Larma – Alairm 360 – Fullvärdigt skalskydd

larma

Hemlarmet Alairm 360 ger ett skalskydd för hela huset utan separata sensorer och detektorer. Det reagerar på det förändrade lufttrycket när ett fönster eller en dörr öppnas. Startpriset är aningen högt men den valbara uppkopplingen till Falcks larmcentral är den enda eventuella löpande kostnaden.

Larmet finns i tre varianter, med eller utan GSM-modul samt med uppkoppling till Falck’s larmcentral. Med GSM heter larmet istället Alairm360+, men grundfunktionaliteten är oförändrad.

Priser och paket

Larmagruppen har satsat på en produkt, om än i tre olika varianter;

Produkt Pris Med Larmkollen Rabatt
Alairm 360  5 495 kr 5 495 kr
Alairm 360+ (GSM)  6 995 kr 6 995 kr
Alairm 360+ (Väktartjänst) 7 495 kr + 80 kr/mån 6 995 kr + 80 kr/mån
Larma Kamera  1 895 kr 1 895 kr

 

Unik rabatt på Larma med Larmkollen

Rabatten är endast tillgänglig om du väljer att lämna dina kontaktuppgifter här på Larmkollen till Larmagruppen.

Du förbinder dig inte till köp genom att göra det och får fri konsultation på exakt hur du skall sätta samma ett paket som passar just ditt boende.

Från de flesta andra leverantörer köper eller hyr du ett larm, men behöver komplettera med flera sensorer för att täcka in hela bostaden. Alairm360 klarar utrymmen om upp till 360 kvm, vilket är mer än tillräckligt även för större villor.

larmabox

Priserna är enhetliga och kräver inga som helst uträkningar för att ta reda på totalkostnaden. För 5 495 kr får du ett Alairm360 och då tillkommer inga månadskostnader eller avbetalningar, men du får heller ingen uppkoppling mot larmcentral eller mobil. Alairm360+, som kostar 6 995 kr, har däremot en integrerad GSM-modul och meddelar dig via SMS när larmet går. För 7495 kr 6995 kr med Larmkollen Rabatt kan även kopplas upp mot larmcentral och då tillkommer en månadskostnad på 80kr, men det alternativet är ett frivilligt tillval. Att endast koppla larmet till mobilen innebär ingen extra kostnad utöver GSM-abonnemanget.

Startkostnaden jämfört med andra leverantörer är hög, men du har samtidigt full koll på utgifterna och behöver inte oroa dig för framtida prisökningar (bortsett från den frivilliga kostnaden för uppkoppling mot larmcentral). Dessutom äger du larmet och behöver inte ta hänsyn till eventuella uppsägnings- och bindningstider.

Funktionalitet

Vanligtvis levereras ett hemlarm i paket som inkluderar en centralenhet och ett antal sensorer. Köper du ett Alairm360 av Larma får du istället bara en basenhet som ska täcka in hela bostaden – en unik lösning i sammanhanget.

Larmet ställer in sig självt efter husets lufttryck och känner av förändringar i trycket, som exempelvis när ett fönster eller en dörr forceras. Det är ett enkelt och i teorin effektivt system eftersom du inte behöver komplettera larmet med extra rörelsevakter eller magnetkontakter för alla dörrar och fönster.

Andra fördelar är att det inte krävs någon installation att tala om utöver att montera centralenheten. Det är dessutom trådlöst och batteridrivet. Larmet behöver heller inte anpassas för husdjur och det går förstås också bra att ha det aktiverat även när du sover, då det bara reagerar på fönster och ytterdörr. När larmet löser ut på en forcerad dörr eller ett fönster startar den inbyggda sirenen på 120 dB.

Larma kan med fördel kompletteras med en brandvarnare från Nest Protect och övervakningskameror från Netgear Arlo.

Betyg från Larmkollens kunder:

larma Genomsnittligt betyg: ★★★★★ 4.5 från 2 kunder
5 1

★★★★☆
4 5 1
Manualen till larmet är lite fattig, all info som behövs finns inte. Exempelvis om hur man vet att batteriet är slut. Omständligt att byta larmfunktion. Installationen fungerade mycket bra och smidigt. Företagets representant var tillmötesgående och kompetent.

★★★★★
5 5 1
Lätt att få kontakt både på telefon och mail . Larmet fungerar mycket bra , inte svårt att instalera .

Larmkollens betyg:

Larmagruppens Alairm360 och 360+ är väl värda att titta närmare på för dig som ska investera i ett nytt hemlarm eller uppgradera ditt befintliga. Du får ett skalskydd för hela huset och inte bara delar av huset som med många andra larm i sitt grundutförande. Startkostnaden är hög, men det kompenseras till stor del av att eventuella löpande kostnader är helt frivilliga.

Viktigt att tänka på är att du själv får komplettera med ordentlig rökdetektor samt möjligen övervakningskameror om du så önskar. Vi föreslår en rökdetektor från Nest Protect samt övervakningskameror från Netgear Arlo.

Besök www.larma.se för att lära dig mer.

OBS! För Larmkollen rabatt måste ni använda vårt formulär nedan.

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"inhouse@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"info@webehome.com"]],"and"],[[["field6","contains","5"]],[["email_to",null,"tips@sakralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"kund@larma.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Offert med rabatt

Plus:
  • Inga kostnader tillkommer
  • Skalskydd för hela huset med en enhet
  • Kan vara på medan man är i huset
Minus:
  • Hög startkostnad
  • Inga utbyggnadsmöjligheter
  • "Bara" ett inbrottslarm
Äldre omdömen från 2012-2016, nya omdömen visas högre upp på sidan.