Firephant brandsläckare

Firephant är en snygg, lättplacerad brandsläckare som tål att synas. Den är också effektiv och enkel att använda.

Vad är Firephant?

Firephant är något så ovanligt som en snygg brandsläckare. Två svenska industriformgivare står bakom formen och har lyckats så bra att brandsläckaren fått utmärkelsen Red dot design award. Men det är inte bara formen som utmärker Firephant. Den större modellen av de två har faktiskt också den bästa släckeffekten i sin klass.

Enligt undersökningar från Länsförsäkring och Trygg-Hansa saknar ungefär sju av tio hushåll brandsläckare, eller har inte tillräckligt många. Brandsläckare är också ofta felaktigt placerade i hemmet. Ofta göms den i ett förråd eller ett skåp, vilket gör den svårtillgänglig och ökar risken att man inte hinner nå och använda den i tid om brand skulle uppstå.

Det finns naturligtvis flera skäl till detta. Ett är att brandsläckare är tämligen fula och klumpiga, och det var vad företaget Houseguard tog fasta på när de utvecklade Firephant. Brandsläckarens utseende gör den till en snygg, modern och exklusiv inredningsdetalj.

Så använder du Firephant

Till skillnad från många klassiska brandsläckare går Firephant att hantera med bara en hand och passar för såväl höger- som vänsterhänta. Den lyfts ner från sitt fäste och efter att säkringen på ovansidan tagits bort aktiveras den med tummen.

Givetvis är utseende och form till stora delar en smakfråga. Men Firephants design gör den utan tvekan betydligt enklare att placera i ett hem, i synnerhet där estetik är viktigt. Det bidrar också till att förenkla handhavandet eftersom en mer lättillgänglig placering gör den enklare att nå i en krissituation.

Två färger och två storlekar

Firephant finns i två färger och två storlekar. Båda är tänkta att fungera som komplement till större brandsläckare. Det är naturligtvis också möjligt att placera flera Firephant i bostaden för att på så sätt möta behovet av släckverktyg i hemmet.

Alla borde ha en brandsläckare. Eller rättare: alla borde ha tillräckligt många brandsläckare. Trots försiktighet, monterade brandvarnare och hög medvetenhet om brandrisker kan olyckan förstås vara framme och branden ett faktum.

Jämför priser på FirePhant hos PriceRunner