Inferno Home – Intressant som komplement

infernohome

Larmet Inferno Home är en produkt som verkligen skiljer sig från mängden. Istället för konventionella sirener och uppkopplingar mot larmcentral alstrar larmet en outhärdlig ljudmatta som sägs kunna skrämma iväg alla potentiella tjuvar. Enligt företaget som säljer larmet finns larm av det här slaget redan installerade på bland annat kärnkraftverk.

Det infernaliska larmet har fått stor uppmärksamhet i media och testats av bland annat TV4, vars reporter inte klarade av att stanna kvar i samma rum som Inferno Home. Det finns också ett flertal bekräftade exempel på verkliga inbrott som fått avbrytas på grund av sirenens oljud, så att larmet faktiskt fungerar får nog anses vara bevisat.

Eftersom Infernolarmet egentligen inte har någon direkt konkurrent med liknande funktioner är det svårt att direkt jämföra larmet med andra produkter och tjänster. Inferno Home är helt enkelt en ovanligt avancerad siren och har ganska lite gemensamt med konventionella larmsystem. Den viktigaste funktionen hos det normala larmet är den förebyggande effekten, men Inferno Home har en bokstavligt talat avskräckande effekt under själva inbrottet.

Inferno Home sänder ut en signal som är så obehaglig att det inte går att vistas i närheten. Istället för den vanligare monotona signalen används fyra högfrekventa ljudslingor samtidigt som svänger mellan olika nivåer. Det här ska framkalla både yrsel och illamående, eventuellt t.o.m. kräkningar hos den potentiella tjuven.

Sirenen är större än de flesta konventionella sirener, men är också avlång och relativt lättplacerad. En fördel enligt distributören är att ljudet är mycket svårt för inbrottstjuven att lokalisera. Dessutom är enheten svår att förstöra enligt tillverkaren. Det är heller inte så enkelt som att bara klippa av strömförsörjningen då det även finns batteribackup i larmet.

Priser

Ett grundpaket med sirenen Inferno Home, en rörelsedetektor, batteripaket för backup, två fjärrkontroller och dekaler kostar 7 395 kr. Vill man även ha GSM-funktion som larmar ägaren via SMS ökar priset till 9 985 kr. Till det kommer frakt och eventuellt postförskott. Det är jämförelsevis höga startkostnader, men så är larmet också unikt på marknaden. För den som inte behöver GSM-versionen tillkommer inga extra kostnader utöver mobilabonnemanget.

Tillval och Extratjänster

Inferno Home-larmet levereras med en rörelsedetektor, vilket kanske inte räcker till för villan eller radhuset. Då är alternativet att komplettera med extra rörelsedetektorer som kostar 535 kr styck.

Har man husdjur hemma är det med all säkerhet bäst att satsa på de rörelsedetektorer som är anpassade för husdjur för att undvika plågsamma upplevelser. Priset på de husdjursanpassade detektorerna är 965 kr.