SikkertHjem – Prisvärt budgetalternativ

sikkerthjem

Sikkerthjem erbjuder ett självövervakat GSM larm med batteribackup och billiga tillvalsprodukter. Kort sagt ett larm för den budgetmedvetna konsumenten. SikkertHjem finns i tre färdiga paket från 1 999 kr till 3 599 kr, med eller utan kamera. Larmet har fått höga betyg hos Truspilot och godkänt i de tester Larmkollen har utfört och i Danmark har larmet sålts i över 30 000 exemplar.

Priser – Från 1 999 kr

Flertalet brukar välja ett larm kopplat till en bemannad larmcentral då det erbjuder en högre nivå av säkerhet. Ett sådant larm kommer dock alltid med en månatlig kostnad. Enligt resonemanget “någonting är bättre än ingenting” är SikkertHjem ett alternativ att fundera över.

Vad ingår?

Pris 1 999 – 3 599 kr
Larmpanel (centralenhet) 1 st
Fjärrkontroll 2 st
Nyckelbricka 2 st
Magnetkontakt 2 st
Rörelsedetektor (husdjur <25kg) 2 st
HD kamera (ej trådlös) Extra
Rökdetektor 0 st
Handbok på Svenska Ja
Klistermärken 3 st

 

Två saker är värda att notera; för det första så ingår ingen rökdetektor i något av paketen och för det andra är HD Kameran varken prisvärd eller särskilt bra.

Specifikationer

Larmkollen vill uppmärksamma på sändningsfrekvensen på 433 MHz som är enkel att störa ut med störsändare för en inbrottstjuv.

Om detta är något som oroar er rekommenderar vi den här artikeln på CNET (OBS, engelskspråkig artikel) som djupdyker i ämnet och anser att oron i slutändan är överdriven.

Siren Ja (inbyggd siren: 85 dB)
Larmmottagare (SMS) 5 st
Backup-batteritid ca 5 timmar
Kommunikationsteknik 2G GSM
GSM-frekvens Quadband 850/900/1800/1900 MHz
Sändningsfrekvens 433 MHz (+/- 75 KHz)

 

Installation – Enkelt för den med bra grundkunskaper

Allting kommer välpaketerat. Bruksanvisning på engelska medföljer; svensk version går att ladda ner från SikkertHjems hemsida.

Att konfigurera och montera larmet är enkelt. Bruksanvisningen är godkänd, om än något överdetaljerad. Detta leder ibland till att det är krångligare att installera larmet än vad det borde vara.

Som med alla larminstallationer är det extremt viktigt att vara noggrann och att standardkoder byts ut och att larmkomponenterna placeras strategiskt.

Känner du dig obekväm med att installera tekniska prylar rekommenderar vi ett larm med installation, ta vårt Larmtest för att hitta rätt.

Tillval och extratjänster

Larmpaketet kan utökas med flera komponenter och det är låga priser på dessa. Tänk på att HD Kameran är medioker och relativt dyr.

Larmpanel (centralenhet) 1 st
Fjärrkontroll  209 kr
Nyckelbricka 89 kr
Magnetkontakt  239 kr
Rörelsedetektor (husdjur <25kg)  299 kr
HD kamera (ej trådlös)  1 599 kr
GSM-SIM kort 359 kr
Klistermärken 159 kr
Trådlös knappsats 409 kr
Trådlös trygghetsknapp 209 kr
Inomhussiren (90 dB) 259 kr
Rökdetektor 209 kr
Vibrationsdetektor 209 kr
Vattendetektor 209 kr

 

Om SikkertHjems kamera och varför ni inte skall välja den

SikkertHjems kamera är en relativt standard HD kamera som överhuvudtaget inte är integrerad i larmfunktionaliteten, dvs. det finns ingen rörelsedetektor eller kommunikation mellan centralenheten och kameran. Man får helt enkelt själv sätta igång kameran när man vill. Därför är det lätt att missa den händelse som utlöst larmet.

Bilderna från kameran blir ok om ljusförhållandena är mycket bra men även då är det dynamiska omfånget ett problem.

I mörker kan kameran inte se någonting alls då den saknar infraröd funktion, något som de flesta övervakningskameror har, oavsett prisklass.

Ett mycket bättre alternativ, även om det ökar kostnaden ordentligt, är att komplettera SikkertHjems grundpaket med övervakningskameror från Netgear Arlo.

Då får ni beprövade larmfunktioner från SikkertHjem med kommunikation över GSM. Samt moderna HD kameror med IR och rörelsedetektor som kommunicerar över IP (“internet”).

Uppdaterade priser på Netgear Arlo

Vad händer när larmet går?

När larmet går kan man välja om den inbyggda sirenen skall låta och det är möjligt att välja ljudnivå, tyst, mellan eller hög. Larmet kan också skicka SMS till fyra stycken telefonnummer. I ett sådant SMS ges information om vilken larmzon som varit utlösande.

Sirenen låter lagom högt för att göra någon irriterad men går relativt snabbt att sätta ur funktion (tex. med våld). I övrigt låter den inte tillräckligt mycket för att påkalla uppmärksamhet.

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad 1 999 kr
Installation Ingår ej (installeras av kunden)
Årskostnad (SIM-kort) 359 kr
Leveranstid 2-5 dagar (fri frakt)
Koppling till utryckningstjänst Ingår ej
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM
Rökdetektor  Tillval
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Lägsta kostnad år 1 1 999 kr
Lägsta kostnad år 2 359 kr

Larmkollens betyg:

SikkertHjem är ett billigt larm där installation och övervakning genomförs på egen hand. Larmet är av gammalt format och beprövad, men enkel, teknik används.

Ett minus är att larmets trådlösa komponenter skickar en signal över 433 MHz, vilket är en frekvens som en vanlig störsändare enkelt kan slå ut.

I Danmark har SikkertHjem funnits länge på marknaden och där har man sålt över 30 000 exemplar. SikkertHjems har getts höga betyg av användare på Trustpilot.

Sammanfattningsvis: SikkertHjem är en kompromiss för dig som söker det billigaste alternativet på marknaden men du gör samtidigt avkall på säkerheten.

Läs mer på www.sikkerhjem.se

Jag vill ha personlig offert från:Vilka företag vill du ha offert från?

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.
* Företag med Larmkollen Rabatt

Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

Plus:
  • Billigt och prisvärt
  • Mycket billiga tillvalskomponenter
  • Relativt enkel installation
  • Smartphone appen är lätt att förstå och använda
Minus:
  • Trådlösa komponenterna - 433 MHz
  • Annan kamera behöver köpas till
  • Att rökdetektor saknas i grundpaketen

Sikkerhjem jämfört med

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 995 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 583 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.