Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: Logitech Circle View – Apple HomeKit kameran

Logitech Circle View

Logitech Circle View 3 är en Apple HomeKit exklusiv kamera av hög kvalité för dig som använder Apples ekosystem. Att den är exklusiv för HomeKit betyder helt enkelt att du måste ha HomeKit för att använda kameran. Fördelarna med det är många då det blir otroligt enkelt att installera och komma igång. Kameran kan sedan enkelt kan jobba tillsammans med dina andra HomeKit saker. Har du inte HomeKit och helst en 200GB prenumeration på iCloud är detta ingen övervakningskamera för dig.

Nyckel specifikationer:

  • 180° vidvinkel objektiv
  • Stabil konstruktion med IP64 klassning (både inomhus och utomhus)
  • 10-dagars lagring av video med iCloud 200GB plan
  • Smart detektion av människor, djur och fordon
  • Trygg lagring i iCloud som bara du kommer åt

Installation – bara för Apple HomeKit

Logitech Circle View - Vad som är i lådan

Det tål att repeteras, Logitech Circle View fungerar endast med Apple HomeKit. Så då går vi vidare. Att installera Circle View kunde inte vara lättare. Öppna HomeKit, klicka på lägg till, skanna QR koden och direkt så hittas. Inom 1-2 minuter gjort alla nödvändiga inställningar och övervakningskameran är redo för att användas. Dvs du behöver inte ladda ned någon ny app eller skapa något nytt konto.

Logitech Circle View installation steg 1

Apples HomeKit precis som andra smarta hem system bygger på rumsindelning så det första valet du gör är att välja i vilket rum kameran skall vara i.

Logitech Circle View installation steg 2

Det finns två huvudscenarios att ställa in ”Hemma” och ”Borta” utöver det finns även en tidsfaktor så som ”När som helst”, ”Under dagen”, ”På natten”, ”Specifika tider”. Vanligtvis ställer du in att den skall spela in aktivitet om något händer när du inte är hemma och kan då välja om det är vilken rörelse som helst eller om den bara skall spela in när den upptäcker t.ex. människor. De här alternativen känns bra och tydliga och det är svårt att göra fel och självklart går det snabbt och enkelt att ändra alternativen om du inte skulle känna dig nöjd.

Något som blir extra enkelt och fungerar klanderfritt är att sätta upp en serie händelser så som att förutom att spela in video även tända dina lampor t.ex.

Home Kit

Men däremot saknas i nuvarande version av HomeKit aktivitets zoner, det är alltså inte en begränsning i kameran i sig utan i Apples app. Om Apple skulle uppdatera med stöd för zoner i framtiden är det rimligt att även Circle View kommer fungera med dessa. Zoner kan vara bra för att undvika onödiga notiser baserat annat som rör sig, så som gardiner vid ett öppet fönster. Sättet att komma runt detta är att bara skapa händelser när kameran ser människor, djur och fordon. Tyvärr har jag inte testat på djur och fordon men kameran klarar av att känna igen människor mycket bra (obs ej ansiktsigenkänning).

Logitech Circle View i vardagen

Logitech Circle View sida

Om du ställer in kameran att bara spela in när något händer om du inte är hemma är det efter ett tag lätt att glömma bort att du har kameran igång. Däremot fungerar allting helt sömnlöst med geofencing och så länge alla i ert hushåll är med i ert ”Hem” i HomeKit skickas inga onödiga notiser.

Att se videos från kameran görs från Home Kit (Hem appen) i Apples system. Det betyder att du kommer åt videon från din telefon, din dator, din iPad och din Apple TV och kan snabbt se vad som händer. Snabbheten är verkligen ett stort plus för iCloud, det är mycket snabbare än t.ex. Google Nest och Arlo.

Sedan om du vill spara videos eller dela är det lika enkelt som allt i Apples värld, dvs ett klick bort och välj hur du vill dela.

Däremot om du skulle du vilja montera Circle View utomhus är det lite begränsat av den korta sladden, bara är 3 meter lång, som ej går att byta. Själva strömadaptern måste vara monterad inomhus då den inte är vattentålig.

Bildkvalité dag och natt

I dagsljus upplever vi att kameran ger mycket bra bildkvalité med det enda minuset att det väldigt breda synfältet skapar en ordentlig ”fish-eye” effekt som ni kan se på de böjda väggarna i våra exempel. Även kvalitén i mörker är fullt godtagbar även om Apple själva säger att räckvidden är 4.5 meter så upplever vi att det går mycket bra på även längre håll än så.

Specifikationer för Logitech Circle View
Upplösning1080P
Synfält180°
MörkerseendeJa
WifiJa, 2.4GHz
EthernetNej
LjudJa, 2-vägs
SirenNej
Lokal lagringNej
MolntjänstEnbart via iCloud, 200GB planen krävs för 10 dagars lagring av video
IP-KlassIP64
TemperaturtålighetIP64
StrömkällaMikro-USB, för inomhus montering.
Motordrivet objektivNej
Digital zoomNej
RörelsedetekteringJa, personer, fordon och djur
AktivitetszonerNej
MonteringVägg, bord
Tål utomhusJa
Smarta hemApple HomeKit
Övrigt"End to end" kryptering
Logitech Circle View Test
  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
  • Prisvärde
4.1

Logitech Circle View Test

Snygg, enkel att installera och fungerar perfekt i en Apple Home Kit miljö. Begränsningarna kommer mer från Apple Home Kit än själva kameran i sig. För dig som söker en övervakningskamera för ditt Apple ekosystem är detta ett mycket bra alternativ.

Minus för att sladden ej går att byta samt att det i dagsläget inte finns stöd för aktivitetszoner.

Senaste artiklar

blank

Test: Arlo Pro 4

Arlo Pro 4 är den senaste modellen i Arlos Pro serie har nya spännande funktioner och en upplösning som närmar

Läs Mer »