SikkertHjem S6evo – Prisvärt budgetalternativ

Sikkerthjem erbjuder ett självövervakat Wifi och GSM larm med batteribackup och billiga tillvalsprodukter. Det här är ett larm för den budgetmedvetna konsumenten. SikkertHjem finns i tre färdiga paket från 1 499 kr till 2 499 kr, med eller utan kamera. Larmet har fått höga betyg hos Truspilot och godkänt i de tester Larmkollen har utfört och i Danmark har larmet sålts i över 30 000 exemplar. Sedan 2018 har SikkertHjem gjort en ordentlig uppdatering med helt ny och mer modern hårdvara (S6evo kallar dom produkten)

Priser – Från 1 499 kr

Flertalet brukar välja ett larm kopplat till en bemannad larmcentral då det erbjuder en högre nivå av säkerhet. Ett sådant larm kommer dock alltid med en månatlig kostnad. Enligt resonemanget “någonting är bättre än ingenting” är SikkertHjem ett alternativ att fundera över.
 

Vad ingår?

Pris 2 499 kr
Larmpanel (centralenhet) 1 st
Nummerpanel 1 st
Fjärrkontroll 2 st
Nyckelbricka 2 st
Magnetkontakt 2 st
Rörelsedetektor (husdjur <25kg) 2 st

 

Två saker är värda att notera; för det första så ingår ingen rökdetektor i något av paketen och för det andra är HD Kameran varken prisvärd eller särskilt bra.

Specifikationer

Larmkollen vill uppmärksamma på sändningsfrekvensen på 433 MHz som är enkel att störa ut med störsändare för en inbrottstjuv.

Om detta är något som oroar er rekommenderar vi den här artikeln på CNET (OBS, engelskspråkig artikel) som djupdyker i ämnet och anser att oron i slutändan är överdriven.

Siren Ja (inbyggd siren: 85 dB)
Larmmottagare (SMS) 5 st
Backup-batteritid ca 5 timmar
Kommunikationsteknik 2G GSM
GSM-frekvens Quadband 850/900/1800/1900 MHz
Sändningsfrekvens 433 MHz (+/- 75 KHz)

 

Installation – Enkelt för den med bra grundkunskaper

Allting kommer välpaketerat. Bruksanvisning på engelska medföljer; svensk version går att ladda ner från SikkertHjems hemsida.

Att konfigurera och montera larmet är enkelt. Bruksanvisningen är godkänd, om än något överdetaljerad. Detta leder ibland till att det är krångligare att installera larmet än vad det borde vara.

Som med alla larminstallationer är det extremt viktigt att vara noggrann och att standardkoder byts ut och att larmkomponenterna placeras strategiskt.

Känner du dig obekväm med att installera tekniska prylar rekommenderar vi ett larm med installation, ta vårt Larmtest för att hitta rätt.

Tillval och extratjänster

Larmpaketet kan utökas med flera komponenter och det är låga priser på dessa. Tänk på att HD Kameran är medioker och relativt dyr.

Sim-kort 12 mån 359 kr
Nyckelbricka 89 kr (2 ingår i Villapaketet)
Fjärrkontroll 209 kr (2 ingår i Villapaketet)
Manöverpanel 719 kr (en ingår)
Dörr- fönsterkontakt 259 kr
Rörelsesensor 329 kr
Vibrationssensor 249 kr
Vattensensor 249 kr
Röklarm 249 kr
Inomhussiren prisuppg. saknas
Utomhussiren 499 kr
HD-kamera inomhus 1099 kr
HD-kamera utomhus 1599 kr
Smartplug 399 kr

 
Vad händer när larmet går?

När larmet går kan man välja om den inbyggda sirenen skall låta och det är möjligt att välja ljudnivå, tyst, mellan eller hög. Larmet kan också skicka SMS till fyra stycken telefonnummer. I ett sådant SMS ges information om vilken larmzon som varit utlösande.

Sirenen låter lagom högt för att göra någon irriterad men går relativt snabbt att sätta ur funktion (tex. med våld). I övrigt låter den inte tillräckligt mycket för att påkalla uppmärksamhet.

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad 1 499-2499 kr
Installation Ingår ej (installeras av kunden)
Årskostnad (SIM-kort) 359 kr
Leveranstid 2-5 dagar (fri frakt)
Koppling till utryckningstjänst Ingår ej
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM/Wifi
Rökdetektor  Tillval
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Lägsta kostnad år 1 1 499 kr
Lägsta kostnad år 2 0 kr

Larmkollens betyg:

SikkertHjem är ett billigt larm där installation och övervakning genomförs på egen hand. Larmet är av gammalt format och beprövad, men enkel, teknik används. Hårdvaran och appen är uppdaterad för 2018 och ger överlag ett mycket bättre intryck.

Ett minus är att larmets trådlösa komponenter skickar en signal över 433 MHz, vilket är en frekvens som en vanlig störsändare enkelt kan slå ut.

I Danmark har SikkertHjem funnits länge på marknaden och där har man sålt över 30 000 exemplar. SikkertHjems har getts höga betyg av användare på Trustpilot.

Sammanfattningsvis: SikkertHjem är en kompromiss för dig som söker det billigaste alternativet på marknaden men du gör samtidigt avkall på säkerheten.

Läs mer på www.sikkerhjem.se

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"marknad@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"leads@sensoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"leads@cubsecalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Pressa priset direkt!!

Med Larmkollen får du färdigförhandlade unika rabatter från några av Sveriges bästa larmbolag. Välj vilka är du intresserad av.

(*) Företag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

Plus:
  • Billigt och prisvärt
  • Mycket billiga tillvalskomponenter
  • Relativt enkel installation
  • Smartphone appen är lätt att förstå och använda
Minus:
  • Annan kamera behöver köpas till
  • Ej möjligt att koppla till larmcentral

Sikkerhjem jämfört med

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 995 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 583 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr