Bodyguard Knockout v2 – försvarsspray

Allt fler bär med sig en försvarsspray i fickan när de rör sig utomhus. Om de skulle bli attackerade är sprayen ett enkelt sätt att freda sig. Fram med burken, rikta den mot förövaren och tryck ned knappen. Sprayen från Bodyguard Knockout v2 irriterar ögonen och lämnar också en röd färg på personen som inte går att tvätta bort.

Vad är Bodyguard Knockout v2?

Bodyguard Knockout v2 är en försvarsspray, inte en pepparspray. Den senare benämningen avser en produkt som inte får säljas i Sverige, eftersom den kan skada personen den används mot. Försvarsspray är en ”mildare” variant av pepparspray men fungerar på samma sätt och är tillräckligt effektiv för att vara ett bra överfallsskydd.

Så använder du försvarssprayen

Att Bodyguard Knockout v2 är tillåten och inte kräver någon licens innebär inte att du får använda den hur som helst. En försvarsspray får bara användas för självförsvar.

Knappen som aktiverar försvarssprayen sitter under en slags perforerad säkring på ovansidan av behållaren. Den ser till att du inte trycker av sprayen av misstag samtidigt som du inte behöver fumla med något lock när du verkligen behöver använda den. Du trycker helt enkelt bara igenom den perforerade delen med tummen.

Bodyguard Knockout v2 med färg är en av de bästa försvarssprayerna på marknaden. Den är enkel att använda och sprutar ut en gelartad vätska. Räckvidden är upp till fyra meter, vilket är mer än tillräckligt för de flesta situationer. Att sprayen är gelartad gör att den står emot vind bättre än sprayer med ett mer tunnflytande innehåll.

Så skyddar du dig med försvarssprayen

Bodyguard Knockout v2 är inte svår att använda. Det svåra är snarare att behålla något av det lugn som krävs för att verkligen få fram burken och använda den när så krävs. Du fattar burken i ett grepp med alla fingrar runt den, riktar den mot förövaren och trycker ned knappen med tummen. Det idealiska avståndet mellan dig och den du känner dig hotad av är cirka två meter. Stå inte med helt utsträckt arm utan håll den lite böjd, så att du kan parera eventuella försök från förövaren att slå burken ur din hand.

När du använder en försvarsspray behöver du vara medveten om att den inte skadar förövaren. Den irriterar som sagt ögonen men sätter inte förövaren helt ur spel. Det är alltså viktigt att du snabbt tar dig från platsen när du använt sprayen.

Det låter och verkar enkelt och är det förvisso också i teorin. Men tänk på att även det som verkar enkelt i tanken kan bli nog så svårt i en pressad, hotfull situation. Någon tillverkare rekommenderar att du köper flera behållare som du kan träna med. Men den uppmaningen bör du nog avfärda som ett simpelt säljtrick.

En försvarsspray som Bodyguard Knockout v2 kostar ett par hundra kronor. Även om det inte är växelpengar är det ett lågt pris för det skydd och den trygghet den kan ge.

Bodyguard Knockout v2