Hemlarm

Dags att köpa ett nytt hemlarm? Larmkollen hjälper dig

Hos oss på Larmkollen spelar det ingen roll om du knappt vet något om hemlarm eller om du har haft hemlarm tidigare och vill byta till ett nytt. Här hittar du alltifrån vår stora köpguide som tar dig igenom vad du behöver tänka på när du utvärderar hemlarm. I nästa steg hittar du vår detaljerade och alltid uppdaterade jämförelse av de bästa hemlarmen i Sverige idag. Vår kända offerttjänst guidar dig slutligen rätt och hjälper dig förhandla fram bästa affären på ett nytt hemlarm.

Artiklar om hemlarm

Testade hemlarm

Ring Alarm

Ring Alarm Hemlarm

Ring Alarm är ett enkelt hemlarm utan uppkoppling mot larmcentral, med robust funktion och en lätthanterlig app. Enkelheten innebär dock att det inte passar för mer avancerade behov.

Läs Mer »
Ajax Systems hemlarm

Ajax Systems Hemlarm

Hemlarmet från Ajax Systems överglänser de flesta fristående smarta hem-system i alla avseenden utom möjligen inköpspriset. Avancerad teknik och robusta komponenter borgar för hög trygghet, samtidigt som installation och handhavande är föredömligt enkla. Och du slipper abonnemangsavgifter.

Läs Mer »
verisure

Verisure – Sveriges populäraste larm

Verisure erbjuder ett trygghetskoncept med uppkoppling till egen larmcentral som också är Sveriges största larmcentral. Företaget är Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem. Modern teknik och många tillval gör det till ett larm du definitivt bör utvärdera.

Med Larmkollen Rabatt

Läs Mer »

Så väljer du rätt hemlarm

Beräknad läsningstid: 15 minuter

När du ska välja ett hemlarm är det behovet som ska styra valet av leverantör och typ av larmanläggning. Exempelvis kräver naturligtvis en stor villa med skymd sikt, balkonger, flera våningar och många personer i hushållet mer än ett litet fritidshus på landet utan värdesaker i. Men oavsett bostadens storlek rekommenderar vi ett hemlarm kopplat till larmcentral, med brandvarnareläckagedetektor och kameror. Det är också vad polis och försäkringsbolag rekommenderar. Även inbrottstjuvar konstaterar att den typen av larm ger bäst skydd mot inbrott.

De är också sådana hemlarm de flesta väljer. Utöver det faktum att de ger maximal trygghet kan ett larm som du själv ska övervaka skapa stress och osäkerhet när du inte är tillgänglig. 

Marknaden för hemlarm är omfattande och i flera avseenden snårig. Här får du en guide som hjälper dig att hitta fram till rätt lösning för dina behov.

Vilka olika typer av hemlarm finns det?

När vi pratar om hemlarm menar vi trådlösa larmsystem för hemmabruk (oftast Larmklass R, läs mer om larmklasser och certifieringar här). Förenklat går det att dela in dem i fyra kategorier: 

Hemlarm kopplat till larmcentral

För dig som prioriterar hög säkerhet och sinnesro för egen del är ett hemlarm med uppkoppling till en larmcentral det bästa valet. Det är det klara besked vi får när vi intervjuar såväl poliser som inbrottstjuvar

Det är också det larm de flesta väljer.  Larmcentralens viktigaste uppgift är att snabbt sätta in rätt åtgärd vid utlöst larm, oavsett tid på dygnet. De kan skicka ut väktare för kontroll eller kontakta polisen när ett skarpt inbrott kan bekräftas i samband med det utlösta larmet. På samma sätt kan larmcentralen omedelbart påkalla räddningstjänst och det går att bekräfta rök/eller brand. För att larmcentralen ska kunna vidta rätt åtgärder ingår ofta en kameradetektor i larmanläggningen, som är kopplad till larmcentralen och bara kan aktiveras just vid utlöst larm.

Om du exempelvis reser mycket kan det vara värt att även lägga till en så kallad nyckelservice, så att väktare kan göra både yttre och inre kontroll av ert hem.

Allt flera uppkopplad larm får smarta hem-funktioner 

En del moderna larmsystem, ofta just sådana som är uppkopplade mot larmcentral, har idag olika möjligheter att ingå i ett ”smart hem-system”, exempelvis så att eluttag och belysning kan styras tillsammans med hemlarmet. Och även om det rör sig om högst rudimentära funktioner kan det vara värt att tänka på om du redan är inne på ett smart hem-spår.

För och nackdelar:

 • Certifierad larmcentral som vidtar rätt åtgärd, larmsystem med högre säkerhet, Larmdekaler från ”kända” leverantörer som avskräcker
 • Högre kostnad än övriga alternativ

Jämförelse av hemlarm kopplade till larmcentral

LarmföretagMånadskostnadKostnad år 1BindningstidInstallationSmarta Hem
Verisure - Sveriges populäraste larm496 kr (genomsnitt)10 942Ingen bindningstidProfessionel installationJa
Sector Alarm - Nu ännu smartare419-479 kr6 518Ingen bindningstidProfessionel installationJa
Svenska Alarm - Billigast på lång sikt299 kr6 45372 mån (avbetalning)Professionel installationNej
Alert Alarm - Installera enkelt själv169-349 kr4 58324 månInstallera enkelt själv (med telefonsupport)Ja
Garda Alarm - Installation och Smarta hem319 kr8 01778 mån (avbetalning)Professionel installationJa
SecuritasHome - Installera enkelt själv och smarta hem299-379 kr4 08324 månInstallera enkelt själv (möjligt att köpa till installation)Ja
Säkra Larm - Installation och smarta hem683 kr10 61436 månProfessionel installationJa

Vill du veta mer om hur en larmcentral fungerar?

Larmcentralen är de som finns tillgängliga dygnet runt, året runt för att snabbt kunna vidta rätt åtgärd vid ett utlöst larm. Läs gärna dessa två artiklar för att få veta mer om hur en larmcentral fungerar och vad som händer vid larm.


Hemlarm med uppringning

Ett hemlarm med uppringning är bara något dyrare än ett lokalt hemlarm med siren (nedan), med en prislapp på 1500 – 3000 kr. Larmet ringer upp/skickar sms-meddelanden när någon av sensorerna i systemet ”larmar”. Ofta går det att välja flera nummer som larmet skall kontakta.

För och nackdelar:

 • Lågt pris, Inga månadskostnader, Notis skickas till telefon vid larm
 • Enkelt att störa ut samt sabotera, Du vet inte om larm är falskt eller skarpt, Du får själv ansvara för att följa upp och vid behov kontakta polis

Lokalt hemlarm med siren 

Den enklaste och billigaste formen av hemlarm är ett lokalt larmsystem med en enkel siren. Dessa säljs oftast för 1000-2000 kr i exempelvis elektronikbutiker. När larmet går ljuder en siren som ska avskräcka en inbrottstjuv och påkalla extern uppmärksamhet. 

För och nackdelar:

 • Billigt, inga månadskostnader, installeras själv
 • Du får ingen information om när larmet går, Du behöver förlita dig på grannar och förbipasserande, Enkelt att störa ut samt sabotera

Smarta hem-system

System som går under beteckningen smarta hem finns i ett stort spektrum. Det rör sig om alltifrån traditionella hemlarm med kameror till system med nya typer av sensorer som upptäcker avvikelser i hemmet, som rörelser, varierande temperatur och hastiga förändringar i lufttryck (som uppstår när någon öppnar en dörr eller ett fönster). 

De mer traditionella systemen har ofta en kamera och är uppkopplade via wifi och bostadens internetuppkoppling. Vid larm kan systemet skicka en notis till din smartphone och om en kamera ingår kan du få en videosekvens till din telefon. Priserna ligger oftast från 3000 kr och uppåt.

För och nackdelar:

 • Oftast inga månadskostnader, Lågt pris, Notiser skickas till telefonen vid larm
 • Du får själv ansvara för att följa upp och vid behov kontakta polis, Uppkoppling endast via hushållet internetanslutning och wifi

Jämförelse av smarta hem-system

LarmföretagPrisMånadskostnadInstallationRökdetektor
Ring Alarm Hemlarm3 299 kr0-3 Euro per månadInstallera enkelt självJa, som tillval
Ajax Systems HemlarmFrån 4 000 kr0 krInstallera enkelt självJa
Cubsec Alarm - Modern teknik, låg månadskostnadFrån 4 390 krFrån 98 kr, lägg sedan till önskad serviceInstallera enkelt själv (möjligt att köpa till installation)Ja
Safeland (Ajax larm) - Med eller utan koppling till larmcentralFrån 4 490 kr0-99 krInstallera enkelt själv (möjligt att köpa till installation)Ja

Installera själv eller professionell installation?

Att installera och koppla ihop ett larmsystem är visserligen inte speciellt svårt. Däremot krävs särskild hänsyn till hur komponenterna placeras, så att de tillsammans ger ett fullgott skydd av bostaden. En erfaren installatör har denna kunskap, och kan lätt komplettera med produkter vid behov som eventuellt upptäcks i samband med installationen. För de allra flesta rekommenderas därför ett hemlarm med installation, då merkostnaden inte är speciellt hög, men mervärdet är stort.

Villalarm, huslarm eller lägenhetslarm?

Hemlarm säljs ofta i paket som kallas något i stil med villalarm eller lägenhetslarm. I grunden rör det sig om samma typ av larm, oavsett om det ska installeras i ett radhus, fritidshus, en stor villa eller i en lägenhet.

Det som skiljer är omfattningen hos systemet och därmed priset, eftersom det krävs fler komponenter för att skapa ett skydd till ett stort hus än för en lägenhet. 

Alla larmföretagen vi jämför på Larmkollen kan sätta ihop system speciellt anpassade efter era behov, oavsett om det rör sig om en villa, en lägenhet eller ett fritidshus.


Hur fungerar ett hemlarm?

Ett hemlarm består av en centralenhet och sensorer.  Ofta förekommer även separata kontrollenheter som nyckelbrickor eller knappsatser för väggmontage, för att exempelvis slå av och på larmanläggningen.

Centralenheten, hjärnan i systemet, är ansluten till internet via hushållets internetanslutning. För att minska risken för avbrott i kommunikationen med omvärlden kan de flesta centralenheter även kommunicera via mobilnätet, om internetanslutningen skulle gå ner. Centralenheten ska även vara utrustad med ett batteri som gör att anläggningen kan fortsätta fungera under åtminstone ett dygn även vid ett eventuellt strömavbrott. 

När någon av sensorerna utlöses skickar den aktuella sensorn en signal om detta till centralenheten. Signalen skickas alltså trådlöst, enligt ett så kallat protokoll som krypterar signalen. Detta för att undvika att eventuella hackare ska kunna ta sig in i systemet för att manipulera det. 

När centralenheten tar emot en signal från en sensor som ”löst ut”, aktiveras larmet. Om anläggningen är uppkopplad till en larmcentral får en operatör där besked om att ditt larm löst ut, och kan vidta lämpliga åtgärder. 

Sensorerna i ett trådlöst hemlarm är batteridrivna. De flesta anläggningar använder teknik som gör att batterilivslängden blir väldigt långt, ofta ett år eller mer. När batterierna börjar ta slut ska larmanläggningen meddela detta på något sätt, oftast genom den app som hör till systemet.

Ett hemlarm ska inkludera så kallat sabotagelarm, vilket innebär att anläggningen larmar då någon försöker sabotera själva anläggningen. Antingen fysiskt eller genom att störa ut signalerna som används för kommunikation mellan sensorer och anläggning, eller mellan anläggning och larmcentral, exempelvis.


Så väljer du rätt komponenter till ditt hemlarm

De flesta hemlarm säljs i paket som är mer eller mindre omfattande. Räkna med att behöva komplettera med ytterligare komponenter och sensorer för att få ett larm som är anpassat efter din bostad. 

Olika zoner ger fördelar 

För att kunna skapa ett hemlarm som ger skydd dygnet runt behöver centralenheten – som utgör hjärtat och hjärnan i larmsystemet – kunna hantera olika larmzoner. Exempelvis bör ett yttre förråd utgöra en egen larmzon, så att det kan vara larmat hela tiden, även när bostadshuset är avlarmat. Man brukar också placera det så kallade skalskyddet i en egen zon, så att du bostaden kan vara larmad mot intrång exempelvis nattetid. 

De vanligaste sensorerna

Magnetkontakt 
Denna signalerar om en dörr eller ett fönster öppnas. Magnetkontakten består av två delar – en magnetkänslig strömbrytare och en magnet. Magneten monteras på dörrbladet/fönstret och strömbrytardelen på karmen. Monteras på dörrbladet/fönstret respektive dörrkarmen/fönsterkarmen. Ingår i skalskyddet.

Rörelsedetektor
Känner som namnet antyder av rörelse. Allt fler rörelsedetektorer kombineras med en kamera, så att larmcentralen och användaren kan se vad som eventuellt har utlöst larmet (se Kameradetektor nedan). Många rörelsedetektorer är inställda så att mindre husdjur (ofta under ca 25 kg) inte ska utlösa detektorn.

Kameradetektor
I praktiken en rörelsedetektor med inbyggd kamera. Ger möjlighet att identifiera en inbrottstjuv i efterhand och har en avskräckande effekten. För att få så bra effekt som möjligt bör du alltså skylta tydligt med att huset är kameraövervakat.

En kamera ger också larmcentralen möjlighet att bekräfta eventuella inbrott eller bränder och skicka ut den hjälp som behövs. När det gäller kameror uppkopplade mot larmcentral fungerar det så att larmföretagen bara får bildöverföring vid larm. De har alltså inte ständig koll på dig när du är inne i huset.

Det finns en del lagar och regler kring övervakningskameror som är viktiga att tänka på.

Rökdetektor, brandvarnare
Med ett larmsystem som är uppkopplat mot larmcentral är det en bra idé att även ansluta en rökdetektor. En sådan minskar risken för förödande konsekvenser av brand även när du är bortrest. Dessutom är de mer avancerade, genom att de känner av både värme och rök.

Siren
Många centralenheter har inbyggd siren, eller säljs tillsammans med en mindre inomhussirén. För bättre effekt väljer många att ansluta en kraftfull, extern siren, både i själva bostaden – för att stressa inkräktaren – och utomhus – för att fånga uppmärksamhet från grannar och förbipasserande. Med flera sirener blir det dessutom svårare för tjuven att snabbt tysta larmet. Montera gärna sirenen svåråtkomligt, på skorstenen eller högt upp på fasaden. 

Glaskrossdetektor
För larminnehavaren med stora husdjur hemma är rörelsedetektor ofta opraktiskt på grund av risken för falsklarm. Alternativet kan vara en glaskrossdetektor, som antingen limmas på fönstren eller upptäcker ljudet av krossat glas akustiskt.

Övervakningskameror
Vanligtvis är inte övervakningskameror kopplade till en larmcentral, men det finns undantag (Verisure). För de mesta är det är bara du som användare som kan titta in på vad som händer i bostaden. Det betyder att  du är fri att välja en annan leverantör än det larmföretag ni har avtal med. En övervakningskamera ger i imånga fall en extra säkerhet och ökad trygghet. 

Videoringklockor
Videoringklockor växer i popularitet och det av en god anledning: de gör det enkelt att i telefonen kunna se vem som ringer på dörren. Det går då att svara och prata med den som ringer på. Exempelvis går det att ge paketbud instruktioner om hur ett paket skall lämnas. Video-ringklockor kan också upptäcka rörelse och då spela in en video, vilket gör att ringklockan kan fungera som en enkel utomhuskamera.

Läckagedetektor/vattenlarm
Ett vanligt tillval är en fukt/läckage-/översvämningsdetektor som känner av läckage från exempelvis vattenberedare, diskmaskin eller akvarium. Vattenskador är vanliga och ett översvämningslarm kan spara många tusenlappar om olyckan skulle vara framme.


Så väljer du rätt hemlarmsleverantör

Marknaden för hemlarm har växt ordentligt de senaste tio åren. Framförallt har de stora leverantörerna Verisure och Sector Alarm nått miljarder i omsättning och vuxit sig flera gånger större än sina närmaste konkurrenter. 

Samtidigt fylls marknaden på med nystartade företag som vill erbjuda liknande tjänster, ofta till lägre pris. Det är dock värt att ta i beaktande att det generellt sett innebär en större risk att köpa något från ett nystartat företag än från ett etablerat. Därför kan du alltid se även ekonomiska fakta om varje företag här på Larmkollen

Så jämför du priser 

För att kunna göra en rättvis prisjämförelse av olika larm behöver du räkna på totalkostnaden över en längre tid. Ett hemlarm kan se dyrt eller billigt ut den första månaden, men vad blir kostnaden under 2, 5, eller 10 år? Tänk på att räkna med eventuella prishöjningar i kalkylen (något som är relativt vanligt för de stora larmbolagen).

Kostnad i kr efter X år1 år2 år5 år10 år
Verisure10978169663493064870
Sector Alarm6518115462663051770
Svenska Alarm6453117812776540053
Alert Alarm458381711893536875
SecuritasHome408576731847336377
Gardio399563951359525595
Säkra Larm9337182153044938839
Garda Alarm8017130442812537948
Safe Land661081001257020020
Cubsec556667421027016150

Jämför flera offerter – Ta in offerter från flera företag och fundera noggrant över ert behov. Larmkollen hjälper er att pressa priset.


Betala på rätt sätt – hyra/prenumeration, avbetalning eller kontant betalning?

De flesta larmföretag vill av naturliga skäl behålla dig som kund länge, och väljer därförofta direkt eller indirekt låsa in med en månadskostnad. Det är inte nödvändigtvis något fel med detta men det gör det lite svårare att jämföra på grund av olika affärsmodeller och villkor som larmföretagen erbjuder. Låt oss gå igenom de olika alternativen och dess för och nackdelar.

Hyra/låna/medlemskap

Du betalar en månadsavgift för de fysiska produkterna såväl som för de tjänster som tillhandahålls. Sägs avtalet upp kommer larminstallatören och tar ned allting. 

Avbetalning alternativ 1 – (ej operatörslåst hemlarm) 

En vanlig modell är att ett larmföretaget säljer och installerar produkten och sedan låter kunden betala av larmet månadsvis, genom ett externt kreditbolag. När avbetalningen är klar äger kunden larmet. Utöver avbetalningen, och när den är slutförd, betalar kunden även för koppling till larmcentral samt eventuella serviceavtal, med möjlighet att avbryta denna tjänst

Oftast är det svårt eller omöjligt att bryta själva avbetalningen under perioden på annat sätt än att betala av restskulden. På Larmkollen brukar vi benämna dessa larm som ”friköpta och ej operatörslåsta” 

Viktigt! Tänk på hur lång avtalstid/avbetalning du väljer och kontrollera om det går att avbryta avtalet i förtid.

Avbetalning alternativ 2 – (operatörslåst)

Månadsavgiften är egentligen en hyra av larmutrustningen. När perioden är slut (vanligtvis 12-24 månader) äger kunden larmet men kan inte byta larmcentral eller väsentligt sänka sin månadskostnad. Om kunden säger upp avtalet får hen behålla hemlarmet men då endast med lokalt larm, alltså utan koppling till larmcentral 

Kontantbetalning – (ej operatörslåst)

I klartext ett kontantköp av en produkt som inte är operatörslåst där du själv väljer larmcentral. Detta är den minst vanliga modellen. Flera av företagen på Larmkollen erbjuder detta som ett alternativ till det första avbetalnings alternativet. 

 • Exempelvis Cubsec använder den här modellen.

Avtalsvillkor

Det är viktigt att känna till vad som händer efter avtalsperioden . Går det att byta till en annan larmcentral?? Hos vissa leverantörer går det men för de allra flesta är man ”fast”, det vi kallar operatörslåst. I det fallet är skillnaden mellan ett hyrlarm och ett larmsystem som du äger nästintill obefintlig. 

De flesta hemlarm som säljs har olika “startpaketet” som kan vara mer eller mindre omfattande. Nästan alltid behöver man komplettera för att det skall vara anpassat efter ens eget hem. 

För att få med alla de viktiga utrymmena i bostaden krävs först och främst en kontrollpanel/central med kapacitet att hantera flera olika zoner. De viktigaste platserna att larma är inte, som många tror, bara ytterdörren utan också eventuella källar-, altan- eller garagedörrar och fönster i markplan.

Rörelsedetektorer och kameror är viktiga komponenter men inte första försvarslinjen. I första hand är det magnetkontakter på dörrarna som avslöjar om en ovälkommen gäst är på väg in i huset. Magnetkontakter är enkla konstruktioner som känner av om den kontinuerliga strömmen bryts och skickar en signal till centralen. Centralen måste i sin tur vara kopplad till en kraftig siren förhoppningsvis skrämmer bort tjuven och eventuellt kontaktar en larmcentral som kan tillkalla väktare eller polis.

För larminnehavaren med stora husdjur hemma är rörelsedetektor ofta opraktiskt på grund av risken för falsklarm. Alternativet kan vara en glaskrossdetektor, som antingen limmas på fönstren eller upptäcker ljudet av krossat glas akustiskt.

Vem behöver hemlarm?

Inbrott, brand och vattenskador sker i alla typer av bostäder men trots detta är det mest boende i villor och radhus som anser sig behöva ett larmsystem. Låt oss titta på statistiken och ser hur det ligger till.

Antal inbrott
Villa: 8 670
Lägenhet: 5 990 inbrott 
Källare/vindsförråd: 15 500 
Fritidshus 4 300 

(Källa: Brå, statistik för 2019)

Vattenskador
Lägenhet: 12 544  
Villa: 43 722 
Fritidshus: 4 749

(Källa: Svensk Försäkring, statistik för 2018)

Brand 
Privata bostäder: 6 391 

(Källa: MSB, Avser insatser på grund av brand i privata bostäder 2019)

Vem efterfrågar hemlarm? 

Om vi tittar på behov hos de som begärt offert via Larmkollen ser det ut enligt följande (baserat på de 1000 senaste offertförfrågningar, 2020-06-11)

Typ av boende

 • Villa eller radhus – 82 av 100 (81,72%)
 • Lägenhet – 14 av 100 (14,47%) 
 • Fritidshus – knappt 4 av 100 (3,81%)  

Installation

 • Leverantören installerar – 80 av 100 (80,20%) söker detta 
 • Installera själv – 20 av 100 (19,80%) söker detta

Har befintligt hemlarm

 • 4 av 10 (38,07%) har och vill byta
 • 6 av 10 (61,93%) är förstagångsköpare

Koppling till larmcentral

 • 9 av 10 (87,31%) vill ha koppling till larmcentral 
 • 1 av 10 (12,69%) vill övervaka larmet själv

Slutsatser:

Trots att andelen anmälda inbrott i fritidshus är hög överväger förhållandevis få fritidshusägare att installera hemlarm. Nästan 4 av 10 (38%) har redan hemlarm men söker ett bättre alternativ. 

(Källa: Larmkollens offerttjänst)


Vanliga frågor och svar och hemlarm

Vilket hemlarm ska jag välja?

Utgå från dina behov och din budget. Är det viktigt att någon kan agera även om du inte är tillgänglig rekommenderar vi ett hemlarm med koppling till en larmcentral.

Ett hemlarm som du installerar själv, istället för ett som leverantören installerar, kan innebära ett lägre pris. Men du går ofta miste om värdefull expertis hos leverantörer, som kan hjälpa dig med val av sensorer och hur de bör placeras i bostaden för bästa skydd. 

Ett välfungerande hemlarm utgörs av flera komponenter, som larmcentral, uppkopplade kameradetektorer, dörr- och fönstersensorer, rökdetektorer och kanske även vatten- eller översvämningslarm.

Använd vårt larmtest ovan eller jämför själv alla rekommenderade hemlarm.

Vad kostar ett hemlarm?

Olika leverantörer har olika prismodeller. Om du hyr eller betalar ditt larm genom en avbetalning, som är inbakad i månadsavgiften,  kan det vara svårt att avgöra totalkostnaden. Kostnaden för ett larm som du betalar direkt och alltså äger ”från början”, är förstås enklare att se.Ett hemlarm som är kopplat till larmcentral kostar cirka 10 000 – 35 000 kr över fem år, främst beroende på hur stor bostaden är och alltså hur omfattande anläggning som krävs.

Fungerar det om jag har husdjur?

Det finns husdjursanpassade rörelsedetektorer som brukar fungera för djur upp till cirka 20 kg. För större djur rekommenderas magnetkontakter på dörrar och fönster för att skapa ett så kallat skalskydd när djuret är hemma. 

Minskar det risken för inbrott?

Ett hemlarm är givetvis ingen garanti för att slippa inbrott, men det gör det svårare för tjuven samtidigt som det har en avskräckande effekt.

Kan man få rabatt på hemförsäkringen?

De flesta försäkringsbolag erbjuder en rabatt på försäkringspremien om du har ett godkänt hemlarm med koppling till en larmcentral. 

Vad innebär det att fria utryckningar ingår?

De flesta larmföretag erbjuder fria utryckningar vid skarpt larm. Men nästan ingen erbjuder längre helt fria utryckningar om larmet löser ut på grund av ett felaktigt handhavande från kundens sida..

Det finns olika varianter på dessa friskrivningar beroende på bolag. Priserna för utryckning vid falsklarm, eller fellarm som branschen föredrar att kalla det, varierar normalt mellan 1200 och 2500 kr beroende på avtal. 

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter