Elgato Eve Room – Larmkollens test


Elgato Eve Room ger dig koll på temperatur, luftkvalitet och luftfuktighet. Installation och användning är föredömligt enkla.

Vad är Elgato Eve Room?

Du klickar upp Apple Hem-appen. Ser att luften i sovrummet inte är riktigt fräsch. Dags att vädra. Samtidigt noterar du att temperaturen ute är på väg att krypa under nollan, så du väljer en rejäl men kort vädring.

Den kvadratiska lådan Eve Room från Elgato innehåller ett stycke magi. Eller i vart fall teknik som skapar något som liknar magi. Enheten ger inte bara temperatur och luftfuktighet, utan visar även luftens kvalitet. All information presenteras i Elgato-appen eller i Apples Hem-app, eftersom den är kompatibel med Apples smarta hem-plattform Homekit.

Specifikation Elgato Eve Room

Storlek 79 x 79 x 32 mm
Sensorer temperatur – luftfuktighet – luftkvalitet
Kommunikation Bluetooth Low Energy
Strömförsörjning 3xAA-batterier
Plattform Elgatos egen – Apple Homekit

Uppdaterade priser via Prisjakt

Så installerar och använder du Elgato Eve Room

Installation och hantering är enklast tänkbara. Elgato Eve Room drivs av vanliga batterier och tack vare energisnål teknik räcker dessa månadsvis. Den saknar fäste för montering på vägg, men står stadigt på exempelvis en hylla och är diskret nog för att inte störa intrycket av rummet.

Presenterar historik

Elgato Eve-appen ger dig fullständig koll inte bara på aktuell temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet direkt i mobilen. Den kan också presentera historik för dessa tre parametrar. Antingen i form av diagram – du väljer själv hur lång tid dessa ska presentera, en dag, en vecka eller en månad – eller som en lista där du ser värden med tiominutersintervall.

Längst till vänster en överblick i Apple Hem-appen (när dumpen togs var även Eve Weather installerad – motsvarande enhet för utomhusbruk). Detaljerad information får du i Elgatos egen app.

Bara över Bluetooth

En nackdel är att Elgato Eve Room bara kommunicerar via Bluetooth, vilket innebär att du måste vara nära enheten för att kunna läsa av aktuella värdena med din mobil. Däremot lagrar Eve Room värden i upp till två veckor, när du inte är in närheten. Värdena förs över så fort kontakt etableras med din mobil.

Apple TV ger ständig kontakt

Om du däremot har en Apple TV som är placerad så att den kan kommunicera med Elgato Eve Room kan du få ständigt aktuell information via ditt iCloud-konto. Värdena från Elgato Eve Room kan nämligen läsas av Apple TV och lagras i iCloud-molnet, där de blir tillgängliga genom Apple Hem-appen.

Tack vare att Elgato Eve Room fungerar med Apple Homekit kan du också fråga Siri om exempelvis temperaturen eller luftkvaliteten i sovrummet.

Elgate Eve Room är en smart, enkel och lättanvänd komponent som ger dig värdefull information om klimatet hemma.

Vad säger användare om Elgato Eve Room?

”Jag gillar Eve Room. Den gör något jag tycker är användbart och den är enkel att installera och använda.” (Trustedreviews.com)

”Den här sensorn gör vad den ska: ger dig exakta värden på luften i det rum du placerar den i. Installationen var enkel. Elgatos produkter är också mycket snygga.” (Apple.com)

”Kul och nyttig info om hur husets luft beter sig. Helt ok uppföljningsstatistik med tydliga kurvor och möjlighet att jämföra föregående dag, vecka, månad och år.” (Prisjakt.se)

Uppdaterade priser via Prisjakt