Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: Ring Stick Up Cam Battery – allsidig och prisvärd

Ring Stick Up Cam Battery

Ring Stick Up Cam Battery är kameran som är duktig på mycket. Batteriet räcker länge, bra bildkvalité dag som natt och den klarar väder och vind. Få övervakningskameror är så allsidiga som Ring och de även till ett mycket attraktivt pris.

Ring ägs numera av Amazon och i USA och Kanada säljer de även renodlade hemlarm med koppling till en bemannad larmcentral. I Sverige finns några produkter till salu så som dörrklockan med video som blivit relativt populär i Sverige. Vi har utvärderat Stick Up Cam som egen produkt och inte som en del av ett helt Ring hemlarm.

För dig som har ett hemlarm och vill komplettera med en övervakningskamera med live view är Ring ett intressant alternativ. Den är smidig att installera och bjuder på en bra och enkel app för att kontrollera kameran.

För att kunna spara klipp behöver man ett abonnemang som kostar från €3/månad. Är man bara intresserad av att se ”live view” läget så är det kostnadsfritt.

Ring Stick Up Cam finns även som version utan batteri men i övrigt samma kamera för den som är intresserad av det.

Men just att den har ett stort batteri är en av finesserna, den är snabb att komma igång med och placeras enkelt på en hylla eller monterad på en vägg. Vi tror att det här är en övervakningskamera som många skulle kunna tänka sig att ta med på semestern.

Ring Stick Up Cam Battery funktioner?

Förutom batteridriften och den nätta storleken så får man med Ring även full-HD video, tvåvägs prata funktion, montering både inne och ute, push notiser vid händelser och nattläge.

Ring har direkt stöd för koppla ihop med flertalet produkter och indirekt via IFTTT. Den har stöd för röstassistenten Alexa men ej Google Home i dagsläget.

Via appen kan man ställa in fyra olika rörelsezoner, om man t.ex. vill blockera bort rörelser från ett fönster eller liknande.

I appen går det även att ställa in hur känsligt rörelseläget skall vara, i våra tester upplever vi standardläget som bäst

blank

Exempelbilder

blank

Specifikationer för Ring Stick Up Cam Battery
UpplösningFull HD video sensor 1080p / 30 fps
SynfältVidvinkel 115° (horisontellt)
MörkerseendeJa
Wifi802.11 b/g/n (2.4GHz)
EthernetNej
LjudInbyggd högtalare och mikrofon
SirenNej
Lokal lagringNej
MolntjänstJa, från €3 / månad
IP-KlassIPX5
Temperaturtålighet-20C - 49C
StrömkällaLaddningsbart batteri
Motordrivet objektivNej
Digital zoomNej
RörelsedetekteringJa
Aktivitetszoner-
MonteringVägg eller bord
Tål utomhusJa
Smarta hem
Övrigt-
Prisvärt budgetalternativ
  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
  • Prisvärde
3.4

Sammanfattning

En prisvärd övervakningskamera som klarar sig lika bra utomhus som inomhus, enkel att montera eller ställa på en hylla. Med en funktionsfylld app som är enkel att använda och strålande bildkvalité är detta en övervakningskamera vi varmt kan rekommendera.

Minus för; att abonnemang krävs för att lagra bilder och videos via Rings molntjänst, svag wifi-mottagning, USB-C laddning, och geofencing.

 

Senaste artiklar

blank

Test: Arlo Pro 4

Arlo Pro 4 är den senaste modellen i Arlos Pro serie har nya spännande funktioner och en upplösning som närmar

Läs Mer »