Gardio – Innovativ kameralösning

Gardio


Låg månadskostnad och enkel installation utmärker larmet från Gardio. Däremot saknar det flera funktioner som de flesta andra mer traditionella hemlarmslösningar har. Larmet är självövervakat men har avtal med Nokas larmcentral, kunden väljer själv om väktare ska skickas vid varje enskilt tillfälle eller som  tillval (Trygg+ 60kr/månad) går det att få en
bemannad larmcentral som agerar vid larm. 

Vi gillar; Snabb och enkel installation, HD live kamera (ej video), enkel och tydlig app, bra feedback från kunder, låga startkostnader och ingen inlåsning i långa avtal

Vi gillar inte; batteribackup är tillval, sabotageskydd saknas, ingen utbyggnadsmöjlighet

Priser – låg månadskostnad för larm med väktartjänst

Månadskostnad 189 kr inklusive koppling till Nokas larmcentral, kunden måste dock själv övervaka larmet och påkalla väktare vid behov. För 60 kr extra köper man till Trygg+ där Larmcentralen automatiskt skickar ut väktare om kunden inte avbryter larmet inom 5 minuter.

Startkostnaden är 1 979 kr. I det ingår 1 st HD-kamera, 1 st larmpanel, 1 st centralenhet och larmdekaler.

Vanliga brandvarnare går att använda genom att Gardio’s produkt lär sig förstå hur dina brandvarnare låter.

Kamerorna som används är högupplösta och kostar 1 189 kr styck. Gardio rekommenderar 1-2 kameror för lägenheter och radhus, eller 3 kameror för en normalstor villa.

Installation för den som bor i Stor-Stockholmsområdet samt Göteborg för 798 kr

Funktionalitet – allt bygger på kameror

Det larmpaket Gardio säljer är inte särskilt omfattande i grundutförandet. Systemet bygger uteslutande på uppkopplade kameror och det medföljer inga magnetkontakter eller ordentliga sirener. Det går ej heller att bygga ut med sådant som man kan normalt förvänta sig så som utomhussiren, läckadetektor, glaskrossdetektor mm.

Om du ej behöver ett fullständigt skalskydd kan det här bli en billig lösning. Med Gardios HD kameror kan du enkelt titta in i ditt hem när du är borta och se vad som händer. Något traditionella larm med kameradetektorer sällan erbjuder.

Begränsade möjligheter att bygga ut larmet

I grundutförandet kommunicerar larmet enbart via bredband och har alltså ingen redundans om strömmen går. De flesta traditionella larm har inbyggd batteribackup och GSM som sekundär kommunikationskanal. Det är dock möjligt att köpa till batteribackup från Gardio till både kameror och routern.

GSM-Modul  finns att köpa som tillval för 198 kr i startkostnad plus 59 kr i månaden för 3G/4G abonnemanget.

Gardio har ingen bindningstid och endast tre månaders uppsägningstid vilket gör att man inte behöver känna sig inlåst och larmet är mycket enkelt att ta med sig om man skulle flytta.

Om kameran

Kameran är kärnan i systemet och skiljer sig väsentligt från andra kameradetektorer som vanligen ingår i hemlarm. Med Gardio kan man se live via mobilen eller webben hur det är i bostaden. Bilderna är krypterade för din säkerhet. Kameran har både husdjursfilter, mörkerseende och motorstyrning.

Bildkvaltié HD-upplösning (1280×720)
Linstyp Vindvinkel (2.6mm)
Trådlöst nätverk wifi med WPA2 kryptering
Mörkerseende IR 10-12 meter
Brandvarnarmottagare Brandvarnarmottagare
Exempelbild tagen direkt från Gardios kamera

Installation

En av fördelarna med att Gardio har så komponenter är att det är väldigt enkelt och snabbt att installera. Som vanligt är det viktigt att man är noggrann och monterar komponenter på ett sådant sätt att de är svåra att sabotera. Monteringsanvisningar finns både i skriven form och i video-format.

Det går även att köpa installation för den som bor i Stor-Stockholmsområdet för 1290 kr

Tillbehör

Som vi redan skrivit är det begränsat med tillbehör men något vi verkligen rekommenderar är att om man väljer Gardio är att köpa till batteribackup till både kameran och routern.

Vad händer när larmet går?

Gardio använder Nokas larmcentral. På de orter där Nokas inte har täckning tillkommer en kostnad på 50 kr för att koppla in till Securitas väktare, ta kontakt med Gardio via formuläret för att ta reda på om ni bor inom Nokas täckningsområde eller inte.

Gardio erbjuder fria utryckningar vid inbrott och brand men även vid falsklarm.

Kontakten med Gardio sköts via ett och samma nummer, som hanterar både försäljning, kundtjänst och vidarebefordring till larmcentral. På hemsidan och via mobilappen får du tillgång till tjänsten ”Mina sidor”, där du kan följa precis vad som händer med ditt larm.

Vad säger andra om Gardio?

Förutom våra egna tester av Gardio och våra kunders betyg på Gardio så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns.

KÄLLA BETYG
Smarto.se 4.4/5 (Juni 2015)
Tidningen M3 6/10
Smartson 73 %
PC För Alla Bra val 8/10 (Mars 2018)

Betyg från Larmkollens kunder:

Gardio

Betyg:  

 12 Användare

av Robin (verifierad)

Uppfyller de krav och förväntningar som vi hade på larmet! Saknar dock funktionen att bli uppringd av en automatisk tjänst vid larm. SMS och appnotis i all ära, men att telefonen ringer är snäppet vassare för att fånga min uppmärksamhet.

av Diana (verifierad)

Bra service för rimligt pris. Får alltid bra kontakt med supporten vid behov, tack! Rekommenderar Gardio över andra

av Jan Norström (verifierad)

Bra kamera. Erfarenhet från min svågers Gardioutrustning vid villainbrott. Polisen glatt överraskad av filmkvalitén. Tog med sig filmen på USB-minne och plockade in tjuven nästa dag, tack vare kvalitén. Lätt att installera. Enkla instruktioner. Lätt att ändra inställningar. Servicen av kundtjänst och säljare är suverän. Snabba svar och snabba leveranser vid beställning av produkter.

av Folke Emilsson (verifierad)

Bra support och enkel installtion Fungerar alldeles utmärkt. Önskvärt att det vore kompatibelt med google home.

av Anders Hällinggård (verifierad)

Dålig kvalité på viss elektronik men en fantastisk personal som alltid ställer upp så det överväger de små problem jag haft.

av Bengt (verifierad)

Vi är nöjda men kvaliteten på larmpanelen har varit dålig. Två gånger har vi behövt byta den på ca två-tre år. Kundtjänst verkar också underbemannat. Svar på direkten blir det aldrig nu mer.

av Tommy Andersson (verifierad)

Enkelt, super vass service, bra pris, moderna tankar, användbar kamera även vid larm off samt man jan kolla huset på distans.

av - (verifierad)

Mestadels har allting fungerat bra och det var enkelt att installera. 5+ för supporten från Gardio. När jag jämför med vänner som har Verisure så känns dock mitt larm betydligt enklare.

av Lennart (verifierad)

Får alltid snabbt svar om det uppstår problem och det är aldrig problem att få nya larmdelar om något har gått sönder.

av Ronnie (verifierad)

Bra pris och utomordentligt bra samt snabb service. Jag gillar att man inte behöver ringa för att få kontakt med de. I dagens samhälle så sparar vi tid med att kunna kontakta via nätet och det är inga problem med det när det gäller Gardio, de är moderna helt enkelt.

av Susanne (verifierad)

Fantastisk support och alltid snabba. Slarvade bort väggfästet, Inga problem. Dom skickar en ny på studs. Plattan slutade fungera, hade en ny i brevlådan inom 1 vecka. Tryggt att alltid kunna se hemmet visa iphonen. Bra att själv kunna avgöra om det är falsk larm eller skarpt läge. Definitivt larmet för mej

av Per Ahlstrand (verifierad)

Snabb installation av en trevlig montör. Lätt att förstå och använda för alla åldrar . Jag kan verkligen rekommendera detta för andra .”

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Startkostnad 1 979 kr
Installation Installeras själv, ca 20 minuter
Leveranstid 1-2 dagar
Månadsavgift 189 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Utryckningskostnad Fria vid inbrott eller brand
Avtalstid 0 mån
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Uppkoppling Endast via bredband
Rökdetektor Ja (dina egna används men kopplas mot kameran)
Rörelsedetektor Ja
Kamera Ja (HD)
Lägsta kostnad år 1 3 247 kr
Lägsta kostnad år 2 2 268 kr

Larmkollens Betyg:

Gardio’s produkt är lite av en udda fågel i sammanhanget. Istället för att vara uppbyggt som mer klassiska hemlarms produkter så som exempelvis Securitas eller Sector Alarm (som har inbrott, brandlarm och vattenlarm samt jobbar med olika andra detektorer som tillbehör) så är Gardio mestadels en väldigt avancerad HD kamera som hjärtat i systemet.

Vi gillar att du själv kan kontrollera vad som händer i huset via “live”-kameran och agera vid behov. Väljer du till Trygg+ så får du en tryggare lösning och är inte beroende av att själva agera vid larm.

Sammanfattningsvis: Ett väldigt intressant alternativ för dig som främst är intresserad av ett uppkopplat inbrottslarm och själv vill bevaka ditt hem via appen.

För att ta del av rabatten använd formuläret här.

Plus:
  • Högupplösta "live" kameror
  • Låg månadsavgift
  • Bra och snabb support
  • Utökas enkelt med fler kameror
Minus:
  • Endast kameraövervakning
  • Begränsade möjligheter att bygga ut med fler komponenter

Gardio jämfört med..

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 1 979 kr

Väktartjänst:

Mån.avgift: 189 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

3 247 kr

Lägsta kostnad år 2:

2 268 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 995 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 583 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr