Sensor Alarm – Svenskutvecklat och prisvärt

Sensor Alarm


Sensor Alarm  kommer in på larmmarknaden med en produkt som är billig, enkel att installera och utvecklad och producerad i Sverige. De ni ser på bilden är allt som behövs för att säkra upp ett hem på upp till 300 kvm. Larmet känner av lufttrycksförändringar i huset istället för att jobba med magnet och rörelsesensorer. Från 169 kr / månad utan startkostnader är detta ett larm som helt saknats på marknaden tidigare.

Vi gillar; Ingen startkostnad, prova på i 30 dagar (med fri ångerrätt), busenkel installation, billigt

Vi gillar inte; Relativt nystartat företag, begränsat i utbyggnad

Priser

Det går inte att sticka under stolen att priset är Sensor Alarms absolut främsta styrka. Du får ett larm med koppling till larmcentral för en låg månadskostnad.

Startkostnad, 0 kr (uppläggningsavgift för avbetalning)

Installationskostnad,  0 kr (installeras med hjälp av Sensor Alarm per telefon med fjärrstyrning)

Månadskostnad,  169 kr/mån för lägenhet och 199 kr/mån för villa (upp till 300 kvm). Samt 20 kr/mån för koppling till larmcentral.

Det ger en totalkostnad på 2 028 kr för första året för lägenhet utan koppling till larmcentral eller 2628 kr för villa med koppling till larmcentral.

Kostnaden löper sedan vidare på samma nivå som första året tillsvidare och avtalet förnyas automatiskt med 12 månader om kunden inte väljer att säga upp Sensor Alarm.

Tillval och extratjänster

Under 2020 kommer Sensor Alarm att lansera flertal tilläggsprodukter och tjänster (t.ex. kamera, lampor och vattenlarm) som man kan koppla till larmenhetens Smarta-Hem-funktion. Larmenheten kan redan idag kopplas till kundens befintliga brandvarnare, en smart ljudsensor hör brandvarnarens (alla brandvarnare på marknaden) siren och triggar därigenom larmet om rökutveckling eller brand uppstår. Kunden besparas både ekonomiskt samt att behöva montera upp ny brandvarnare.

Idag kan man alltså inte köpa en integrerad övervakningskamera vilket skulle lyfta kunderbjudandet. Inget krav så klart för att larmet skall fungera men något vi tror det kan finnas intresse för att komplettera med dessa när de kommer under 2020.

Larmet fungerar med era befintliga brandvarnare, den lär sig känna igen hur brandvarnaren låter.

 Larmcentral och väktare

Väktarberedskap kostar 20 kr per månad. Larmcentralen som används är Nokas. Vi skarpa larm är det fria utryckningar. Enbart vid falsklarm, där kunden lämnat sin bostad med öppet fönster eller förr debiteras kunden 2 200 kr (väktaren kontrollerar detta vid en yttre kontroll).

Kunden kan välja om larmet skall gå direkt till larmcentralen eller först till kunden som får välja om det skall kopplas vidare till larmcentral. Inställningen görs enkelt i appen vilket gör det till ett bra alternativ om man vet att man kommer vara otillgänglig och vill få professionell övervakning direkt.

Om företaget

Sensor Alarm är verksamma i Sverige och Norge och funnits sedan 2018. Sensor Alarm ägs av kända affärsprofiler (bl.a. grundaren av Bygghemma.se) som har investerat i bolaget. Tanken är att nå de på marknaden som tycker att Verisure och Sector Alarm är för dyra och idag inte väljer hemlarm.

Sensor Alarms app

Säkerhetsföretagens larmappar för smarta mobiler har blivit en allt viktigare faktor när man jämför hemlarm.

Deras app är tydlig och enkel att använda. Den har även inbyggd grannsamverkan samt "ett förvaringsskåp" för era värdesaker. Dvs att man fotograferar av och dokumenterar av de saker man har i hemmet. Något som är extremt viktigt om man skulle få inbrott och de blir ett försäkringsärende.

Betyg från Larmkollens kunder:

Sensor Alarm
Betyg:  
 2 Användare
av Camilla Nilsson

Enkelt att installera och få igång. Hade larmet länkat till mina brandvarnare också. Tyst larm då jag har hund. Enkelt att larma av och på med app i mobilen. Det som inte fungerande var att larmet gick så fort det blåste lite hårdare ute. Den känner av förändringen av lufttrycket direkt. Har fått lämna min frisör samt midsommarfirande pga falskalarm av att det blåste ute. Sagt upp abonnemanget.

av Benny Ödman (verifierad)

Bra respons och larmet fungerar jättebra och smidig app i mobilen. Väldigt enkelt och ändå skalskydd och brandlarm via egen brandlarmsdosa. Något negativt är egentligen alla dessa meddelande om inbrott runt omkring som stör. Går inte stänga av tyvärr!

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Larmtyp Friköpt & operatörslåst (går ej att låsa upp)
Startkostnad 0 kr
Månadsavgift lägenhet 169 kr
Månadsavgift villa 199 kr
Larmcentral 20 kr/ mån
Utryckningskostnad Fritt vid inbrott (annars 2 200 kr)
Avtalstid 12 månader (förlängs automatiskt med 12 månader)
Mobilapp Ja
Kommunikation GSM (Inbyggt från Telia)
Rökdetektor Nja (Använder kundens befintliga)
Rörelsedetektor Nej
Lägsta kostnad år 1 2 028 kr
Lägsta kostnad år 2 2 028 kr

Larmkollens betyg:

Vi har länge saknat larm som är billigt men ändå erbjuder koppling till larmcentral. Sensor Alarm kliver in på en plats som ingen annan har tagit på marknaden. Produkten är enkel och erbjuder en annorlunda och mindre beprövad teknik men bör definitivt inte avfärdas på grund av det.

Sammanfattningsvis: En intressant nykomlingarna på larmmarknaden i Sverige. För att förstå mer om hur larmet fungerar och om de passar er fyll i era kontaktuppgifter nedan så blir ni direkt uppringda.

Plus:
  • Ingen fast installation krävs
  • 30 dagars prova-på (ångerrätt med fri retur)
  • Låg månadskostnad
  • Väktartjänst som tillval (20kr/mån)
Minus:
  • Har inga kameradetektorer eller övervakningskameror
  • Ej lika beprövad teknik som vanliga hemlarm
  • Passar endast upp till 300 kvm