Sensor Alarm – Svenskutvecklat och prisvärt

Sensor Alarm


Sensor Alarm  kommer in på larmmarknaden med en produkt som är billig, enkel att installera och utvecklad och producerad i Sverige. De ni ser på bilden är allt som behövs för att säkra upp ett hem på upp till 300 kvm. Larmet känner av lufttrycksförändringar i huset istället för att jobba med magnet och rörelsesensorer. För 249 kr/mån med koppling till larmcentral via Telias GSM (2G nät) är detta är prisvärt alternativ för den som söker enkelhet utan extra funktioner.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Ingen startkostnad, prova på i 30 dagar (med fri ångerrätt), enkel installation
  • Relativt nystartat företag, begränsat i utbyggnad, ej lika beprövad teknik som vanliga hemlarm, produkten är ej certifierad av SBSC, koppling till larmcentral via GSM (2G nätet)

Om Larmkollen – Så har vi utvärderat Sensor Alarm
Våra bedömningar bygger på egna tester, klagomål till allmänna reklamationsnämnden, omdömen från kunder samt andra experttester.  Vi gör även intervjuer med de som kan trygghet i bostad bäst: poliser, försäkringsbolag, inbrottstjuvar och brottsoffer.

Priser

Det går inte att sticka under stolen att priset är Sensor Alarms absolut främsta styrka. Du får ett larm med koppling till larmcentral för en låg månadskostnad.

Startkostnad: 0 kr (uppläggningsavgift för avbetalning)

Installationskostnad: 0 kr (installeras med hjälp av Sensor Alarm per telefon med fjärrstyrning)

Månadskostnad: 249 kr /mån

Det ger en totalkostnad på 2 988 kr per år för en villa med koppling till larmcentral.

Kostnaden löper sedan vidare på samma nivå som första året tillsvidare och avtalet förnyas automatiskt med 12 månader om kunden inte väljer att säga upp Sensor Alarm.

Vanliga frågor och svar

Måste jag ha internetuppkoppling?

Nej det ingår mobilabonnemang som använder Telias 2G master.

Hur installeras larmet?

Ingen fast installation krävs. Larmet kan ligga ned på en hylla och sedan bara kopplas in till ett eluttag.

Ingår fria utryckningar?

Så länge inga dörrar och fönster är öppna så ingår fria väktarutryckningar.

Går det att köpa till brandvarnare?

Ingen brandvarnare ingår men det går enkelt att koppla in valfria brandvarnare till systemet.

Kommer det fungera även när 2G nätet stängs ned?

Sensor Alarm kommer börja leverera larmsystem med 4G under Q2 2022, för gamla kunder kommer ett kostnadsfritt utbytesprogram påbörjas under 2023-2024 där 2G-kretsen byts ut mot en 4G-krets.

Om Sensor Alarms hemlarm

Sensor Alarm försöker sig ta sig in på hemlarms marknaden med ett något udda larm som inte fungerar som något annat larm. Det jobbar enbart genom att mäta lufttrycksförändringar och kan klara av att larma framgångsrikt i hus upp till 300 kvm.

blank

Larmet går att koppla till befintliga brandvarnare i hemmet, en smart ljudsensor hör brandvarnarens (alla brandvarnare på marknaden) siren och triggar därigenom larmet om rökutveckling eller brand uppstår. Bristen på utbyggnad gör produkten något begränsad jämfört med ett traditionellt larm

Idag kan man alltså inte köpa en integrerad övervakningskamera vilket skulle lyfta kunderbjudandet. Inget krav så klart för att hemlarmet skall fungera men alltid bra över larmcentralen att se vad som händer vid larm samt eventuellt bevismaterial för polisen.

App

Deras app är tydlig och enkel att använda. Den har även inbyggd grannsamverkan samt ”ett förvaringsskåp” för era värdesaker. Dvs att man fotograferar av och dokumenterar av de saker man har i hemmet. Något som är extremt viktigt om man skulle få inbrott och de blir ett försäkringsärende.

blank

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 4/5 av 7 betyg
  • Android – 3.5/5 av 45 betyg

Installation – fjärrinstallation ingår

Ingen fast installation behövs, ställ larmet på lämplig plats och koppla i strömkontakt. Fjärrstyrd installation sker sedan med hjälp av Sensor Alarms personal över telefon. Under fjärrinstallationen får kunden öppna dörrar och fönster samt testa brandvarnare så att allt kan kalibreras.

Vad händer när larmet går?

Larmcentralen som används är Nokas. Vi skarpa larm är det fria utryckningar. Enbart vid falsklarm, där kunden lämnat sin bostad med öppet fönster eller dörr debiteras kunden 2 200 kr (väktaren kontrollerar detta vid en yttre kontroll).

Kunden kan välja om larmet skall gå direkt till larmcentralen eller först till kunden som får välja om det skall kopplas vidare till larmcentral. Inställningen görs enkelt i appen vilket gör det till ett bra alternativ om man vet att man kommer vara otillgänglig och vill få professionell övervakning direkt.

Om företaget

Sensor Alarm är verksamma i Sverige och Norge och funnits sedan 2018. Sensor Alarm ägs av kända affärsprofiler (bl.a. grundaren av Bygghemma.se) som har investerat i bolaget. Tanken är att nå de på marknaden som tycker att Verisure och Sector Alarm är för dyra och idag inte väljer hemlarm.

❗ Värt att notera, än så länge har försäljningen inte lyft och det är en större chanstagning med nystartade företag än gamla beprövade.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Sensor alarm Norden AB (559035-1895)
Omsättning (tkr):3 526 (2020)
Resultat (tkr):-11 360 (2020)
Antal anställda:4
Bolaget registrerat:2015
Adress:SANKT ERIKSPLAN 11, 113 20 Stockholm
Övrigt:

Vad säger andra om Sensor Alarm? – test och betyg

KällaBetyg
Trustpilot3.6/5 av 176 betyg (Februari 2022)
Google Reviews4.1/5 av 94 betyg (Februari 2022)
Reco-

Betyg från Larmkollens kunder:

Sensor Alarm Norden AB
Average rating:  
 3 reviews
 by Gunnar Granberg (Verifierad)

Fördel, enkelt att komma igång med, paket vägde ca 1kg och gick att starta redan samma dag som det kom, samtal med tekniker varade i ca 20 minuter, snabbt att komma i kontakt med kundtjänst inga långa köer där inte, attraktivt pris vilket var avgörande faktor för mig. Jag har länge letat efter ett larm som är uppkopplat mot internet så att jag kan följa om något händer där hemma samt som inte kostade skjortan. Ja, jag rekommenderar detta.

 by Camilla Nilsson

Enkelt att installera och få igång. Hade larmet länkat till mina brandvarnare också. Tyst larm då jag har hund. Enkelt att larma av och på med app i mobilen. Det som inte fungerande var att larmet gick så fort det blåste lite hårdare ute. Den känner av förändringen av lufttrycket direkt. Har fått lämna min frisör samt midsommarfirande pga falskalarm av att det blåste ute. Sagt upp abonnemanget.

 by Benny Ödman (verifierad)

Bra respons och larmet fungerar jättebra och smidig app i mobilen. Väldigt enkelt och ändå skalskydd och brandlarm via egen brandlarmsdosa. Något negativt är egentligen alla dessa meddelande om inbrott runt omkring som stör. Går inte stänga av tyvärr!

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Övergripande
OperatörslåstOperatörslåst
LarmtypUppkopplat till larmcentral
InstallationInstallera enkelt själv (med telefonsupport)
Kostnader och villkor
Startkostnad0 kr
Installationskostnad-
Månadsavgift249 kr
Drift & serviceavtal-
LarmcentralNokas
UtryckningskostnadFritt om ej falsklarm (2 200 kr)
Lägsta kostnad år 12 988 kr
Lägsta kostnad år 22 988 kr
Avtalstid12 mån
Uppsägningstid12 mån
Prova på period30 dagar - utan kostnad
Nyckelservice & Inre kontrollNej
Om hemlarmet
Larmtillverkare/produktSensor Alarm
Certifierad av SBSCNej
UppkopplingGSM (Inbyggt från Telia - 2G)
Går att använda utan InternetJa
Batteribackup30 timmar
Smartphone appJa
TrygghetslarmNej
Koppling till smarta hemNej
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningNej
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
KameradetektorNej
InomhuskameraNej
UtomhuskameraNej
RökdetektorBefintliga går att koppla in
LäckagedetektorNej
UtomhussirenNej

Larmkollens betyg:

Vi har länge saknat larm som är billigt men ändå erbjuder koppling till larmcentral. Produkten är enkel och erbjuder en annorlunda och mindre beprövad teknik men bör definitivt inte avfärdas på grund av det.

Sammanfattningsvis: En intressant nykomling på larmmarknaden i Sverige.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Ingen startkostnad, prova på i 30 dagar (med fri ångerrätt), enkel installation
  • Relativt nystartat företag, begränsat i utbyggnad, ej lika beprövad teknik som vanliga hemlarm, produkten är ej certifierad av SBSC, koppling till larmcentral via GSM (2G nätet)

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter
Stefan Tärnell

Stefan Tärnell

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen och huvudansvarig för innehållet och produktutvecklingen av sajten. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren och har en gedigen bakgrund av att testa teknikprodukter och hemlarm.

Kontakt: E-post - Linkedin