Larmkollen Bloggen - Tips och Nyheter

Här vill vi ge dig som läsare lite vägledning om vad man skall tänka på när man köper hemlarm. Ni kan även hitta nyheter och mer generella artiklar om larmbranchen.

Lägenhet

Så skyddar du dig mot lägenhetsinbrott

Medan antalet bostadsinbrott överlag har minskat något de senaste åren sker en ökning när det gäller lägenheter. Här får du guiden som hjälper dig att minska risken för inbrott!

Så jobbar väktare för att skydda ditt hem

Du betalar tusenlappar varje år för ditt hemlarm med koppling till larmcentral. Men vad får du egentligen för pengarna? Hur snabbt är väktare på plats när larmet går och vad gör de då? Vi har tagit reda på svaren. Du …

Allt du behöver veta om smarta lås

Livet blir enklare utan nycklar. Men blir det lika säkert och vad säger försäkringsbolagen? Här får du allt du behöver veta om elektroniska eller smarta lås.

Id-bedrägerier ökar – så skyddar du dig

Id-stöld är ett av de snabbast växande brotten och kan ge förödande konsekvenser för dig som drabbas. Här får du tips på hur du kan skydda dig.

Så gick det efter inbrottet

David Andersson och hans fru blev av med smycken för tiotusentals kronor i samband med ett inbrott i lägenheten våren 2016. Läs om den långa vägen till ersättning från försäkringsbolaget.

Minska risken för inbrott med DNA Märkning (MärkDNA)

Genom att märka dina mest stöldbegärliga saker med MärkDNA är chansen stor att du slipper inbrott. Och om det trots allt händer ökar sannolikheten att du får tillbaka dina ägodelar. Här får du veta all om DNA märkning.

Så hittar du bästa hemförsäkringen

Hur hittar man den bästa hemförsäkringen? Vi hjälper dig hitta de viktigaste delarna i försäkringsbolagens erbjudanden och hur du ska värdera dem för att kunna välja den försäkring som bäst möter dina behov.

Checklista inför semestern – 16 punkter som ökar säkerheten

En bra checklista att skriva ut och ha inför varje längre vistelse från bostaden eller fritidshuset.
AirBnB

Tänk på det här när du hyr ut bostaden via AirBnB

At hyra ut din bostad med hjälp av AirBnB är ett bra sätt att stärka semesterkassan. Men innan du registrerar dig på sajten och lägger upp din annons finns några saker du bör tänka på. Vi guidar dig.

Så minskar du risken för inbrott med Grannsamverkan

Grannsamverkan är ett effektivt sätt att öka säkerheten i ett bostadsområde. Här får du information och inspiration till hur du själv kan minska risken för inbrott med hjälp av Grannsamverkan

Load more