Alert Alarm – Både för lägenhet och villa

Alert Alarm


Hemlarm från Alert Alarm rekommenderas av Folksam och skyddar ditt hem mot inbrott, brand och vattenskador. Designen gör att du enkelt monterar larmet själv och tack vare avancerad teknik är det enkelt att hantera för hela familjen. Alert Alarm App ger dig full koll på ditt hem via mobilen, och vid verifierat larm går en signal till Securitas Direct larmcentral som snabbt sätter in rätt åtgärd. 

Priser - Tre alternativ att välja på

Alert Alarm erbjuder tre grundpaket Villa, Villa premium och Lägenhet. Utöver det går det att komplettera varje paket med extra detektorer och andra tillbehör.

Villa paketet

rekommenderas för dig som bor i normalstor villa eller radhus. Uppkoppling till larmcentral och fria väktarutryckningar ingår. Startkostnad: 995 kr. Larmtjänst: 299 kr/mån.

Larmkollen Rabatt: Just nu ingår en extra rörelsedetektor använd kontakt formuläret.

larmpaket_villa
Produkt Antal
Centralenhet 1
Rörelsedetektor 1
Dörr- & fönsterdetektor 1
Rökdetektor 2
Manöverenhet 1
Inomhussiren

Villa Premium

rekommenderas för dig som har en större bostad med behov av att skydda fler rum och ingångar. En komplett och prisvärd lösning med fria väktarutryckningar. Startkostnad: 2490 kr. Larmtjänst: 349 kr/mån.

Larmkollen Rabatt: Just nu ingår en extra rörelsedetektor använd kontakt formuläret.

larmpaket_villa-premium
Produkt Antal
Produkt - Villa premium Antal
Centralenhet 1
Rörelsedetektor 2
Dörr- & fönsterdetektor 2
Rökdetektor 2
Läckagedetektor 1
Manöverenhet 1
Inomhussidern 1
Plus 2 valfria utökningar

Lägenhet

rekommenderas för dig som bor i lägenhet. Vid inbrottslarm får du sms och vid brandlarm går signalen till larmcentral. Startkostnad: 1 490 kr. Larmtjänst: 169 kr/mån.

larmpaket_lgh
Produkt Antal
Centralenhet 1
Dörr- & fönsterdetektor 1
Rökdetektor 2
Manöverenhet 1
Inomhussiren 1

Mobilpaketet bör vara extra attraktivt för lägenhetsboende där många är mer oroade över brand än just inbrott. Verisure säljer även ett lägenhetslarm som även inkluderar fria utryckningar vid inbrott samt inkluderar rörelsedetektor med kamera för en månadskostnad av 279 kr (startkostnad 4 490kr) som kan vara värt att jämföra mot. Här blir Alert Alarm helt klart billigare även om du då saknar en hel del i jämförelse.

Alert Alarm har ingen kameradetektor som ingår utan säljer en vanlig IP kamera av sämre kvalitet. Eftersom den inte är integrerad i varken app eller mot larmcentral är det fritt fram att välja valfri övervakningskamera själv.

Larmkollens rekommendation är, även om det ökar kostnaden ordentligt, att komplettera Alert Alarms grundpaket med övervakningskameror från Netgear Arlo.

Då får ni beprövade larmfunktioner från Alert Alarm med kommunikation över GSM. Samt moderna HD kameror med IR och rörelsedetektor som kommunicerar över IP ("internet").

Service

I startpriset och månadskostnaden ingår support och kostnad för datatrafik, men viktigast av allt är fria utryckningar. Eftersom falsklarm inte är helt ovanliga i olika hemlarmlösningar kan det bli kostsamt om man måste betala för utryckningarna.

Larmen från Alert Alarm kopplas upp mot Securitas Direct, som är världens största säkerhetsföretag. Larmets kommunikation med centralen är dessutom krypterad. Förutom uppkopplingen mot Securitas Direct erbjuder även Alert Alarm  en egen kundtjänst som hjälper till med löpande support.

Tillval och extratjänster

Precis som med många andra larmleverantörer ingår ett grundpaket när man tecknar avtal, som i det här fallet löper på minst 24 månader. Fördelen, och skillnaden mot exempelvis Sector Alarm, är att du själv äger larmet när bindningstiden gått ut och behöver alltså inte lämna tillbaka utrustningen.

Om du efter 24 månader inte längre önskar att ditt larm ska vara kopplat till larmcentral med utryckning går larmet att koppla om till mobil övervakning. Det innebär att larmet skickar push-meddelanden till de mobiltelefoner du väljer ut vilket kostar 169 kr per månad. Du kan också välja att ha ditt larm som ett lokalt larm utan att larm vidareförmedlas till mobiltelefon eller larmcentral.

Produkt Pris
Rökdetektor 990 kr
Magnetkontakt 790 kr
Rörelsedetektor 1290 kr
Läckagedetektor 990 kr
Manöverpanel 990 kr
Kameredetektor 890 kr

Alert Alarms smartphone app

Tidigare har Alert Alarms mobilapp varit något av en besvikelse men sedan Verisure köpte Alert Alarm har de lagt krut på att fixa appen.

Med appen får du notiser när barnen kommer hem och du kan hjälpa hantverkare med att larma av på distans. Dessutom har du en händelselogg och full koll på larmets alla enheter. Alla i familjen kan ha appen installerad på sina telefoner.

Vad säger andra om Alert Alarm?

Förutom våra egna tester av Alert Alarm och våra kunders betyg så undersöker vi vad andra tester och kunder har att säga. Överlag finns inga andra för eller nackdelar än de vi tar upp och inga vanligt förekommande problem finns. Den enskilt vanligaste negativa kommentaren eller missnöje är att larmet upplevs som något enkelt.

Källa Betyg
Smarto.se 4.5/5
PC för Alla 7.0/10 (Mars 2018)
Folksam Rekommenderas

Betyg från Larmkollens kunder:

Alert Alarm
Betyg:  
 16 Användare
av Kenth (verifierad)

Bra kunnig och trevlig personal. Lätt att få sitt skräddarsydda larm efter sitt behov. Dom lurarna inte på folk onödig utrustning. Lätt att installera själv. Bra support. Övervägande bara + idag.

av Morgan (verifierad)

Larmet fungerar bra men det känns föråldrat. Likaså andra larm med larmtjänst. Ingen fungerar bra om man vill ha ett smart hem från olika märken. E.g. IFTTT borde vara standard vid det här laget.

av Maria (verifierad)

bra service och snabb hjälp. enkelt att installera. dock sitter manöverpanelen dåligt fast.

av Jan Blückert (verifierad)

Stort plus för att Alert Alarm tidigt gav en offert anpassad efter våra förutsättningar, ensamma om detta bland de 5 vi bett om offert via Larmkollen.Leverans skedde snabbt inom avtalad tid. Installationen var enkel och allt funkade direkt.Enda som krånglade lite var att det var 2 sorters skruvar till dörrdetektorerna vilka jag förväxlade och fick göra om.Tydligare brux här kanske? Annars helnöjd!

av Bengt Svensk (verifierad)

Vi är kanon nöjda & har fått den hjälp vi behöver. Larmet har funkar så som är tänkt. Även Verisure har vart kanon hjälpsamma & dom tyckte vi skulle behålla Alert alarm på landsbygden

av Christer (verifierad)

Enkla kontakter med bolaget. Lätt att själv montera larmet - hoppas emellertid att jag ej behöver uppleva att larmet utlöses.

av Isabelle Berglund (verifierad)

Supernöjda med vårt val av Alert Alarm. Visst var det lite pyssligt att få upp alla delar själva, men för oss värt prisbespatingen.

av Jannika (verifierad)

Allting fungerar felfritt. Det enda som kan störa mig är att man inte kan se någonstans om larmet är på eller av (förslagsvis med hjälp av något som lyser på manöverenheten). Man kan heller inte stänga av larmet diskret (utan att väcka resten av huset) då centralenheten bekräftar genom att prata och larmet tjuter två signaler.

av Adam (verifierad)

Enkelt att beställa och snabb leverans. Utförliga instruktioner. Rekommenderas.

av Kenneth (verifierad)

Komplett larm till ett bra pris. Bra med fria utryckningar och en etablerad larmcentral. Lagom lång avtalstid. Bra instruktion vid montering av larmet.

av Åke Andersson (verifierad)

Engagerad och initierad säljare. Lättinstallerat larmsystem. Kompetent, vänlig och serviceinriktad supportpersonal, men dessvärre (alltför) lång väntan till telefonsupport. Kan ha berott på hög belastning p g a nätverksproblem hos AlertAlarms teleoperatörs övervakningssystem.

av Amar (verifierad)

Mycket bra kundsupport. Enkelt att sätta upp systemet med hjälp av instruktionen som medföljer. Bra priser.

Sida 1 av 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Betygsätt ditt hemlarm här

Sammanställning

Larmtyp Friköpt
Larmkostnad 0 kr
Startkostnad 995 - 2495 kr
Installation Ingår ej
Månadsavgift 169 - 299 kr
Koppling till utryckningstjänst Ingår (Securitas Direct)
Utryckningskostnad Fria utryckningar
Avtalstid 24 månader
Uppsägningstid 3 mån
Mobilapp Ja
GSM-sändare Ja
Kamera Ja som tillval för 890kr
Självriskreducering Ja
Lägsta kostnad år 1 4 583 kr
Lägsta kostnad år 2 3 588 kr

Larmkollens betyg:

Vi gillar att Alert Alarm erbjuder ett grundpaket med åtgärd vid brand för 169 kr i månaden samt att de har ett större paket för 299 kr i månaden. Larmet är enkelt att installera och det finns relativt gott med tillval att göra.

Visserligen är inte grundpaketet det största och företaget kräver en bindningstid på 24 månader, men det kompenseras till stor del av att man äger larmet när bindningstiden går ut. Precis som Verisure arbetar även Alert Alarm med vad man kallar "dubbla kommuniktioner". Det betyder att larmcentralen har möjlighet att fjärrstyra kundens hemlarm på distans om något behöver ändras.

Läckagedetektor finns som tillval vilket är positivt samt att kamera går att köpa till. Vi hade helst sett att kameran ingick i startpaketet dock samt att den var kopplad till larmcentral samt Alert Alarm's App.

För att ta del av rabatten använd formuläret här.

Plus:
  • Låg startavgift och totalkostnad
  • Uppkopplat mot Securitas Direct
  • Friköpt larm
  • Rekommenderas av Folksam
  • Dubbla kommunikationer
Minus:
  • Kameradetektor saknas
  • Installation ingår ej

Alert Alarm jämfört med..

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 995 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 583 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr

Larmtyp: Friköpt

Installation:

Start kost.: 495 kr

Larmcentral:

Mån.avgift: 299-379 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 24 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

4 083 kr

Lägsta kostnad år 2:

3 588 kr

Larmtyp: Hyra

Installation:

Start kost.: 4990kr+

Larmcentral:

Mån.avgift: 499 kr

Fria utryckningar:

Avtalstid: 0 mån

Rökdetektor:

Uppsägning: 3 mån

Mobilapp:

Lägsta kostnad år 1:

10 978 kr

Lägsta kostnad år 2:

5 988 kr