Test: Somfy One – kamera med ambitioner

Somfy One är en smidig övervakningskamera med god bildkvalité och utmärkta utbyggnadsmöjliggheter så som brandvarnare, brytkontakter extern siren mm. Somfy One stödjer även rösttjänster så som Amazon Alexa, Google Assistant såväl som att den har stöd för IFTTT som gör de enkelt att koppla ihop med andra produkter i de smarta hemmet.

Till skillnad från många andra övervakningskameror sticker Somfy One ut med dess utmärkta utbyggnadsmöjligheter som matchar ett enklare hemlarm. Det går i dagsläget inte att koppla in en bevakningstjänst utan vid eventuell händelse får man själv en notis och får agera beroende på vad som hänt. Det finns en batteribackup på ca 6 timmar om strömmen skulle brytas men i övrigt kräver den fast inkoppling till elnätet vilket gör den lite mindre flexibel att installera än exempelvis Netgear Arlo. Installationen i övrigt är extremt enkel och sköts via smartphone app.

Uppdaterade priser på Somfy One

Tillbehör

Uppdaterade priser

Uppdaterade priser

Uppdaterade priser

Somfy One funktioner?

Övervakningskameran i sig är “smart” och ska kunna avgöra om det är ett djur eller en människa som rör sig, något vi tyvärr själva ej kunnat testa hur bra de fungerar. Den har en högtalare och mikrofon som gör att de går att prata med den som löser ut larmet, något som fungerar snabbt och enkelt utan större fördröjning.

Om ni redan har vanliga brandvarnare hemma kan ni lära Somfy hur dessa låter så att den även kan larma vid brand. Använder ni de utsökta Nest Protect så kan ni sätta ihop dessa via IFTTT.

Det finns en liten men relativt kraftfull inbyggd siren som låter i 90 dB, tillräckligt för att vara störande men absolut inte tillräckligt för att göra det olidligt för en eventuell inbrottstjuv att vara i rummet.

För vem?

Så för vem lämpar sig Somfy One bäst? Antingen för den som vill ha en smidig och relativt snygg övervakningskamera som gör ett överlag mycket gott jobb. Eller för dig som anser att de räcker utmärkt att övervaka ditt hem själv och klarar dig utan en professionell larmcentral men gärna vill bygga ut larmet med fler sensorer och få en bra koppling till de smarta hemmet.

Specifikationer för Somfy One
UpplösningFull HD video sensor 1080p / 30 fps
SynfältVidvinkel 130° (diagonal)
Mörkerseende6 m med mekaniskt infrarött filter
Wifi802.11 b/g/n
EthernetNej
LjudInbyggd högtalare och mikrofon
SirenJa, 90dB+
Lokal lagringNej
MolntjänstJa
IP-Klass-
Temperaturtålighet-
StrömkällaVägguttag
Motordrivet objektivNej
Digital zoom-
RörelsedetekteringJa
Aktivitetszoner-
MonteringBordsplacering
Tål utomhusNej
Smarta hem
ÖvrigtHusdjursvänlig

Vad vi gillar med Somfy One – Larmkollens testbetyg

Vi gillar den höga ambitionsnivån från Somfy, ett enkelt och smart “hemlarm” som bygger på en kamera med modern teknik för kunden som vill ha ett enkelt hemlarm utan månadskostnad. Vi hade önskat bättre mörkerseende och möjlighet ett en bevakningstjänst/larmcentral.

Uppdaterade priser på Somfy One

Skriven av: Stefan Tärnell
Artikeln är senast uppdaterad: 2020-05-25

Stefan Tärnell är grundade av Larmkollen. Han har jobbat med prisjämförelsesajter de senaste 15 åren. Stefan har under många år testat hemlarm och säkerhetsprodukter samtidigt som han är ansvarig för utvecklingen av Larmkollen.
📧 Kontakt
Dela den här artikeln?

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter