera
 • Operatörslåst larm

Securitas jämfört med..

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 375 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 259 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 12 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

3 483 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 108 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 3 990 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: från 349 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

8 178 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 188 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start avg.: 1 490 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 409 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

6 398 kr

Lägsta kostnad år 2:

4 908 kr
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.