Netgear Arlo

Netgear Arlo är en storsäljande, trådlös övervakningskamera med HD-upplösning. Den är enkel att  montera, ger utmärkt bild och är omtyckt av både användare och kritiker. Arlo finns i flera olika varianter från enstaka kameror till “Pro” varianter med 4k upplösning.

De flesta hemlarm går att få med kameradetektorer, alltså övervakningskameror, men oftast är bilderna från dessa tänkta att enbart visas för larmcentralen. I vissa fall kan du som kund få bilder från kameran till din telefon när larmet går. I andra fall säljer larmföretagen en billig och ofta inte speciellt bra övervakningskamera som tillbehör. De varierar stort hur bra dessa lösningar är.

Ingen av de lösningar som larmföretagen säljer är tänkta att vara just en bra och enkel övervakningskamera. Det är däremot Netgear Arlo. Vi tycker därför att Netgear Arlo är det naturliga komplementet till ett hemlarm för dig som vill ha bra koll på vad som händer i ditt hem.

Förutom att bidra med video från ditt hem får du också ett extra lager av säkerhet om du  har ett GSM-larm då Netgear Arlo skickar videoströmmar och -klipp över internet. Filmerna lagras i Netgears molntjänst så du är inte heller beroende att ha direkt åtkomst till kameran för att kunna titta på filmerna.

Priser

Ett startpaket med två trådlösa HD-kameror kostar cirka 3 000 kr vilket gör dem ganska mycket dyrare än de flesta övervakningskameror för konsumenter.

Baspaketet med 7 dagars lagring är kostnadsfritt. Det går att uppgradera lagringen enligt nedan pristabell. Utöver dessa tillval får du tänka på att batterier måste bytas ut 2-3 gånger per år beroende på hur mycket de används.

Ingen plan Premium Elite
live streaming 30 dagar lagring 30 dagar lagring
2K video lagring 4K video lagring
1-5 kameror 1-5 kameror
Ingen personigenkänning personigenkänning personigenkänning
inga aktivitetszoner aktivitetszoner aktivitetszoner
0 kr / mån 29-95 kr / mån 49-145 kr /mån

Uppdaterade priser på Netgear Arlo

Specifikationer för Netgear Arlo VMS3230

Netgear basstation 1 st
HD kameror 2 st (trådlösa
Upplösning 1280 x 720 pixlar
Bildvinkel 110°
Vädertåliga (möjligt att montera utomhus) Ja
Magnetiska väggvästen 2 st
Kameradekal 1 st
Rörelsedetektor Ja
Mörkerseende Ja
Batterier 8 st (ej laddningsbara)

Appen

Appen är relativt enkel att använda och får också överlag mycket höga betyg hos Google Play respektive Apple App Store. Det går att göra relativt många inställningar i appen men är inte lika enkel och snygg som Canary-appen, som är föredömligt bra. Netgear Arlos app är sammanfattningsvis bra, men utgör helt klart en av de svagaste länkarna när det kommer till Netgear Arlo.

Testbilder och video

Vad vi gillar med Netgear Arlo – Larmkollens testbetyg

Det finns relativt mycket att gilla med Arlo-systemet och några mindre roliga saker. Först och främst fungerar kamerorna bra och ger godkänd bild i varierande ljus.

 • + Notifieringar skickas snabbt via e-post och som pushnotiser
 • + Kamerorna är små och snygga, och enkla att montera och justera för optimal position
 • + Vädertåliga – de går att montera utomhus
 • + Helt trådlösa
 • + Stöd för IFTTT vilket gör att den kan prata med t.ex Philips Hue och Nest. Tända alla lampor när larmet går etc.

Appen gör sitt jobb och det är enkelt att bjuda in familjemedlemmar som användare. Det är också möjligt att larma på och av – aktivera respektive avaktivera kamerorna – automatiskt beroende på position

De vi gillar något mindre mer Arlo är följande:

 • – Batterierna är inte de billigaste
 • – Appen kunde vara något snabbare och enklare att använda
 • – En kraftigare vidvinkel hos kameran hade varit att föredra – för att kunna se mer av rummet eller vyn som kameran övervakar

Uppdaterade priser på Netgear Arlo

Andra Netgear Arlo produkter

Netgear Arlo finns i flera olika varianter, allt ifrån den lite enklare VMS3230 till två Pro modeller med laddningsbara batterier.

Uppdaterade priser via Prisjakt

Uppdaterade priser via Prisjakt

Uppdaterade priser via Prisjakt

Uppdaterade priser via Prisjakt

Uppdaterade priser via Prisjakt

Plus:
 • God bildkvalité dagtid
 • Mycket enkel installation
 • Flexibel placering med trådlösa kameror
Minus:
 • Något smalt synfält för kameran
 • Battier är dyra att byta ut