2020-10-06 10:37:16

Alert Alarm – Både för lägenhet och villa

Alert Alarm


Hemlarm från Alert Alarm rekommenderas av Folksam och skyddar ditt hem mot inbrott, brand och vattenskador. Designen gör att du enkelt monterar larmet själv och tack vare avancerad teknik är det enkelt att hantera för hela familjen. Alert Alarm App ger dig full koll på ditt hem via mobilen, och vid verifierat larm går en signal till Securitas Direct larmcentral som snabbt sätter in rätt åtgärd. 

Fördelar: Låg startavgift och totalkostnad, uppkopplat mot Securitas Direct, dubbla kommunikationer

Nackdelar: Kameradetektor saknas, installation ingår ej, produkten är ej certifierad av SBSC

Priser – fler alternativ att välja på

Alert Alarm erbjuder olika grundpaket att välja på. Utöver det går det att komplettera varje paket med extra detektorer och andra tillbehör.

Villa StartVilla PremiumLägenhet
Centralenhet111
Rörelsedetektor230
Dörrdetektor011
Rökdetektor222
Manöverenhet111
Inomhussiren111
Valfria enheter026
Startkostnad995 kr2 490 kr1 490 kr
Månadskostnad299 kr349 kr169 kr

Larmkollen Rabatt: Just nu ingår en extra rörelsedetektor använd kontakt formuläret.

Lägenhetslarmet bör vara extra attraktivt med sitt låga pris och två rökdetektorer, många i lägenhet är mer oroade över brand än inbrott.

Vanliga frågor och svar

Ingår installation?

Larmet installeras enkelt själv. Detaljerade instruktioner med samt telefonsupport finns vid behov. Vid våra testar har det alltid gått smidigt att installera larmet.

Ingår fria utryckningar?

Vid skarpt larm är det fria utryckningar. Vid oaktsamhet/slarv kommer kunden debiteras.

Ingår kameradetektor?

Nej. Övervakningskamera kan köpas separat men kommer då inte kunna skicka bilder till larmcentralen.

Går det att få rabatt?

Via Larmkollen får ni extra rabatt om ni använder detta formulär.

Om Alert Alarms hemlarm

Alert Alarm är ”gör det själv” alternativet till Verisure, ja de ägs numera av Verisure. Det betyder att en del av produktutvecklingen får stöd av Verisure, larmet har blivit betydligt bättre de senaste åren.

Larmsystemet är relativt enkelt men fungerar utan några större anmärkningar.

Funktionalitet

Kommunikationen till larmcentralen går via bredband i första hand och med GSM som backup.

Alert Alarm har ingen kameradetektor som ingår utan säljer en vanlig IP kamera av sämre kvalitet. Eftersom den inte är integrerad i varken app eller mot larmcentral är det fritt fram att välja valfri övervakningskamera själv. Guide till Larmkollens rekommenderade övervakningskameror här.

Tillval och extratjänster

Precis som med många andra larmleverantörer ingår ett grundpaket när man tecknar avtal, som i det här fallet löper på minst 24 månader. Fördelen, och skillnaden mot exempelvis Sector Alarm, är att du själv äger larmet när bindningstiden gått ut och behöver alltså inte lämna tillbaka utrustningen.

Om du efter 24 månader inte längre önskar att ditt larm ska vara kopplat till larmcentral med utryckning går larmet att koppla om till mobil övervakning. Det innebär att larmet skickar push-meddelanden till de mobiltelefoner du väljer ut vilket kostar 169 kr per månad. Du kan också välja att ha ditt larm som ett lokalt larm utan att larm vidareförmedlas till mobiltelefon eller larmcentral.

ProduktPris
Rökdetektor990 kr
Magnetkontakt790 kr
Rörelsedetektor1 290 kr
Läckagedetektor990 kr
Manöverpanel990 kr
Kameredetektor890 kr

App

Tidigare har Alert Alarms mobilapp varit något av en besvikelse men sedan Verisure köpte Alert Alarm har de lagt krut på att fixa appen.

Med appen får du notiser när barnen kommer hem och du kan hjälpa hantverkare med att larma av på distans. Dessutom har du en händelselogg och full koll på larmets alla enheter. Alla i familjen kan ha appen installerad på sina telefoner.

Betyg på smartphone apparna:

  • iOS – 2.2/5 av 87 betyg
  • Android – 2.2/5 av 332 betyg

Installation – installera enkelt själv

Det går relativt enkelt och smidigt att installera larmet om man är noggrann och tänker till när man monterar ut sina produkter. Supporten finns alltid tillgänglig samt en bra bruksanvisning på Svenska.

Vad händer när larmet går?

Alert Alarm använder samma larmcentral som Verisure, dvs deras egna. De kan snabbt ta beslut om rätt åtgärd samtidigt som ni blir informerade om att larmet går. Läs mer om hur larmcentralen fungerar här.

Om företaget

Alert Alarm är idag ett helägt dotterbolag till Verisure och de har växt i popularitet de senaste 5 åren. Tidigare jobbade de under företagsnamnet TL Detect och har sålt hemlarm länge.

Korta fakta:
Juridiskt namn: Alert Alarm AB (556674-8975)
Omsättning (tkr):78 146 (2019)
Resultat (tkr):12 397 (2019)
Antal anställda:32
Bolaget registrerat:2005
Adress:RÅSUNDAVÄGEN 4, 169 67 Solna
Övrigt:Ägs av Verisure

Vad säger andra om Alert Alarm? – tester och betyg

Förutom våra egna tester av Alert Alarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Den enskilt vanligaste negativa kommentaren eller missnöje är att larmet upplevs som något enkelt.

KällaBetyg
Smarto.se4.5/5
PC för Alla3/5 (September 2019)
FolksamRekommenderas

Betyg från Larmkollens kunder:

Alert Alarm
Betyg:  
 19 Användare
av Peter (Verifierad)

Snabb och trevlig kontakt. Lite oenigheter i processen, men allt ordnade sig till slut. Helt OK.

av Mikael (Verifierad)

Helt suveränt

av Clas M (verifierad)

Enkelt larm som möter vårt behov. Vi behöver bara ett enkelt larm och har inga behov av att ha kameror och annat i det digitala hemmet.

av Kenth (verifierad)

Bra kunnig och trevlig personal. Lätt att få sitt skräddarsydda larm efter sitt behov. Dom lurarna inte på folk onödig utrustning. Lätt att installera själv. Bra support. Övervägande bara + idag.

av Morgan (verifierad)

Larmet fungerar bra men det känns föråldrat. Likaså andra larm med larmtjänst. Ingen fungerar bra om man vill ha ett smart hem från olika märken. E.g. IFTTT borde vara standard vid det här laget.

av Maria (verifierad)

bra service och snabb hjälp. enkelt att installera. dock sitter manöverpanelen dåligt fast.

av Jan Blückert (verifierad)

Stort plus för att Alert Alarm tidigt gav en offert anpassad efter våra förutsättningar, ensamma om detta bland de 5 vi bett om offert via Larmkollen.Leverans skedde snabbt inom avtalad tid. Installationen var enkel och allt funkade direkt.Enda som krånglade lite var att det var 2 sorters skruvar till dörrdetektorerna vilka jag förväxlade och fick göra om.Tydligare brux här kanske? Annars helnöjd!

av Bengt Svensk (verifierad)

Vi är kanon nöjda & har fått den hjälp vi behöver. Larmet har funkar så som är tänkt. Även Verisure har vart kanon hjälpsamma & dom tyckte vi skulle behålla Alert alarm på landsbygden

av Christer (verifierad)

Enkla kontakter med bolaget. Lätt att själv montera larmet – hoppas emellertid att jag ej behöver uppleva att larmet utlöses.

av Isabelle Berglund (verifierad)

Supernöjda med vårt val av Alert Alarm. Visst var det lite pyssligt att få upp alla delar själva, men för oss värt prisbespatingen.

av Jannika (verifierad)

Allting fungerar felfritt. Det enda som kan störa mig är att man inte kan se någonstans om larmet är på eller av (förslagsvis med hjälp av något som lyser på manöverenheten). Man kan heller inte stänga av larmet diskret (utan att väcka resten av huset) då centralenheten bekräftar genom att prata och larmet tjuter två signaler.

av Adam (verifierad)

Enkelt att beställa och snabb leverans. Utförliga instruktioner. Rekommenderas.

Sida 1 av 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Villkor och service
LarmtypOperatörslåst
Startkostnad995 – 2495 kr
InstallationInstalleras enkelt själv
Månadsavgift169 – 349 kr
Drift & serviceavtalIngår
LarmcentralIngår (Securitas Direct)
UtryckningskostnadFria utryckningar vid skarpt larm
Lägsta kostnad år 14 583 kr
Lägsta kostnad år 23 588 kr
Avtalstid24 mån
Uppsägningstid3 mån
Prova på period14 dagars ångerrätt
Nyckelservice & Inre kontrollNej
Om larmsystemet
Larmtillverkare/produkt
Certifierad av SBSCNej
UppkopplingDubbla kommunikationsvägar (bredband och GSM)
Går att använda utan InternetJa
BatteribackupJa
Smartphone appJa
Trygghetslarm
Koppling till smarta hemJa
Koppling till smartlås med fjärrupplåsningNej
Google Home/Apple HomeKitNej/Nej
KameradetektorNej
InomhuskameraNej
UtomhuskameraNej
RökdetektorJa
LäckagedetektorJa
UtomhussirenJa

Larmkollens betyg:

Vi gillar att Alert Alarm erbjuder ett grundpaket med åtgärd vid brand för 169 kr i månaden samt att de har ett större paket för 349 kr i månaden. Larmet är enkelt att installera och det finns relativt gott om tillval att göra.

Visserligen är inte grundpaketet det största och företaget kräver en bindningstid på 24 månader, men det kompenseras till stor del av att man äger larmet när bindningstiden går ut.

Läckagedetektor finns som tillval vilket är positivt. Vi hade helst sett att kameran ingick i startpaketet samt att den var kopplad till larmcentralen och appen.

För att ta del av rabatten använd formuläret här.

Vilket hemlarm passar dig? Jämför offerter