WeBeHome – Med Z-Wave för hemmafixaren

Om du utöver hemlarm också vill ha funktioner för ett smart hem är WeBeHome ett intressant alternativ då det utnyttjar Z-wave-standarden. Startpriset är högt men utslaget över flera år blir kostnaden bland de lägre på marknaden. Uppkopplingen till Securitas larmcentral är tillval. Systemet kan byggas ut med ett stort antal olika komponenter.

Vi gillar; Smartbox med Z-Wave ingår, klassledande utbud av tillbehör, valfri koppling till Securitas larmcentral, en dröm för den teknikintresserade hemmafixaren
Vi gillar inte; Gillar du inte teknik gör du bäst att välja annat larm, något hög startkostnad (delbetalning möjlig)

WeBeHome har tagit fram ett speciellt paket för Larmkollens besökare som är relativt jämförbart med övriga larmföretags startpaket. Följande ingår i Larmkollen Larmet:

Produkt Antal
Larmbox 1 st
Smartbox 1 st
Fjärrkontroll 1 st
Rörelsedetektorer (husdjur 18 kg) 2 st
Magnetkontakt 1 st
Brandvarnare 1 st
Larmskylt 1st
Larmdekaler 6 st
Premium abonnemang 3 månader
Pris 5 699 kr
Securitas Larmcentral (startkostnad) 800 kr
Securitas Larmcentral (månadskostnad) 205 kr
Securitas Larmcentral (avtalstid) 24 mån

Produkterna du köper från WeBeHome blir du faktiskt ägare till, vilket är allt annat än en självklarhet i branschen.  Med det sagt blir startkostnaden mycket högre än många andra lösningar.

Tillval och extratjänster

WeBeHome utmärker sig med ett mycket brett urval av extrakomponenter och tillbehör. Du kan bygga ut larmet med ett stort antal detektorer och sensorer, även mer ovanliga varianter som t.ex. ljusdetektor, koldioxidmätare, gasläckagedetektor och en hel del annat. Priserna är konkurrenskraftiga. Exempelvis kostar en magnetkontakt 440 kr och en rörelsedetektor 790 kr. Abonnemangen har ingen uppkoppling mot larmcentral som standard, men både Basic och Premium abonnemangen kan enkelt kompletteras med koppling till Securitas Larmcentral.

Företaget erbjuder tre alternativ, varav ett är gratis. Abonnemanget Free, som förstås är det kostnadsfria alternativet, ger dig grundläggande funktionalitet via smartphone-app.

För att få bättre överblick och kontroll krävs abonnemangen Basic för 49 kr/mån eller Premium, för 99 kr/mån. I båda abonnemangen ingår mycket omfattande alternativ som exempelvis livebilder från övervakningskameran till din mobil, samt tids- och händelsestyrda åtgärder.

Produkt Pris
Magnetkontakt (upp till 3 års batteritid) +5 till +50 grader 440 kr
Magnetkontakt (upp till 7 års batteritid) -20 till +50 grader 540 kr
Rörelsedetektor (vanlig eller husdjursimmun 18kg) 790 kr
IP Kamera (D-Link DCS-935L) 990 kr
Brandvarnare 590 kr
Trådlös utomhus siren med blixtljust 1 690 kr
Fjärrkontroll  446 kr

Service och funktionalitet

En förutsättning för att få maximal nytta av larmet är att du ansluter dig till WeBeHomes internetbaserade tjänst. Ett av abonnemangen är helt kostnadsfritt men har många begränsningar jämfört med abonnemanget för 49 kr/mån. Gratisabonnemanget har en övre gräns på 20 st anslutna enheter och 4 st användare. Du får heller inte gratis tillgång till de mest tilltalande och unika funktionerna i larmet, som händelse- och tidsstyrda åtgärder, lagring av statistik eller mobiluppkoppling mot larmets kamera/kameror.

I den jämförelsevis låga månadsavgiften 49 kr/mån för abonnemanget Basic får du däremot funktionalitet som överträffar det mesta i larmväg. Z-Wave-funktionen möjliggör uppkoppling och styrning av en mycket stor mängd tillbehör. En app finns för Android och iOS som inte bara låter dig larma av/på, utan detaljstyra systemet och läsa diagram och mätvärden (med abonnemang). Någon uppkoppling mot larmcentral ingår som vi tidigare nämnt inte i något av startpaketen, men för den som vill går det att mot en extra kostnad ansluta sig till Securitas larmcentral.

Pris för Securitas Larmcentral

Startkostnad, 800 kr Månadskostnad, 205 kr (ej fria utryckningar) Avtalslängd, 24 månader Uppsägningstid (efter 24 månader), 3 månader

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad från 5 699 kr
Installation Ingår ej (installeras av kunden)
Månadsavgift 49-254 kr
Leveranstid 2-5 dagar (fri frakt)
Koppling till utryckningstjänst Ingår ej
Bindningstid Nej (abonnemang faktureras årsvis)
Uppsägningstid 24 mån om larmcentral
Mobilapp Ja
Kommunikation Via bredband
Rökdetektor  ingår
Rörelsedetektor  ingår
Lägsta kostnad år 1 5 699 kr
Lägsta kostnad år 2 588 kr

Larmkollens betyg:

Att de är något av en udda fågel i sammanhanget, med fokus på både smarta hem-konceptet och hemlarm, gör WeBeHome intressanta. Det i kombination med ett lågt pris (utslaget över flera år) och möjligheten att helt komma undan utan månadskostnad även om vi inte rekommenderar detta larm utan abonnemang. Startkostnaden är hög men på 5-10 år sikt är det klart billigare än många andra alternativ.

Perfekt för den teknikintresserade hemmafixaren

Sammanfattningsvis: WeBeHome sticker verkligen ut bland larmleverantörerna med sina, utan att överdriva, extremt flexibla larmsystem. Utseende på basenheten och kvalitén på kameran drar ned helhetsbetyget men om ni kan leva med de svagheterna och föredrar att konfigurera och installera ett flexibelt larm själva är WeBeHome något för er. Läs mer på www.m.nu

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Få offert direkt!

Namn:*true

icon-user
Telefon:*true

icon-phone
E-post: *true

icon-mail

* = Larmbolag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- * Företag med Larmkollen Rabatt

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Kontakt / Offert

Plus:
  • Z-Wave gateway och mycket möjligheter
  • Stort grundpaket
  • Friköpt
  • Valfri koppling mot Securitas larmcentral
  • Enorm valfrihet i hur man sätter ihop sitt larm
Minus:
  • Hög startkostnad
  • Mindre bra kamera
  • Inte för den som är rädd för teknik
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.