Vilket larm passar dig? Jämför offerter

Test: D-Link DCS-8325LH

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
DCS-8325LH produktbild

D-Links nya inomhuskamera D-Link DCS-8325LH är en enkel övervakningskamera med smarta funktioner till ett mellanpris. I och med nya MyDlink 2.0 smartphone-appen har företaget äntligen tagit ett rejält kliv framåt och appen är både användarvänlig och har smarta och användbara funktioner. DCS-8325LH kanske inte utmärker på varken ena eller andra hållet och det är precis det som gör det till en lyckad övervakningskamera för hemmet.

Uppdaterade priser

Nyckel specifikationer: 

  • 1080P inspelning med ljud.
  • 1-dagars molnlagring ingår, går även att spela in på minneskort.
  • Smarta aktivitetszooner i tre olika lägen.
  • 151° bildvinkel

Installation

Att installera DCS-8325LH är busenkelt, precis som de flesta övervakningskameror är idag. Med hjälp av appen parar man kameran och följer sedan instruktionerna. Värt att notera om ni läser vårt test av D-Link DCS-2670L är att i de testet klagar vi en hel del på den föråldrade appen, något som nu är korrigerat till det här testet. I appen får ni tips om vad de olika inställningarna gör och i nästa del av recensionen skall vi gå igenom dessa i mer detalj.

D-Links nya app ”MyDlink 2.0” har gjort den här kameran otroligt mycket enklare att använda, vi har testat både nya och gamla appen under längre tid och betyget på den här recensionen skulle vara ett helt annat med gamla appen. Nu finns det enkla och smarta sätt att skapa automatiseringar av händelseflöden som även kan inkludera andra smarta hem produkter från D-Link eller bara den/de kameror du har.

När det kommer till automatik för borta och hemma så finns det tyvärr ingen Geofencing men D-Link har löst det med tre lägen för Hemma/Borta/Natt läge där ni enkelt kan skapa olika inställningar för dessa.

blank

Kameran i sig är liten och enkel att placera men kvalitetsintrycket är sådär, den känns något plastig eller rent ut sagt billig. 8325LH går enbart att använda inomhus i torra utrymmen och ansluts till elnätet via en Mikro-USB adapter. På sidan av kameran sätter man, om man vill, in ett MikroSD kort alternativt om man vill lagra i MyDlinks molnlösning som erbjuder fritt upp till 1 dag (max 50 klipp). Vi ger gärna D-Link ett extra plus för hur enkelt det är att aktivera den fria molnlagringen.

Aktivitetszoner

Låt oss prata om de tre olika metoderna för att ställa in aktivitetszoner, dvs när kameran skall skapa en händelse (mer om händelser strax).

blank

Rörelseavkänning i flera zoner – här får man fyra stycken boxar att ställa in vart kameran skall skapa en händelse utav. Det är relativt smidigt att använda sig av men ibland lite pilligt att få exakt som man vill.

Gränsöverskridande avkänning – är en intressant funktion som skapar en linje i bilden där du sen kan du välja om den ska skapa en händelse när linjen korsar, oavsett från vilket håll eller som i mitt exempel ovan från B till A dvs när någon går in igenom en dörr. Mycket smart och enkel implementation av en smart aktivitetszon.

Prioritetszon – förenklat en baby-monitor funktion även om det så klart går att använda den till vad du vill som fyller den funktionen av ett ”virtuellt fängelse”.

Händelser och automatiseringar

Jag nämnde ”skapas en händelse” tidigare och det är nästa steg efter du valt hur en händelse ska skapas så väljer du under automatisering vilka typer av aktiviteter som i sig som skapar detta. I appen går det att ställa in ”person avkänd”, ”rörligt föremål avkänt” eller ”ljudavkänning 80+ dB”. Det betyder att du t.ex. kan välja att den bara skall reagera på personer som är i någon av de valda aktivitetszonerna eller om du vill registrera all rörelse. Eller då för den delen personer och ljud, eller rörelse och ljud.

Det sista steget i en automatisering är att skapa en ”Åtgärd” dvs, vad ska faktiskt hända när den valda händelsen sker. Här kan man välja på ”Meddelande” i form av en push-notis och/eller spela in i Molnet men alltså inte spela in lokalt på MikroSD kortet.

D-Link DCS-8325LH har både inbyggd mikrofon och högtalare vilket gör att du kan prata från din telefon med personer som är vid kameran. Mikrofonen plockar upp ljudet bra och det hörs tydligt även när personer pratar långt ifrån kameran. Högtalaren som givet kamerans storlek är väldigt liten låter sådär men får ändå precis godkänt.

Bildkvalité dag och natt

Överlag levererar kameran bra och skarpa bilder som prioriterar de mörka partierna i bilden. Jag upplevde vissa problem med att spela upp filmerna på en iPhone med iOS 14, förhoppningsvis något som kommer fixas av D-Link framöver.

Specifikationer för D-Link DCS-8325LH
Upplösning1080P, 30 fps
Synfält151°
MörkerseendeJa, IR upp till 5 meter
Wifi802.11g/n
EthernetNej
LjudJa, tvåvägs
SirenNej
Lokal lagringMikro-SD
MolntjänstJa, 1 dag gratis
IP-Klass-
Temperaturtålighet-
StrömkällaMikro-USB
Motordrivet objektivNej
Digital zoomNej
RörelsedetekteringJa, person eller rörelse
AktivitetszonerJa
MonteringFristående eller vägg/tak
Tål utomhusNej
Smarta hemGoogle och Alexa
ÖvrigtBra aktivitetszoner
Uppdaterade priser från Prisjakt
D-Link DCS-8325LH Test
  • Bildkvalitet dagsljus
  • Bildkvalitet mörker
  • Installation
  • App och funktioner
  • Prisvärde
4.1

Sammanfattning av D-Link DCS-8325LH

D-Link DCS-8325LH lägger sig mitt emellan när det kommer till det mesta och enligt oss är det en bra sak. Du får en övervakningskamera med bra funktioner som är, oftast, enkla att ställa in samtidigt som du får god flexibilitet. Överlag känns hela upplevelsen snabb och det är minimalt med fördröjning tills du får en push-notis såväl som att komma åt bilden i appen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Senaste artiklar