2020-10-02 12:32:45

Sensor Alarm – Svenskutvecklat och prisvärt

Sensor Alarm


Sensor Alarm  kommer in på larmmarknaden med en produkt som är billig, enkel att installera och utvecklad och producerad i Sverige. De ni ser på bilden är allt som behövs för att säkra upp ett hem på upp till 300 kvm. Larmet känner av lufttrycksförändringar i huset istället för att jobba med magnet och rörelsesensorer. Från 169 kr / månad utan startkostnader är detta ett larm som helt saknats på marknaden tidigare.

Fördelar: Ingen startkostnad, prova på i 30 dagar (med fri ångerrätt), enkel installation

Nackdelar: Relativt nystartat företag, begränsat i utbyggnad, ej lika beprövad teknik som vanliga hemlarm, produkten är ej certifierad av SBSC

Priser

Det går inte att sticka under stolen att priset är Sensor Alarms absolut främsta styrka. Du får ett larm med koppling till larmcentral för en låg månadskostnad.

Startkostnad: 0 kr (uppläggningsavgift för avbetalning)

Installationskostnad: 0 kr (installeras med hjälp av Sensor Alarm per telefon med fjärrstyrning)

Månadskostnad169 kr/mån för lägenhet och 199 kr/mån för villa (upp till 300 kvm) samt 20 kr/mån för koppling till larmcentral.

Det ger en totalkostnad på 2 268 kr för första året för lägenhet med koppling till larmcentral eller 2628 kr för villa med koppling till larmcentral.

Kostnaden löper sedan vidare på samma nivå som första året tillsvidare och avtalet förnyas automatiskt med 12 månader om kunden inte väljer att säga upp Sensor Alarm.

Vanliga frågor och svar

Måste jag ha internetuppkoppling?

Nej det ingår mobilabonnemang som använder Telias 2G master.

Hur installeras larmet?

Ingen fast installation krävs. Larmet kan ligga ned på en hylla och sedan bara kopplas in till ett eluttag.

Ingår fria utryckningar?

Så länge inga dörrar och fönster är öppna så ingår fria väktarutryckningar för 20 kr / månad.

Går det att köpa till brandvarnare?

Ingen brandvarnare ingår men det går enkelt att koppla in valfria brandvarnare till systemet.

Om Sensor Alarms hemlarm

Sensor Alarm försöker sig ta sig in på hemlarms marknaden med ett något udda larm som inte fungerar som något annat larm. Det jobbar enbart genom att mäta lufttrycksförändringar och kan klara av att larma framgångsrikt i hus upp till 300 kvm.

blank

Larmet går att koppla till befintliga brandvarnare i hemmet, en smart ljudsensor hör brandvarnarens (alla brandvarnare på marknaden) siren och triggar därigenom larmet om rökutveckling eller brand uppstår. I övrigt finns inga tillbehör (mer ska komma under 2020 men vi har ännu ej mer information. Bristen på utbyggnad gör produkten något begränsad jämfört med ett traditionellt larm.

Idag kan man alltså inte köpa en integrerad övervakningskamera vilket skulle lyfta kunderbjudandet. Inget krav så klart för att hemlarmet skall fungera men alltid bra över larmcentralen att se vad som händer vid larm samt eventuellt bevismaterial för polisen.

App

Deras app är tydlig och enkel att använda. Den har även inbyggd grannsamverkan samt ”ett förvaringsskåp” för era värdesaker. Dvs att man fotograferar av och dokumenterar av de saker man har i hemmet. Något som är extremt viktigt om man skulle få inbrott och de blir ett försäkringsärende.

blank

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 3.3/5 av 4 betyg
  • Android – 3.7/5 av 18 betyg

Installation – behövs inte

 Ingen fast installation behövs, ställ larmet på lämplig plats och följ några enkla steg i appen.

Vad händer när larmet går?

Väktarberedskap kostar 20 kr per månad. Larmcentralen som används är Nokas. Vi skarpa larm är det fria utryckningar. Enbart vid falsklarm, där kunden lämnat sin bostad med öppet fönster eller förr debiteras kunden 2 200 kr (väktaren kontrollerar detta vid en yttre kontroll).

Kunden kan välja om larmet skall gå direkt till larmcentralen eller först till kunden som får välja om det skall kopplas vidare till larmcentral. Inställningen görs enkelt i appen vilket gör det till ett bra alternativ om man vet att man kommer vara otillgänglig och vill få professionell övervakning direkt.

Om företaget

Sensor Alarm är verksamma i Sverige och Norge och funnits sedan 2018. Sensor Alarm ägs av kända affärsprofiler (bl.a. grundaren av Bygghemma.se) som har investerat i bolaget. Tanken är att nå de på marknaden som tycker att Verisure och Sector Alarm är för dyra och idag inte väljer hemlarm.

❗ Värt att notera, än så länge har försäljningen inte lyft och det är en större chanstagning med nystartade företag än gamla beprövade.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Sensor alarm Norden AB (559035-1895)
Omsättning (tkr):1 148 (2019)
Resultat (tkr):-10 415 (2019)
Antal anställda:2
Bolaget registrerat:2015
Adress:SANKT ERIKSPLAN 11, 113 20 Stockholm
Övrigt:

Vad säger andra om Sensor Alarm? – test och betyg

KällaBetyg
Trustpilot3.5/5 11 betyg (Juni 2020)
Google Reviews4.6/5 50 betyg (Juni 2020)

Betyg från Larmkollens kunder:

Sensor Alarm Norden AB
Betyg:  
 3 Användare
av Mårten

Triggar allldeles för lätt när det blåser lite. Har ställt ner känsligheten med påföljden att det inte triggar när någon går i ytterdörren, trots det så triggas larmet av hårda vindar. Alltså rätt värdelöst som larm.

av Camilla Nilsson

Enkelt att installera och få igång. Hade larmet länkat till mina brandvarnare också. Tyst larm då jag har hund. Enkelt att larma av och på med app i mobilen. Det som inte fungerande var att larmet gick så fort det blåste lite hårdare ute. Den känner av förändringen av lufttrycket direkt. Har fått lämna min frisör samt midsommarfirande pga falskalarm av att det blåste ute. Sagt upp abonnemanget.

av Benny Ödman (verifierad)

Bra respons och larmet fungerar jättebra och smidig app i mobilen. Väldigt enkelt och ändå skalskydd och brandlarm via egen brandlarmsdosa. Något negativt är egentligen alla dessa meddelande om inbrott runt omkring som stör. Går inte stänga av tyvärr!

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Villkor och service
LarmtypOperatörslåst
Startkostnad0 kr
InstallationIngen fast installation krävs
Månadsavgift169-199 kr
Drift & serviceavtal
Larmcentral20 kr / mån, Nokas
UtryckningskostnadFritt om ej falsklarm (2 200 kr)
Lägsta kostnad år 12 268 kr
Lägsta kostnad år 22 268 kr
Avtalstid12 mån
Uppsägningstid12 mån
Prova på period30 dagar – utan kostnad
Nyckelservice & Inre kontrollNej
Om larmsystemet
Larmtillverkare/produktSensor Alarm
Certifierad av SBSCNej
UppkopplingGSM (Inbyggt från Telia)
Går att använda utan InternetJa
Batteribackup
Smartphone appJa
TrygghetslarmNej
Koppling till smarta hemNej
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningNej
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
KameradetektorNej
InomhuskameraNej
UtomhuskameraNej
RökdetektorBefintliga går att koppla in
LäckagedetektorNej
UtomhussirenNej

Larmkollens betyg:

Vi har länge saknat larm som är billigt men ändå erbjuder koppling till larmcentral. Produkten är enkel och erbjuder en annorlunda och mindre beprövad teknik men bör definitivt inte avfärdas på grund av det.

Sammanfattningsvis: En intressant nykomlingarna på larmmarknaden i Sverige.

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter