Ring Stick Up Cam Battery

Ring Stick Up Cam Battery är kameran som är duktig på mycket. Batteriet räcker länge, bra bildkvalité dag som natt och den klarar väder och vind. Få övervakningskameror är så allsidiga som Ring och de även till ett mycket attraktivt pris.

Ring ägs numera av Amazon och i USA och Kanada säljer de även renodlade hemlarm med koppling till en bemannad larmcentral. I Sverige finns några produkter till salu så som dörrklockan med video som blivit relativt populär i Sverige. Vi har utvärderat Stick Up Cam som egen produkt och inte som en del av ett helt Ring hemlarm.

Uppdaterade priser på Ring Stick Up Cam Battery

För dig som har ett hemlarm och vill komplettera med en övervakningskamera med live view är Ring ett intressant alternativ. Den är smidig att installera och bjuder på en bra och enkel app för att kontrollera kameran.

För att kunna spara klipp behöver man ett abonnemang som kostar från €3/månad. Är man bara intresserad av att se “live view” läget så är det kostnadsfritt.

Ring Stick Up Cam finns även som version utan batteri men i övrigt samma kamera för den som är intresserad av det.

Men just att den har ett stort batteri är en av finesserna, den är snabb att komma igång med och placeras enkelt på en hylla eller monterad på en vägg. Vi tror att det här är en övervakningskamera som många skulle kunna tänka sig att ta med på semestern.

Ring Stick Up Cam Battery funktioner?

Förutom batteridriften och den nätta storleken så får man med Ring även full-HD video, tvåvägs prata funktion, montering både inne och ute, push notiser vid händelser och nattläge.

Ring har direkt stöd för koppla ihop med flertalet produkter och indirekt via IFTTT. Den har stöd för röstassistenten Alexa men ej Google Home i dagsläget.

Via appen kan man ställa in fyra olika rörelsezoner, om man t.ex. vill blockera bort rörelser från ett fönster eller liknande.

I appen går det även att ställa in hur känsligt rörelseläget skall vara, i våra tester upplever vi standardläget som bäst

Exempelbilder

Specifikationer för Stick Up Cam Battery

Upplösning: Full HD video sensor 1080p / 30 fps
Synfält: Vidvinkel 115° (horisontellt)
Mörkerseende: ja
WiFi: 802.11 b/g/n (2.4GHz)
Ljud: Inbyggd högtalare och mikrofon
Räckvidd: Innanför Wi-Fi-täckningen i hemmet
Strömkälla: Batteri (uppladdningsbart)
Tålighet: -20.5C till 48.5C

Sammanfattning

En av de mest kompletta och enkla övervakningskameror som finns idag till ett förvånansvärt vettigt pris. Visst skulle Wifi mottagningen kunna vara bättre, eller att den skulle laddas med USB-C istället för mikro-USB och ja geofencing skulle också vara trevligt. Men bortsett från dessa tre minus levererar Ring en sjukt bra produkt helt enkelt.

Uppdaterade priser på Ring Stick Up Cam Battery

Plus:
  • God bildkvalité dagtid och nattid
  • Utbyggnadsmöjligheter
  • Mycket enkel installation
  • Batteridrift
  • Fungerar lika bra inomhus som utomhus
Minus:
  • Ingen geofencing
  • Laddas vi micro-usb
  • Något svag wifi-mottagning