Gardio – Innovativ kameralösning

Låg månadskostnad och enkel installation utmärker larmet från Gardio. Däremot saknar det flera funktioner som de flesta andra mer traditionella hemlarmslösningar har. Larmet är självövervakat men har avtal med Nokas larmcentral, kunden väljer själv om väktare ska skickas vid varje enskilt tillfälle. Fundera noggrant runt era behov innan ni väljer Gardio, det kan antingen vara helt rätt eller väldigt fel beroende på era behov.

Vi gillar; Snabb och enkel installation, HD live kamera (ej video), enkel och tydlig app, bra feedback från kunder, låga startkostnader och ingen inlåsning i långa avtal

Vi gillar inte; Självövervakat – kunden måste alltid själv påkalla väktare (enkelt via appen), batteribackup är tillval, sabotageskydd saknas, ingen utbyggnadsmöjlighet

Priser – låg månadskostnad för larm med väktartjänst

Månadskostnad 189 kr inklusive koppling till Nokas larmcentral, kunden måste dock själv övervaka larmet och påkalla väktare vid behov.

Startkostnaden är 1 979 kr. I det ingår 1 st HD-kamera, 1 st larmpanel, 1 st centralenhet och larmdekaler.

Vanliga brandvarnare går att använda genom att Gardio’s produkt lär sig förstå hur dina brandvarnare låter.

Kamerorna som används är högupplösta och kostar 1 189 kr styck. Gardio rekommenderar 1-2 kameror för lägenheter och radhus, eller 3 kameror för en normalstor villa.

Installation för den som bor i Stor-Stockholmsområdet för 1290 kr

Funktionalitet – allt bygger på kameror

Det larmpaket Gardio säljer är inte särskilt omfattande i grundutförandet. Systemet bygger uteslutande på uppkopplade kameror och det medföljer inga magnetkontakter eller ordentliga sirener. Det går ej heller att bygga ut med sådant som man kan normalt förvänta sig så som utomhussiren, läckadetektor, glaskrossdetektor mm.

Om du ej behöver ett fullständigt skalskydd kan det här bli en billig lösning. Med Gardios HD kameror kan du enkelt titta in i ditt hem när du är borta och se vad som händer. Något traditionella larm med kameradetektorer sällan erbjuder.

Begränsade möjligheter att bygga ut larmet

Larmet kommunicerar enbart via bredband och har alltså ingen redundans om strömmen går. De flesta traditionella larm har inbyggd batteribackup och GSM som sekundär kommunikationskanal. Det är dock möjligt att köpa till batteribackup från Gardio till både kameror och routern.

GSM-Modul  finns att köpa som tillval för 198 kr i startkostnad plus 59 kr i månaden för 3G/4G abonnemanget.

Ingen bindningstid

Gardio har ingen bindningstid och endast tre månaders uppsägningstid vilket gör att man inte behöver känna sig inlåst och larmet är mycket enkelt att ta med sig om man skulle flytta.

Om kameran

Kameran är kärnan i systemet och skiljer sig väsentligt från andra kameradetektorer som vanligen ingår i hemlarm. Med Gardio kan man se live via mobilen eller webben hur det är i bostaden. Bilderna är krypterade för din säkerhet. Kameran har både husdjursfilter, mörkerseende och motorstyrning.

Bildkvaltié HD-upplösning (1280×720)
Linstyp Vindvinkel (2.6mm)
Trådlöst nätverk wifi med WPA2 kryptering
Mörkerseende IR 10-12 meter
Brandvarnarmottagare känner av ljudet från befintliga brandvarnare

Exempelbild tagen direkt från Gardios kamera

Installation

En av fördelarna med att Gardio har så komponenter är att det är väldigt enkelt och snabbt att installera. Som vanligt är det viktigt att man är noggrann och monterar komponenter på ett sådant sätt att de är svåra att sabotera. Monteringsanvisningar finns både i skriven form och i video-format.

Det går även att köpa installation för den som bor i Stor-Stockholmsområdet för 1290 kr

Tillbehör

Som vi redan skrivit är det begränsat med tillbehör men något vi verkligen rekommenderar är att om man väljer Gardio är att köpa till batteribackup till både kameran och routern.

 

Vad händer när larmet går?

Gardio använder Nokas larmcentral. På de orter där Nokas inte har täckning tillkommer en kostnad på 50 kr för att koppla in till Securitas väktare, ta kontakt med Gardio via formuläret för att ta reda på om ni bor inom Nokas täckningsområde eller inte.

Fria utryckningar vid inbrott och brand

Gardio erbjuder fria utryckningar vid inbrott och brand, vid falsklarm debiteras 990 kr. Eftersom det alltid är kunden som påkallar väktare är risken för falsklarm minimal.

Kontakten med Gardio sköts via ett och samma nummer, som hanterar både försäljning, kundtjänst och vidarebefordring till larmcentral. På hemsidan och via mobilappen får du tillgång till tjänsten ”Mina sidor”, där du kan följa precis vad som händer med ditt larm.

Vad säger andra om Gardio?

  • Smarto.se –  4.4/5
  • Tidningen M3 – 6/10
  • Smartson 73 %

Betyg från Larmkollens kunder:

gardio Genomsnittligt betyg: ★★★★★ 5 från 4 kunder
5 1

★★★★★
5 5 1
Får alltid snabbt svar om det uppstår problem och det är aldrig problem att få nya larmdelar om något har gått sönder.

★★★★★
5 5 1
Fantastisk support och alltid snabba. Slarvade bort väggfästet, Inga problem. Dom skickar en ny på studs. Plattan slutade fungera, hade en ny i brevlådan inom 1 vecka. Tryggt att alltid kunna se hemmet visa iphonen. Bra att själv kunna avgöra om det är falsk larm eller skarpt läge. Definitivt larmet för mej

★★★★★
5 5 1
Snabb installation av en trevlig montör. Lätt att förstå och använda för alla åldrar . Jag kan verkligen rekommendera detta för andra .

★★★★★
5 5 1
Bra pris och utomordentligt bra samt snabb service. Jag gillar att man inte behöver ringa för att få kontakt med de. I dagens samhälle så sparar vi tid med att kunna kontakta via nätet och det är inga problem med det när det gäller Gardio, de är moderna helt enkelt.

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad 0 kr
Startkostnad 1 979 kr
Installation Ingår ej (ca 20 minuter)
Leveranstid 1-2 dagar
Månadsavgift 189 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår
Utryckningskostnad Fria vid inbrott eller brand
Avtalstid 0 mån
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
Uppkoppling  Endast via bredband
Rökdetektor Ja (dina egna används men kopplas mot kameran)
Rörelsedetektor Ja
Kamera Ja (HD)
Lägsta kostnad år 1 3 247 kr
Lägsta kostnad år 2 2 268 kr

Larmkollens Omdöme:

Gardio’s produkt är lite av en udda fågel i sammanhanget. Istället för att vara uppbyggt som mer klassiska hemlarms produkter så som exempelvis Securitas eller Sector Alarm (som har inbrott, brandlarm och vattenlarm samt jobbar med olika andra detektorer som tillbehör) så är Gardio mestadels en väldigt avancerad HD kamera som hjärtat i systemet.

Vi gillar att du själv enklare kan kontrollera vad som händer i huset via “live”-kameran och agera vid behov. Helst hade vi dock sett att om kunden inte gjorde något så skulle det automatiskt gå till en bemannad larmcentral.

Sammanfattningsvis: Ett väldigt intressant alternativ för dig som främst är intresserad av ett uppkopplat inbrottslarm och själv vill bevaka ditt hem via appen.

Läs mer på www.gardio.se

(OBS! för att få tillgång till den extra Larmkollen Rabatten krävs att ni använder våra formulär här på Larmkollen.se)

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Offert med rabatt

Plus:
  • Högupplösta "live" kameror
  • Låg månadsavgift
  • Bra och snabb support
  • Utökas enkelt med fler kameror
Minus:
  • Endast kameraövervakning
  • Begränsade möjligheter att bygga ut med fler komponenter
  • Självövervakat - kundens ansvar att påkalla väktare
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.