Gardio – Kameror kopplade till larmcentral

Gardio

Låg månadskostnad och enkel installation utmärker larmet från Gardio. Däremot saknar det flera funktioner som de flesta andra mer traditionella hemlarmslösningar har. Larmet är självövervakat men har avtal med Nokas eller Securitas larmcentral, kunden väljer själv om väktare ska skickas vid varje enskilt tillfälle. 

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Snabb och enkel installation, HD live kamera, enkel och tydlig app, låga startkostnader och ingen inlåsning i långa avtal
  • Batteribackup är tillval, sabotageskydd saknas, begränsadde utbyggnadsmöjligheter, produkten är ej certifierad av SBSC

Om Larmkollen – Så har vi utvärderat Gardio
Våra bedömningar bygger på egna tester, klagomål till allmänna reklamationsnämnden, omdömen från kunder samt andra experttester.  Vi gör även intervjuer med de som kan trygghet i bostad bäst: poliser, försäkringsbolag, inbrottstjuvar och brottsoffer.

Priser

Startkostnad: 1 595 kr. I det ingår 2 st HD-kameror och larmdekaler.

Månadskostnad:  Från 200 kr inklusive koppling till Nokas larmcentral eller från 250 kr för Securitas larmcentral, kunden måste dock själv övervaka larmet och påkalla väktare vid behov.

Vanliga brandvarnare går att använda genom att Gardio’s produkt lär sig förstå hur dina brandvarnare låter.

Kamerorna som används är högupplösta och kostar 895 kr styck. Gardio rekommenderar 1-2 kameror för lägenheter och radhus, eller 3 kameror för en normalstor villa.

Om Gardio hemlarm

Det larmpaket Gardio säljer är inte särskilt omfattande i grundutförandet. Systemet bygger uteslutande på uppkopplade kameror och det medföljer inga magnetkontakter eller ordentliga sirener. Det går ej heller att bygga ut med sådant som man kan normalt förvänta sig så som utomhussiren, läckadetektor, glaskrossdetektor mm.

Funktionalitet

I grundutförandet kommunicerar larmet enbart via wifi och har alltså ingen redundans om strömmen går. De flesta traditionella larm har inbyggd batteribackup och GSM som sekundär kommunikationskanal. Det är möjligt att köpa till batteribackup från Gardio till både kameror och routern.

GSM-Modul  finns att köpa som tillval för 590 kr i startkostnad plus 59 kr i månaden för 3G/4G abonnemanget.

Gardio går att köpas med eller utan bindningstid och har efter avtalstiden tre månaders uppsägningstid vilket gör att man inte behöver känna sig inlåst och larmet är mycket enkelt att ta med sig om man skulle flytta.

App

blank

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 2.9/5 av 9 betyg
  • Android – 3.8/5 av 45 betyg

Om kameran

Kameran är kärnan i systemet och skiljer sig väsentligt från andra kameradetektorer som vanligen ingår i hemlarm. Med Gardio kan man se live via mobilen eller webben hur det är i bostaden. Bilderna är krypterade för din säkerhet. Kameran har både husdjursfilter, mörkerseende och motorstyrning.

BildkvaltiéHD-upplösning (1920×1080)
Motorstyrning0°-350° panorering och -25° – 90° tilt
Trådlöst nätverkwifi med WPA2 kryptering
MörkerseendeIR 8-10 meter
blank
Exempelbild tagen direkt från Gardios kamera

Tillval och extratjänster – begränsat

Som vi redan skrivit är det begränsat med tillbehör men något vi verkligen rekommenderar är att om man väljer Gardio är att köpa till batteribackup till både kameran och routern.

Installation – mycket enkelt att installera själv

blank
Batteribackupen till vårt testlarm.

En av fördelarna med att Gardio har så komponenter är att det är väldigt enkelt och snabbt att installera. Som vanligt är det viktigt att man är noggrann och monterar komponenter på ett sådant sätt att de är svåra att sabotera. Monteringsanvisningar finns både i skriven form och i video-format.

Vad händer när larmet går?

Gardio använder Nokas larmcentral. På de orter där Nokas inte har täckning tillkommer en kostnad på 50 kr för att koppla in till Securitas väktare, ta kontakt med Gardio via formuläret för att ta reda på om ni bor inom Nokas täckningsområde eller inte.

Gardio erbjuder fria utryckningar vid inbrott och brand men även vid falsklarm.

Kontakten med Gardio sköts via ett och samma nummer, som hanterar både försäljning, kundtjänst och vidarebefordring till larmcentral. På hemsidan och via mobilappen får du tillgång till tjänsten ”Mina sidor”, där du kan följa precis vad som händer med ditt larm.

Om företaget

Gardio har funnits några år nu och det är fortfarande ett relativt litet företag som inte sett någon försäljningstillväxt de senaste tre åren.

❗ Värt att notera, än så länge har försäljningen inte lyft och det är en större chanstagning med nystartade företag än gamla beprövade.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Gardio AB
Omsättning (tkr):4 010(2019)
Resultat (tkr):-1 109 (2019)
Antal anställda:3
Bolaget registrerat:
Adress:LINGS VÄG 2, 169 70 Solna
Övrigt:

Vad säger andra om Gardio? – tester och betyg

Förutom våra egna tester av Gardio och våra kunders betyg på Gardio så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns.

KÄLLABETYG
Smarto.se4.4/5 (Juni 2015)
Tidningen M36/10
Smartson73 %
PC För Alla4/5 (Oktober 2020)
Google3.5/5 av 21 recensioner (Juni 2021)
Trustpilot1.7/5 av 28 recensioner (Juni 2021)

Betyg från Larmkollens kunder:

Gardio
Betyg:  
 14 Användare
av Dag Sandgren (Verifierad)

Jag har den senaste hårdvaran från Gardio sedan juni 2020, dvs ingen basenhet. Den befintliga wifi-routern används som hub. Enkel installation, men funktionen är diskutabel. Flera gånger kan en kamera lägga av, för att vakna igen efter nån vecka. Felanmält flera gånger och får inga svar från kundtjänst hur det ska åtgärdas. Tekniska frågor är obesvarade.
+ Lätt installerat
+ Batteribackup till routern finns som tillbehör
- Dålig säkerhet. man vet inte om sakerna fungerar
- Kameror bortkopplade i veckor
- Kundtjänst svarar oftast inte, de ringer tillbaka i bästa fall.
- Det trista är att man ser i appen att en kamera laggar först efteråt då man larmar på.

Om Gardio nu fixar problemen så kommer jag revidera mitt omdöme, men just nu kan jag inte rekommendera Gardio

av Lars (verifierad)

Bra. Lite lång väntetid för att få feed-back. Larmet: lätt att installera, men förklaringarna i bruxen kan vara lite tvetydliga för den som inte har viss teknisk erfarenhet.

av Robin (verifierad)

Uppfyller de krav och förväntningar som vi hade på larmet! Saknar dock funktionen att bli uppringd av en automatisk tjänst vid larm. SMS och appnotis i all ära, men att telefonen ringer är snäppet vassare för att fånga min uppmärksamhet.

av Diana (verifierad)

Bra service för rimligt pris. Får alltid bra kontakt med supporten vid behov, tack! Rekommenderar Gardio över andra

av Jan Norström (verifierad)

Bra kamera. Erfarenhet från min svågers Gardioutrustning vid villainbrott. Polisen glatt överraskad av filmkvalitén. Tog med sig filmen på USB-minne och plockade in tjuven nästa dag, tack vare kvalitén. Lätt att installera. Enkla instruktioner. Lätt att ändra inställningar. Servicen av kundtjänst och säljare är suverän. Snabba svar och snabba leveranser vid beställning av produkter.

av Folke Emilsson (verifierad)

Bra support och enkel installtion Fungerar alldeles utmärkt. Önskvärt att det vore kompatibelt med google home.

av Anders Hällinggård (verifierad)

Dålig kvalité på viss elektronik men en fantastisk personal som alltid ställer upp så det överväger de små problem jag haft.

av Bengt (verifierad)

Vi är nöjda men kvaliteten på larmpanelen har varit dålig. Två gånger har vi behövt byta den på ca två-tre år. Kundtjänst verkar också underbemannat. Svar på direkten blir det aldrig nu mer.

av Tommy Andersson (verifierad)

Enkelt, super vass service, bra pris, moderna tankar, användbar kamera även vid larm off samt man jan kolla huset på distans.

av - (verifierad)

Mestadels har allting fungerat bra och det var enkelt att installera. 5+ för supporten från Gardio. När jag jämför med vänner som har Verisure så känns dock mitt larm betydligt enklare.

av Lennart (verifierad)

Får alltid snabbt svar om det uppstår problem och det är aldrig problem att få nya larmdelar om något har gått sönder.

av Ronnie (verifierad)

Bra pris och utomordentligt bra samt snabb service. Jag gillar att man inte behöver ringa för att få kontakt med de. I dagens samhälle så sparar vi tid med att kunna kontakta via nätet och det är inga problem med det när det gäller Gardio, de är moderna helt enkelt.

Sida 1 av 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Övergripande
OperatörslåstOperatörslåst
LarmtypUppkopplat till larmcentral
InstallationInstallera enkelt själv (med telefonsupport)
Kostnader och villkor
Startkostnad1 595 kr
Installationskostnad-
Månadsavgift200 kr
Drift & serviceavtal-
LarmcentralNokas (50kr extra för Securitas)
UtryckningskostnadFria vid inbrott eller brand
Lägsta kostnad år 13 995 kr
Lägsta kostnad år 22 400 kr
Avtalstid0-24 mån
Uppsägningstid3 mån
Prova på period14 dagars ångerrätt
Nyckelservice & Inre kontrollNej
Om hemlarmet
Larmtillverkare/produkt-
Certifierad av SBSCNej
UppkopplingEthernet (GSM modul 590 kr + 59 kr / mån)
Går att använda utan InternetJa om GSM modul köps till
BatteribackupKan köpas till separat för 595 kr / enhet
Smartphone appJa
TrygghetslarmNej
Koppling till smarta hemNej
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningNej
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
Kameradetektor-
Inomhuskamera-
Utomhuskamera-
RökdetektorBefintliga går att koppla in
LäckagedetektorSeparat säljs men inget som är ihopkopplat med larmet
UtomhussirenNej

Larmkollens Betyg:

Gardio’s produkt är lite av en udda fågel i sammanhanget. Istället för att vara uppbyggt som mer klassiska hemlarm med detektorer så är Gardio mestadels en avancerad HD kamera där du och en larmcentral kan övervaka hemmet.

Sammanfattningsvis: Ett möjligt alternativ för dig som främst är intresserad av ett uppkopplade kameror och själv vill bevaka ditt hem via appen.

Under 2021 kommer det en hel del klagomål på kundservice och att företaget överlag är svårt att få kontakt med.

FÖR- OCH NACKDELAR

  • Snabb och enkel installation, HD live kamera, enkel och tydlig app, låga startkostnader och ingen inlåsning i långa avtal
  • Batteribackup är tillval, sabotageskydd saknas, begränsadde utbyggnadsmöjligheter, produkten är ej certifierad av SBSC

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter
Stefan Tärnell

Stefan Tärnell

Stefan Tärnell är grundare av Larmkollen och huvudansvarig för innehållet och produktutvecklingen av sajten. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren och har en gedigen bakgrund av att testa teknikprodukter och hemlarm.

Kontakt: E-post - Linkedin