Garda Alarm – Prisvärt larm inkl Smarta hem


Garda Alarm betalas av på 3-78 månader och får som lägst en kostnad på 298 kr/mån. För 699 kr per år kopplas larmet både till den smarta hem appen och  Lövestads larmcentral.  

Vi gillar; Ingen startkostnad, installation, låga ägandekostnader på sikt, friköpt & ej operatörslåst
Vi gillar inte; –

Priser

Ett av Garda Alarms försäljningsargument är att du själv blir ägare till larmet samt att det ej är operatörslåst. Dvs de konkurrerar direkt med Svenska Alarm och Säkra Alarm som alla vill “låsa in dig” i en avbetalning under 5-7 år för att du sedan skall äga ditt larm och ha en låg årskostnad.

 Startkostnad 499 kr (uppläggningsavgift för avbetalning)

Installationskostnad,  0 kr

Månadskostnad, Larmet betalas av på 3-78 månader lägst 298 kr/mån sedan utöver det tillkommer en kostnad 699 kr/år för inkoppling till larmcentral. GSM abonnemang måste köpas till separat för uppkoppling mot larmcentralen, kostanden varierar beroende på vilket abonnemang som väljs.

Det ger en totalkostnad på 28 6366 kr (avbetalning larm  23 244kr + larmcentral 7 år 4893 kr  + uppläggningsavgift 499 kr för ”Garda Alarms startpaket över 78 månader).

Det går även att köpa loss larmet direkt för 21 793 kr (ink. installation)

I “Hemlarm med kamera” ingår: 
Centralenhet med siren och Wifi & GSM-modul
2 st kameradetektor
1 st magnetkontakt
1 st rökdetektor
1 st extern knappsats
1 st smartplug
Larmdekaler & skylt

Tillval och extratjänster

Tillbehören köps direkt, inga månadskostnader tillkommer, installation ingår.

Produkt pris
Magnetkontakt 1000 kr
Utomhussiren med blixtljus 2500 kr
Kameradetektor 1800 kr
Glaskrossdetektor 1800 kr
Vattendetektor   1000 kr
Smarts pluggar 3 pack 1495 kr
Smart lås inkl Z-Wave modul 5995 kr
Dimgenerator 7995 kr
Smart IP-kamera inomhus 2495 kr
Smart IP-kamera utomhus 3995 kr
Dörrklocka med video & ljud 3995 kr

 

Serviceavtal går att köpa till för 595 kr / år (ingår kostnadsfritt första året) vilket ger materialgaranti i 10 år, kostnadsfri service, fri teknisk fjärrsupport, nya skyltar vid behov.

Om larmet

Garda Alarm AB säljer och marknadsför ett nytt avancerat trådlöst larmsystem där både GSM och IP-modul, inkl Wifi ingår från start. Systemet är Visonic 360R och kommer endast få säljas av professionella installatörsfirmor. Det är ett avancerat larmsystem där Smarta hem ingår. Det finns möjlighet till att koppla in Smarta lås som gör att du kan låsa och låsa upp via den nya smarta multifunktionsappen. Det finns också möjlighet att använda både dörrkod eller nyckelbricka.

Med Garda Alarms smarta pluggar kan kunden enkelt via appen tända och släcka belysningen, kontrollera att du stängde av kaffekokaren eller strykjärnet om en smart plugg är tillkopplad. Det finns möjlighet att sätta de smarta pluggarna på timer och ställa in pluggen att tex att belysningen tänds vid avaktivering av larmet.

IP-kameradetektor med en extra säkerhetslösning som gör att den inte kan bli hackad på ett sådant enkelt sätt som de ordinarie IP-kamerorna kan bli. Här är IP-kameran direktkopplat till larmets centralenhet som tillhandahåller den patenterade power G tekniken.

Med i produktutbudet finns även ringklocka där både bildverifiering med tvåvägskommunikations finns som standard. På så vis kan man enkelt om smidigt se vem som står utanför dörren före man öppnar och då kommer ge en ökad trygghet. Enkelt att exempel släppa in hantverkare om man har både dörrklockan och smart låset (läs mer om smarta lås här).

Dimgenerator för hemmamiljö. Om det mot alla odds skulle bli ett inbrott kan kunden via den smarta appen utlösa dimgeneratorn som gör att en helt ofarlig dimma sprutas ut. Med tanke på att dimman inte är igenomtränglig och sikten oftast inte är längre än några centimeter kan inbrottstjuven inte lokalisera sig och inbrottet avbryts utan att hen troligen inte får med sig några saker från hemmet. Vi ser en ökning av denna produkten ute i Europa och spås bli mer vanlig även i Skandinavien.

Temperaturavläsning och spisvakt finns också med i produktutbudet.

 Larmcentral och väktare

Väktarberedskap kostar 699 kr per år. Larmcentralen som används Lövestads Larmcentral. Vi skarpa larm är det fria utryckningar, för falsklarm som kunden ej avbryter debiteras kunden 800 kr eller mer beroende på ort.

GSM abonnemang måste köpas till separat för uppkoppling mot larmcentralen, kostanden varierar beroende på vilket abonnemang som väljs.

Om företaget

Garda Alarm har funnits sedan 2012 och har växt snabbt med få klagomål från kunder. 2018 hade de en omsättning på 67 MSEK. De är polisgodkänd larminstallatör och säljer beprövade produkter från Visonic. Larmsystemet är certifierat av SBSC.

Garda Alarms app

Säkerhetsföretagens larmappar för smarta mobiler har blivit en allt viktigare faktor när man jämför hemlarm.

Garda Alarms nya app till Visonic 360R erbjuder betydligt mer funktionalitet än den tidigare appen. Appen utvecklas av Visonic som även gör hemlarmet.

Sammanställning

Larmtyp Friköpt & Ej operatörslåst
Installation 0 kr
Startkostnad 499 kr (uppläggningsavgift)
Månadsavgift 298 kr (avbetalning 78 månader)
Larmcentral 699 kr / år (Lövestads Larmcentral)
GSM abonnemang köps till separat
Leveranstid  1-3 veckor
Utryckningskostnad  Fritt vid inbrott (annars 800kr+)
Avtalstid 3-78 månader
Mobilapp Ja
Kommunikation  GSM & WIFI
Rökdetektor Ja (med inbyggd siren)
Rörelsedetektor Ja med kameradetektor
Magnetkontakt 1st ingår
Lägsta kostnad år 1 5 974 kr
Lägsta kostnad år 2 5 475 kr

Larmkollens betyg:

Garda Alarm erbjuder ett intressant smart hemlarm med installation från Visonic med fri installation och vettiga priser på tillbehör. Komponenterna är certifierade och rekommenderade av Stöldskyddsföreningen.

Sammanfattningsvis: Billigt på lång sikt men fundera över avbetalningstiden om möjligt välj hellre en avbetalning på 1-2 år.

[[[["field6","contains","3"]],[["email_to",null,"bestallning.alert@securitas.se"]],"and"],[[["field6","contains","1"]],[["email_to",null,"marknad@sectoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","4"]],[["email_to",null,"leads@gardio.se"]],"and"],[[["field6","contains","2"]],[["email_to",null,"kundtips@verisure.se"]],"and"],[[["field6","contains","8"]],[["email_to",null,"leads@sensoralarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","6"]],[["email_to",null,"leads@cubsecalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","7"]],[["email_to",null,"larmkollen@svenskaalarm.se"]],"and"],[[["field6","contains","9"]],[["email_to",null,"forsaljning@alertalarm.se"]],"and"]]
1
Step 1

Pressa priset direkt!!

Med Larmkollen får du färdigförhandlade unika rabatter från några av Sveriges bästa larmbolag. Välj vilka är du intresserad av.

(*) Företag med Larmkollen Rabatt

Genom att skicka en offertförfrågan godkänner ni våra användarvillkor. Era kontaktuppgifter skickas enbart till de larmbolag ni själva väljer och genom att skicka in förfrågan godkänner ni att bli kontaktad av respektive bolag.

- Offertförfrågan förbinder inte på något sätt till köp

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

Plus:
  • Månadskostnaden betalar av på larmet
  • Låg startavgift
  • Endast 699 kr per år för väktartjänst när larmet är betalt
  • Väktartjänst ingår
  • Friköpt och ej operatörslåst
Minus:
  • Ny produkt i Sverige