Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: Arlo Essential Indoor Camera

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Arlo Essential Indoor Camera är en kamera från basutbudet som tar hänsyn till din integritet. Här får du enkelheten och driftsäkerheten Arlo är förknippad med utan att behöva vara oroad för om någon tittar på dig.

Enkelheten i installation och handhavande är lite av Arlos signum. Essential Indoor Camera är inget undantag utan är till och med smidigare än många andra av deras kameror. Den kräver nämligen ingen hubb och har inte ens ett batteri inbyggt. Det betyder att när du väl har installerat den har du ingenting att ta hänsyn till mer än att den har ström till sin usb-port och att ditt WiFi fungerar.

Nyckelspecifikationer: 

  • Lätt installation och handhavande
  • Integritetsskydd
  • Drivs med Usb-kabel
Uppdaterade priser via Prisjakt

Arlo Smart

För att kunna använda denna kamera på ett vettigt sätt krävs ett abonnemang på Arlo Smart, vilket du bör ha med i din kostnadsberäkning för övervakningskameran. Utan abonnemanget har denna kamera ingen möjlighet till molnlagring av video och har du ingen Arlo hubb sedan tidigare kan den heller inte lagra video lokalt. Det enda den kan göra då är att ge dig en notis om något rör sig framför kameran och agera som ett direktsänt tittöga. Abonnemanget kostar från 29kr/mån. Då man inte har något annat alternativ förutsätter resten av testet att man har ett aktivt abonnemang.

I abonnemanget ingår 30dagars molnlagring, igenkänning av personer/fordon/djur/paket, aktivitetszoner, rika notiser och igenkänning av rök/-CO larm

blank

Integritet

Att ha kameror placerade i sitt eget hem känns fel om du inte har full koll på vem som kan komma åt videoströmmen. Jag har aktivt valt att inte ha kameror inomhus då jag värnar om min och min familjs integritet. Det är ju trots allt ett företag som sköter all analysering av vad din kamera ser och hur ska man veta vem som kan kika in på den videoströmmen?

Med Essential Indoor kan du dock känna dig trygg. Har du sagt att kameran ska vara inaktiv fälls ett vitt lock ner framför kameralinsen. Att det är vitt är för att du enkelt ska se att den är inaktiv så att du inte behöver oroa dig för att någon tittar på dig. Aktiveras kameran ger den dessutom ifrån sig ett distinkt ljud när linsskyddet fälls bort.

Om du vill titta i kameran från appen krävs det att du verifierar dig med inloggning eller biometri (i mitt fall med Face-Id) för att säkerställa att obehörig överervakning inte sker.

Rök och CO-larm avkänning

En ny och riktigt smart funktion för en inomhuskamera är avkänningen av larm från en brandvarnare eller ett kolmonoxidlarm. Placerar du kameran inom 60cm från dessa enheter kan den varna dig för utlöst larm via appen, så att du kan vända hem och avstyra en eventuell brand innan den tar sig. Om ditt rök- /CO-larm är av nyare modell och följer branchstandard T3 eller T4 ska kameran känna av mönster i larmsignalen vilket gör att du kan montera den längre bort. Men var noga med att testa denna funktion innan du förlitar dig på den.

Enkel installation utan underhåll

Installationen är superenkel som sig bör med Arlos kameror. Ladda ner appen på sin smartphone och stoppa sladden i väggen alternativt ett Usb-uttag i närheten. Tryck på ”lägg till kamera” i appen och följ instruktionerna för att konfigurera basinställningarna som WiFi och brandvarnardetektionen. Essential Indoor har inget batteri utan drivs direkt genom en USB kabel, så den lämpar sig ypperligt för fast installation på oåtkomliga ställen.

blank

Bildkvalitet och funktioner

En hyfsad kamera med upplösningen 1080p och mörkerseende. Tvåvägs ljud så att du kan tala med eventuella inkräktare eller kanske till och med hantverkaren. Rök och CO-larms avkänning så att du kan bli varse om det börjar brinna eller om farlig gasutveckling förekommer samt en inbyggd siren för att skrämma bort inkräktare och varsla grannar.

Funktionerna som aktivitetszoner, igenkänning av personer, paket och djur finns också. Dessa funktioner känns dock mer relevanta på en utomhuskamera och inte på en kamera vars enda uppgift är att bevaka ett låst hem när ingen är hemma.

Appen

Arlo har många år i branchen och det märks på hur välputsad och lättnavigerad appen är. Du har inställningarna strukturerat med tydliga menyer, filmklippen sorterade i en kalendervy och fliken ”lägen” där du kontrollerar hur och när din kamera ska vara aktiv. Du kan schemalägga kamerans beteende eller använda dig av geofencing för att deaktivera kameran när du kommer nära hemmet. Snyggt, enkelt och stabilt.

Sammanfattning

Integritetsskyddet i Arlo Essential Indoor är den stora säljpunkten. Jag som aldrig har kunnat tänka mig en inomhuskamera i mitt eget hem har skiftat i min uppfattning. Här ser jag klart och tydligt att det är jag som har kontrollen över mitt privatliv. Smidigheten och driftsäkerheten gör att detta är en produkt som förhoppningsvis aldrig kommer att märkas av, men gör den det kan den få dig att komma lindrigt undan från både från brand och stöld. Det jag däremot ogillar är att jag tvingas ha ett abonnemang för att det hela ska fungera, men med det relativt låga inköpspriset kanske man kan gå med på det.

Specifikationer för Arlo Essential Indoor
Upplösning1080p
Synfält130°
MörkerseendeJa
Wifi2,4Ghz
EthernetNej
Ljud2vägs
SirenJa
Lokal lagringNej
Molntjänstfr. 29kr/mån
IP-Klass-
Temperaturtålighet-
Strömkälla5v (micro USB)
Motordrivet objektivNej
Digital zoom12x
RörelsedetekteringJa
AktivitetszonerJa
MonteringInbyggt bordsställ/väggfäste
Tål utomhusNej
Smarta hemAlexa, Google
ÖvrigtIntegritetsskydd
Uppdaterade priser via Prisjakt
Arlo Essential Indoor Camera
  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
  • Prisvärde
4

Sammanfattning: Arlo Essential Indoor Camera

De unika säljpunkterna för Arlo Essential Indoor är dess integritetsskydd samt dess möjlighet att känna av när brandvarnaren ljuder. Kameran bjuder på en helt okey bild i full-hd och smidigt underhållsfritt handhavande. Det som drar ner är smartabonnemanget som tickar pengar månad efter månad

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Senaste artiklar