Digitalt dörrlås – Yale Doorman V2N

Uppdaterade priser via Prisjakt

Vad är Yale Doorman V2N?

Ett lås som inte kräver några nycklar är inte bara enklare att hantera. Det är också mer flexibelt och kan bidra till högre säkerhet. Yale Doorman V2N är det enda digitala låset som SSF Stöldskyddsföreningen har godkänt enligt SSF 3522:1 låsklass 3. Läs mer här i vår genomgång av smarta lås, vad det faktiskt betyder.

Låset går att låsa och låsa upp på flera sätt: via knappsatsen med kod, med hjälp av en nyckelbricka som hålls intill låset – med eller utan kod, eller via en app i telefonen. Från insidan låser du upp och låser med hjälp av ett konventionellt låsvred.

Att du inte behöver någon nyckel innebär förstås att du inte heller kan förlora någon sådan. Du behöver alltså inte byta lås när någon i familjen kommer hem och berättar att vederbörande tappat sin nyckel.

Det digitala låset underlättar också när du behöver släppa in exempelvis hantverkare eller grannar som hjälper dig att vattna blommor när du är borta. Antingen kan du låsa upp låset på distans via din mobil, eller så skapar du en tillfällig kod som blir ogiltig efter 24 timmar.

Så använder du Yale Doorman V2N

Yale Doorman V2N öppnas enklast genom att du håller nyckelbrickan nära låset. För ökad säkerhet kan du välja att kombinera detta med en kod. Du kan också välja att bara använda kod för låsning och upplåsning. Det går att skapa upp till tio olika koder, vilket bland annat gör att du kan se vem som har låst upp låset vid en given tidpunkt.

Såväl koder som nyckelbrickor kan spärras om de kommer i orätta händer eller tappas bort.

Appen ger dig bland annat möjlighet att få en avisering när någon låser upp dörren och skapa koder och nyckelbrickor som bara fungerar enligt ett uppgjort schema. För att få tillgång till funktionerna via appen behöver du ett tillbehör som säljs av Verisure och Sector Alarm. Med Verisure-tillbehöret behövs  inget abonnemang för att använda appen, vilket däremot är ett krav hos Sector Alarm.

För att vara säker på att dörren låses kan du välja automatisk låsning.

Installera Yale Doorman V2N

Låset går att montera själv och passar på de flesta dörrar. Hos tillverkaren finns en utförlig instruktionsfilm som tydligt visar hur du ska göra. Självfallet går det utmärkt att istället anlita en låssmed för installationen.

Yale Doorman V2N passar i dörrar med rund eller oval låscylinder och där dörrhandtaget är placerat under cylindern. De två hålen för cylinder och handtag behöver vara 40 mm i diameter.

Vidare ska den så kallade stolpen vara cirka 225 mm hög (mät längden på metallplattan som täcker låset på kanten av dörren).

Vad säger användare om Yale Doorman v2N?

Yale Doorman V2N är ett uppskattat lås, enligt de omdömen som finns på exempelvis Smartson.se. Här är några citat:

”Det bästa är definitivt att man inte behöver ha med sig nycklar när man går hemifrån. Det är också väldigt smidigt att kunna lås upp med sin telefon.”

”Säker administration av koder och låsbrickor ger större trygghet än med nycklar.”

”Att kunna sitta på jobbet och låsa upp för städ, barnvakt eller barn som har glömt nycklar är superbra!”

Priser

Uppdaterade priser via Prisjakt