Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: TP-Link Kasa Smart Cam Outdoor (KC200)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
TP-Link Kasa Smart Cam Outdoor

KC200 är en övervakningskamera som fungerar lika bra inomhus som utomhus. Brett synfält, mycket bra bildkvalité och 2 dagars fri molnlagring via TP-Link / Kasa Smart. Mycket pedagogisk installation och föredömligt bra smartphone app gör den till ett intressant val.

Övervakningskameran Kasa Smart Cam Outdoor KC200 är IP65 klassad vilket gör att den klarar av regn och damm och kan med lätthet placeras utomhus. Trots det är kameran liten och relativt asketiskt till utseendet, den smälter med andra ord enkelt in i en hylla eller mot en vit vägg/tak.

Vi imponeras över mycket bra videokvalité, framförallt i dagsljus men även godkänd kvalité i mörker. Det är tacksamt att det bjuds på 2 dagars fri molntjänstlagring som inte tvingar in kunden i ett månadsabonnemang.

Med TP-Link KC200 har man möjlighet att enkelt ställa in flera aktivitetszoner på ett mycket flexibelt så du kan bevaka rätt område. Det är extra viktigt när det kommer till utomhusmiljöer. Reglerna för kameraövervakning är noga med att inte rikta och spela in utanför den egna tomten.

Installation – exemplariskt enkelt

blank
Vad som ingår i boxen. Notera att USB sladden är fast monterad i kameran.

TP-Link KC200 erbjuder en av de mest pedagogiska och enkla installationer vi vart med om. Man får god hjälp med både inställningar och hur man kan placera kameran på rätt sätt.

Jämfört med en något billigare övervakningskamera är faktiskt det mesta bättre med KC200. Bättre app, bättre bild och mer funktioner (som faktiskt är användningsbara). Ett exempel är att när rörelsesensor löser ut så får du en notis med bild direkt på din Apple Watch och inte bara en notis som annars är standard.

Bildkvalitén är överlag mycket bra som ni kan se på våra exempelvideos. I de mörkaste situationerna när IR belysningen behövs kan det ibland bli svårt att urskilja exakta detaljer.

Synfältet är väldigt brett med 130° vilket vi verkligen gillar, det gör att kameran med lätthet kan ställas i mindre rum och ändå få med stora delar av rummet i bilden.

Kamerans ansluts till internet via wifi och erbjuder ingen möjlighet till att koppla in en ethernet kabel. Vi har upplevt snabb mottagning och att den fungerar väl med både gamla och nya routers.

Det finns både högtalare och mikrofon på kameran vilket gör att det går att ”ringa in” till kameran och prata med den personen som är där via appen. Funktionen fungerar överlag bra men ibland har vi varit med om att ljudkvalitén kan bli något lidande och låta lite metalliskt.

Den inbyggda sirenen låter i ca 90 dB vilket helt klart är irriterande högt men inte tillräckligt för att avbryta en inbrottstjuv.

Det finns ingen lokal lagring i KC200 vilket är ett minus men det vägs delvis upp av den molnlagring som erbjuds. Det ingår 2 dagars fri molnlagring från Kasa Smart och vi upplever att det är snabbt att strömma live från kameran såväl som att hämta klippen.

Kameran är gjord för utomhusbruk och är klassad till IP65. Den behöver monteras nära ett eluttag (sladden som medföljer är 3 meter). Fästet är magnetiskt och när den väl är på plats är det mycket smidig att ställa in exakt vinkel för kameran.

Att ställa in aktivitetszoner är mycket enkelt och zonerna går att sälla in flexibelt till antal och form. KC200 har valt ett system där du väljer vad du vill övervaka, inte vad du inte vill övervaka.

KC200 aktivitetszoner

Det finns bra med inställningsmöjligheter när det kommer till notiser och integritet. Först och främst kan man ställa in ett fast schema när kameran skall vara igång t.ex. mån-fre 9-17.00. Eller om man för den delen föredrar att aldrig få notiser. Det går att begränsa till en notis per femte minut. Tyvärr finns ingen geo-fencing som automatiskt avaktiverar kameran när man kommer hem.

När det kommer till integritet så går det att ställa in vad som skall spelas in och om man t.ex. inte vill ha med ljud på inspelningen. Det går också att finjustera på hur små rörelser den ska reagera på. Med standardinställningarna har vi inte haft några problem med falska larm på grund av fönster eller växter som rör sig.

Inspelningen kan även aktiveras när ljud hörs om man så vill. I dagsläget finns ingen AI funktionalitet för att avgöra om det är personer, husdjur eller annat som är i bilden.

blank
Specifikationer för TP-Link KC200
UpplösningHD 1080P
Synfält130°
MörkerseendeJa, infrarött
WifiJa, 2.4GHz, 5GHz
EthernetNej
LjudTvåvägs kommunikation
SirenJa
Lokal lagringNej
MolntjänstJa, 2 dagar fritt
IP-KlassIP65 (regn och damm)
Temperaturtålighet-20°C~43°C
StrömkällaUSB 5V (adapter ingår)
Motordrivet objektivNej
Digital zoomNej
RörelsedetekteringJa, ljud och rörelse
AktivitetszonerJa, mycket flexibla
MonteringBord eller vägg
Tål utomhusJa
Smarta hemGoogle Assistant, Alexa och IFTTT
Övrigt-
TP-Link KC200 Test
  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
  • Prisvärde
4.5

Sammanfattning - TP-Link KC200

KC200 är en mogen övervakningskamera som har en snabb och enkel app med tillräckligt mycket funktioner för de flesta användare. Kameran fungerar lika bra utomhus som inomhus och kan spela in filmer med god kvalité.

Vi hade gärna sett personigenkänning och möjlighet att automatiskt stänga av kameran när man kommer hem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Senaste artiklar